Kremy pod oczy

La-Le Krem pod oczy ogórkowy

• 19 grudnia 2022 o 14:33
    Może być
    Opakowanie to biała tubka z czarną zakrętką. Krem ma gęstą konsystencję o białym kolorze i delikatnym zapachu, który jest ledwo wyczuwalny. Mamy tu kompleks chłodzący, ekstrakt z ogórka, olej z ogórecznika i witaminę E. Krem łatwo się nakłada, ale należy pamiętać, aby wstrząsnąć przed użyciem. Nadaje się pod makijaż i nie wysusza okolic oczu. Podczas nakładania faktycznie czuć lekkie chłodzenie chociaż ja i tak kremy pod oczy trzymam w lodówce. Delikatnie nawilża sprawiając, że skóra jest ładnie wygładzona i napięta. Odświeża spojrzenie i daje matowe wykończenie. Na noc jest zbyt lekki, ale na co dzień jest w porządku. Nie zauważyłam, aby zmniejszał opuchliznę czy cienie pod oczami. Kosmetyk jest naturalny, a jego wydajność średnia. Może być.
    Korah
    29 czerwca 2022 o 18:54
    Taki ok.
    Przyjemny krem, gęściejszy, ale niezbyt ciężki, nie jest też lekki, w moim przypadku (skóra powiek normalna, ale 38+) w sam raz na dzień pod makijaż, ponieważ błyskawicznie i głeboko się wchłania do całkowitego matu, nie rozpuszcza, ani nie roluje makijażu, a przy okazji lekko odświeża i pobudza, a także napina i wygładza powieki i odpowiednio nawilża. Podoba mi się zwłaszcza efekt napinania, oko się otwiera, spojrzenie nabiera odrobinę młodszego wyglądu, skóra jest jędrniejsza. Ten krem dla mnie jest zbyt lekki na noc, nie nawilża intensywnie, dlatego wieczorową porą stosuję inne produkty, ale w ciągu dnia spisuje się bardzo dobrze. Skóra nie wygląda sucho z makijażem. Podoba mi się działanie, jak na produkt naturalny w tej cenie, to naprawdę jest udany, myślę, że przypadnie do gustu szczególnie młodszym osobom, skoro i ja go w dużym stopniu doceniłam. Ma też fajne opakowanie PCR z dzióbkiem i kosmetyczny zapach, jest dość mocny, ale przyjemny, nie przypomina mi jednak ogórka, może odrobinę. Staram się nie dojeżdżać nim zbyt blisko oczu, mam wrażenie, że mógłby je podrażnić i wywołać łzawienie, na szczęście nie migruje do spojówki. Produkt bardzo udany, ale nie na tyle, żebym kupiła go ponownie, jednak nie jest w stanie pokonać ciekawości do odkrywania kolejnych nowości.
    Zalety:
    • Przyzwoite działanie, nie byle jakie, dobry skład i dobra cena w promocji, produkt w ekologicznym opakowaniu.
    Wady:
    • Słaba dostepność, a działanie nie jest najmocniejsze z możliwych, jeśli o moje potrzeby chodzi.
    U konsultantki