Szampony do włosów

Favorite Nature Szampon do włosów przetłuszczających się `Aloes i pokrzywa`

• 22 czerwca 2023 o 6:40
    Porażka
    Kupiłam ten szampon w Rossmanie, 21zl w promocji z 30. Zazwyczaj kupuje produkty w tej półce cenowej, ale ten jest koszmarny. Trudno mówić tu o myciu włosów, a przetłuszczają się po nim w zawrotnym tempie. Do tej pory myłam włosy co drugi, trzeci dzień, stosując ten, codzienne mycie wydaje się niewystarczające. Szampon dobrze się pieni, zapach ma przyjemny i przynajmniej włosy nie są po nim sztywne i tępe. Myję włosy dwukrotnie, a mimo dokładnego masażu skóry głowy miałam poczucie niedomycia. Z każdym kolejnym użyciem coraz szybciej stają się tłuste. Efekt jest odwrotny do zapewnień producenta. Z kolei u mojego męża wywołał łupież. Odradzam.
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Nie domywa
    • Włosy szybciej się przetłuszczają
    • Może wywoływać łupież
  • 23 sierpnia 2022 o 12:22
    Nie to czego szukałam
    Potrzebowałam szamponu do częstego mycia, który równocześnie oczyszcza skórę głowy, przedłuża świeżość włosów, ale też jest delikatny. Pieni się i oczyszcza włosy poprawnie, choć czasami miałam problem, żeby domyć nim dokładnie włosy przy nasadzie. Specjalnego przedłużenia świeżości nie zauważyłam, efektów pielęgnacyjnych też. Nie podrażnił mnie przy częstym stosowaniu. Zapach jest w porządku, ale raczej z rodzaju tych chemicznych niż naturalnych. W ogóle przy tym szamponie miałam wrażenie, że stosuje zwykły produkt drogeryjny, a nie coś, co ma wspólnego z naturą. W cenie regularnej wychodzi mało korzystnie w stosunku do ogólnej jakości.
  • 6 lutego 2022 o 9:06
    Niestety, wlosy szybciej się przetłuszczają
    Zlapałam ten szampon na szybko w Rossku, lubię testować nowości, a szampony idą u mnie jak woda, z uwagi na moje, przetłuszczające się włosy. Szamon ma spore opakowanie, ładny, owocowy zapach, konsystencja żelowa, barwa przezroczysta. W składzie ALS czyli dość mocny detergent i niestety CB (może uczulać i podrażniać, powodować wypadanie wlosów, u osób uczulonych). Niestety u mnie powoduje swędzenie. Dodatkowo włosy szybciej się przetłuszczają, co stoi w sprzeczności do zapewnień producenta. Faktem jest, że po myciu włosy wyglądają ładnie, dobrze się układają i, nie są splątane, przesuszone czy tępe. Pierwszego dnia jest naprawdę super, za to drugi dzień to niestety tłuszcz i swędzenie. Standardowo moje wlosy dociągam do dwóch dni odstępu między myciami, także jak na szampon mający ograniczać przetłuszczaniw, nie jest dobrze. Do teho dochodzi swędzenie i lekkie podrażnienie skalpu.
    Zalety:
    • Bardzo ladne włosy bezpośrednio po myciu
    • Ladny zapach
    • Duże opakowanie
    Wady:
    • Nasila przetłuszczanie
    • Podrażnia
    • Zawiera uczulającą CB
  • 3 stycznia 2022 o 12:07
    Cudo!!!
    Szampon jest przezroczysty, dość gęsty w konsystencji. Ma ziołowo-cytrusowy zapach. Jestem pod wrażeniem, jak dobrze ten produkt się pieni. Na jedno mycie wystarcza niewielka ilość. Zanim zaczęłam stosować ten szampon, pomyślałam, że będzie to kolejny produkt, który "ma zdziałać cuda". W tym przypadku to prawda! Wcześniej moja skóra głowy potrzebowała mycia co dwa dni, a teraz spokojnie wytrzymuje trzy, a czasem nawet cztery dni! Jestem w szoku, jak ten produkt działa! Jest wegański, przyjazny dla zwierząt oraz naturalny. Zdecydowanie polecam! Pełna recenzja znajduje się na moim instagramie - @kosmetykinaturalne_recenzje. Zapraszam serdecznie!
    • skład
    • produkt wegański
    • cruelty free
    • dobrze się pieni
    • reguluje wydzielanie sebum
    • przystępna cena
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 14 grudnia 2021 o 14:55
    Działa niestety odwrotnie niż w opisie
    Bardzo się zawiodłam tym szamponem. Kupiłam go na promocji w dobrej cenie, skuszona opisem, zapachem i ładnym opakowaniem. Niestety już od pierwszego użycia miałam wrażenie, że albo ja nie dopłukuję szamponu, albo to z nim jest coś nie tak. I tak stosowałam go przez kolejne mycia, skupiając się na porządnym spłukaniu aż zaczęła mnie swędzieć głowa. Włosy potrzebowały mycia praktycznie codziennie, a wcześniej co drugi dzień, czasami co trzeci. Z plusów na pewno świetnie się pieni nawet przy pierwszym myciu, jest bardzo wydajny nawet bez rozcieńczania wodą (próbowałam go stosować na różne sposoby, a że pojemność solidna, to nie chciał się kończyć). Ma też bardzo ładny zapach i do składu również nie można się przyczepić. Jeżeli stosowałam go kilka dni ciągiem, potrafił pojawić się delikatny łupież. Zdecydowanie nie dla mnie. Zużyłam pół opakowania w ciągu kilku tygodni i dalej nie ma sensu się męczyć.
    Zalety:
    Wady:
    • wzmaga przetłuszczanie
    • swedzi po nim skóra głowy