Mleczka do ciała

Eveline Cosmetics Body Care Expert, Ultraregenerujące mleczko do ciała SOS `5% Urea`

• 18 stycznia 2025 o 11:41
    Pozytywne zaskoczenie
    Mam balsam w wersji opakowania: walec o pojemności 500 ml, z pompką, właśnie taki jak na głównym zdjęciu profilu tego produktu na KWC. Opakowanie jest bardzo wygodne, butla stoi stabilnie, pompka działa bez zarzutu. jedną gwiazdkę odjęłam za to, że wykonano e z dziewiczego, nie ponownie przetworzonego plastiku. Jestem posiadaczką suche skóry, ze skłonnością do zaczerwienień i łuszczenia się, szczególnie zimą. Producent obiecuje głębokie nawilżenie, redukcję szorstkości skóry, oraz łagodzenie podrażnień. Na zakup zdecydowałam się, przyznaję, ze względu na świetną promocję cenową w dyskoncie i ogólną sympatię do marki Eveline, której kosmetyki kolorowe bardzo lubię. Z początku byłam sceptyczna, ze względu na fakt, że w składzie wysoko są parafina i wazelina oraz oleje roślinne, obawiałam się więc, że balsam okaże się ciężkim lepiszczem. Nic podobnego! Formulacja jest znakomita. Balsam - mimo znacznej gęstości - błyskawicznie się wchłania i rzeczywiście trwale nawilża. Co więcej, używam go jako kremu do dłoni i nareszcie nie zostawiam lepkich śladów na klawiaturze i książkach. Zapach jest delikatny, mydlano-kwiatowy, w mojej opinii nie drażniący. Polecam z czystym sumieniem.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • brak uczucia lepkości
    • szybkie wchłanianie
    • trwałe nawilżenie
    Wady:
    • opakowanie wykonane z dziewiczego plastiku
  • 4 stycznia 2025 o 22:03
    Drogeryjne mleczko do ciała o przeciętnym działaniu
    Jestem posiadaczką suchej skóry, więc tytuł na opakowaniu SOS zachęcił mnie do kupna. Chyba wydawało mi się, że to będzie ratunek dla mojej skóry. W zasadzie niejako był, ale na przeciętnym poziomie. Mleczko jest w plastikowym opakowaniu o pojemności 350 ml, z zatrzaskiem typu klik. Jest ono białe , a na przodzie czerwona etykieta przykuwająca wzrok. Na niej istotne informacje zachęcające do zakupu. Konsystencja typowego mleczka, średnio gęsta w kolorze białym. Delikatna, lekka forma. W swym składzie posiada olej makadamia, masło shea, kwas hialuronowy, witaminę A, E, F oraz 5 % mocznika. Przeznaczony jest do skóry suchej I bardzo suchej. Mleczko szybko się rozprowadza na ciele I równie szybko wysycha. Nie pozostawia tłustej warstwy. Pozostawia za to dość intensywny zapach. Jest on ładny, ale osobiście wolę balsamy bezzapachowe lub o mniej intensywnym zapachu. Ten pozostaje a ciele dość długo, tak więc i woń jest dość intensywna. Skończyłam opakowanie I muszę przyznać, że głównie nawilża skórę. Nie ma on innych właściwości. Głęboko nawilża i znacznie zmniejsza szorstkość. D Skóra pozostaje dwlikatna i gładka. Idealnie pasuje do codziennego stosowania, bo i dłużej na ciele nie pozostaje. Swoje zadanie spełnia, jak obiecują na opakowaniu, tak działa. Typowy drogweyjny kosmetyk, tani i działa.
