Żele antybakteryjne do rąk

Prolab Spirytus kosmetyczny oczyszczający cytrynowy

5 na 51 opinię

• 2 lutego 2021 o 21:14
    Najczęściej kupowany przeze mnie preparat odkażający
    Nie będę się długo rozpisywać na temat tego produktu bo co tu dużo pisać o preparacie odkażającym. Przez ostatni rok pewnie jak większość z Was przerobilam multum środków antybakteryjnych przez żele, spreje na chusteczkach kończąc. Ten spirytus znalazłam w aptece.Nie kosztował dużo ok. 7zl za 150 ml. ● Ma wygodną postac spreju.Atomizer nie zacina się i dziala sprawnie .Miałam chyba ze sześć opakowań i każdy działał bez zarzutu.Nie psika mocnego strumienia . ●zawiera 70% etanolu wiec będzie wysuszal skórę ale jest to mniej odczuwalne podczas stosowania tego spreje niż innych .W moim przypadku nie czuje mocnego ściągnięcia ani nie mam suchych skórek przy paznokciach.Oczywiscie krem ochronny trzeba zawsze zastosować po dezynfekcji. ● Wielkim plusem dla mnie jest zapach.Przyjemny,cytrynowy -alkohol nie jest mocno wyczuwalny.Moge go użyć w samochodzie bez obaw ze podczas kontroli drogowej po otwarciu okna wyleci spurytusowy zapach:) Niektóre żele potrafią tak mocno pachnieć ze można się udusić. ● butelka jest lekka wiec ja ją noszę w torebce i specjalnie mi nie ciąży. Nie kupuje już nic innego tylko ten produkt.Niestety z tego co wiem nie jest on dostępny w dużych pojemnościach a szkoda bo byłoby to bardziej opłacalne
    Zalety:
    • Zapach cytrynowy
    • Wygodna postać spreju
    • Mniej odczuwalne wysuszenie dloni
    • Odkaża i dezynfekuje , zawiera 70 % alkoholu
    Wady:
    • Szkoda ze nie można kupić np. Litrowej butelki

Zobacz także inne Żele antybakteryjne do rąk