    Zalety:
    • nawilża
    • kremowe mleczko o lekkiej konsystencji
    • dość intensywny zapach
    • łatwa aplikacja, szybko wsiąka w skórę
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • wydajny
    Emmaaa
    27 lipca 2024 o 15:29
    Przeciętne mleczko do ciała o delikatnym zapachu
    Kupiłam to mleczko po raz 3ci i ostatni. Mam wrażenie, że wcześniej było inne, lepsze, skuteczniejsze. To co pozostało niezmienne to ładny delikatny zapach i niska cena (często jest w promocji). Znacznie słabiej nawilża niż kiedyś, po aplikacji na skórę robi się wodniste. Po niecałej godzinie skóra znów jest sucha. Dla mnie nie spełnia swojej podstawowej roli. Fajnie, że po aplikacji, skórą się nie klei. I to chyba tyle... Niestety więcej nie kupię bo to już nie jest to samo mleczko co kiedyś , a szkoda.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Niska cena w promocji
    • Skóra nie klei się po aplikacji
    Wady:
    • Nawilżenie jest bardzo krótkotrwałe
    • Po kilku sekundach na skórze mleczko staje się wodniste
    • Nie zauważyłam efektu ultra regeneracji
  • 16 czerwca 2024 o 10:54
    Szybko się wchłaniający, pięknie pachnący
    Mam problem z używaniem balsamów do ciała. Nienawidzę się lepić, czuć tłustego filtru i wchłaniania się milion godzin. Dlatego zachęcił mnie ten balsam bo jest zupełnym tego przeciwieństwem! Przepięknie pachnie, bardzo szybko się wchłania, nie lepi się po wchłonięciu. Pozostawia na skórze przyjemne uczucie nawilżenia, absolutnie nie tłustego bardziej mokrego. Moja skóra bardzo go polubiła i wygląda po nim naprawdę dobrze. Sam balsam dobrze nawilża suchą skórę i to nawilżenie naprawdę długo się utrzymuje. Jedyny minus to opakowanie. Ja mam go w butelce beż pompki, a myślę że wygodniej byłoby jednak z pompką, ale to niezbyt istotne w tym wszystkim. W końcu produkt po którego użyciu nie czuję się jak wysmarowana smalcem. Polecam!
    Zalety:
    • Bardzo szybko się wchłania
    • Pięknie pachnie
    • Nie klei się
    • Nie jest tłusty
  • 30 stycznia 2024 o 15:53
    Produkty do pielęgnacji ciała od Eveline to zdecydowanie moi ulubieńcy. Marka oferuje szeroką game produktów do ciała, więc często sięgam po nowości, których wcześniej jeszcze nie miałam a, że mam zaufanie to marki to kupuję w ciemno znając ich jakość. Mleczko regenerujące świetnie sprawdza mi się w okresie zimowym – dogłębnie nawilża, regeneruje, intensywnie pielęgnuje skórę. OPAKOWANIE Opakowanie jest przede wszystkim bardzo praktyczne i wygodne w codziennym użytkowaniu. Jest to wykonana z solidnego tworzywa butelka z pompką. Charakterystyczna grafika nie pozwala pomylic tego kosmetyku z żadnym innym. Produkt opisany jest w ciekawy, ale przede wszystkim niezwykle przejrzysty i czytelny sposób: wszystkie informacje są odpowiednio pogrupowane, oznaczone za pomocą rysunków i rozmieszczone w kolumnach. MLECZKO Szczerze powiedziawszy to mleczko jedt jednym z najbardziej bogatych treściwych jakie miałam okazję stosowac. Jest bardzo gęste i zbite, ma białą barwę i ciekawy, przyjmeny zapach umilający codzienną pielęgnację. Produkt łatwo się rozsmarowuje, szybko wchłania pozostawiając na ciele aksamitną warstewkę. Świetnie sprawdza się na okres jesienny i zimowy kiedy skóra potrzebuje bogatszej pielęgnacji. Nawilżenie jest głębokie i długotrwałe, pod koniec dnia nadal je czuję. Wydajność jest jak najbardziej w porządku – butelka starczyła mi na miesiąc stosowania. Cena regularna nie jest wygórowana, często można zakupić produkt w promocji. Na pewno do niego wrócę. PLUSY: + ładny zapach + dogłębne i długotrwałe nawilżenie i regeneracja + bogata, gęsta konsystencja + szybko się wchłania + praktyczne opakowanie + korzystna cena + dobra wydajność