WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mleczka do ciała

Bielenda Botanic Spa Rituals, Mleczko do ciała `Len zwyczajny + rozmaryn`

• 11 grudnia 2019 o 15:34
    Dla mnie bardzo przeciętnie
    Skuszona dobrym, naturalnym składem i promocją w Rossmann postanowiłam wypróbować linie Botanic Spa Rituals! Zacznę od plusów: niewątpliwie wygodne i higieniczne opakowanie z pompką, ładne! Zapach też w mojej ocenie całkiem niezły. Skład nie pozostawia nic do życzenia, olej awokado, masło shea, naturalne konserwanty-bardzo przyzwoita kompozycja. Jednak dużym minusem jest to, że produkt na mojej skórze pozostawiał lepką? warstwę. Sięgnęłam po mleczko, ponieważ zależało mi na szybkim wchłanianiu bez uczucia lepkości, i tutaj niestety to uczucie pozostało. Już sama konsystencja jest dość zwarta jak na mleczko, idzie raczej w kierunku balsamu niż mleczka.
    elbaa
    4 sierpnia 2019 o 18:31
    Dobry, ale nie wyróżnia się wśród innych
    Produkt ma wiele plusów, ale nie wyróżnia się zbytnio wśród innych podobnych produktów. Plusy: + ładany zapach + dobrze nawilża, chociaż znam lepsze nawilżacze + dobrze się wchłania + estetyczne opakowanie, w którym widać ile produktu zostało + brak oleju mineralnego to duży plus + łatwa dostępność + dobra wydajność Minusy: - cena mogłaby być niższa - ostanie 10% produktu trzeba wybierać z butelki ponieważ, pompka przy małej objętości produktu już nie działa
    Bu_ka
    23 czerwca 2019 o 11:26
    Kłopoty z wchłanianiem
    To już kolejne mleczko z tej serii i przyznam, że dla mnie nie różni się wiele od pozostałych. Jak dla mnie pozostawia nieprzyjemnie lepką warstwę na skórze (zwłaszcza w zgięciach np między ramieniem a przedramieniem hmmm wewnętrzna strona łokcia ma jakąś nazwę ?) , która wciera się w ubrania. Takie mam trochę uczucie jakbym się wazeliną posmarowała. Nie czuję wchłonięcia produktu a jedynie jego ślizganie po skórze. Przy tym jednak egzemplarzu jest lepiej niż w wersji z ostropestem i zapach również uważam za mniej inwazyjny. Taki, no nie wiem prania albo mydła po prostu. Po ilości raczej pozytywnych ocen stwierdzam, że widocznie mi nie odpowiada, choć z racji, że mi nie pasowało puściłam w obieg i koleżanki również uważają, że pozostawia zbyt tłustą warstwę. Nawet teraz ręka mi się ślizga po myszce, gdy to piszę. Ehhh... Przyznam, że jak na Bielendę to jestem rozczarowana.
    Zalety:
    Wady:
    • tłusta warstwa, która nie chce się wchłonąć
  • 5 maja 2019 o 14:08
    Mój numer 1
    Cudowne mleczko do ciała. Lekka konsystencja, szybko się wchłania co bardzo mi odpowiada, dobrze nawilża i wygładza, nie zapycha skóry, nie pozostawia filmu na ciele i pięknie pachnie. U mnie zawsze w zapasie, kupiony na promocji w Rossman.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Lekka konsystencja
    • Skład
  • 24 kwietnia 2019 o 19:48
    Świetny produkt Bielendy
    Mleczko otrzymałam w prezencie i od razu bardzo mi się spodobało, ponieważ lubię naturalne kosmetyki i od razu mam mniejsze obawy, że coś mnie podrażni, uczuli bądź po prostu nie zadziała, jak obiecuje producent. W tym przypadku nic takiego nie ma miejsca, mleczko przepięknie pachnie, głównie wyczuwalny jest len. Zapach jest bardzo naturalny, nie jest też przesadzony, za co duży plus. Konsystencja nie odbiega niczym od innych mleczek, przyjemnie się go nakłada, jest bardzo wydajne, a zapach utrzymuje się długo na ciele. Efekty również są, skóra wyraźnie nawilżona, odźywiona i wygładzona. Nie podrażnia i nie uczula, opakowanie również udane, dobrze wykonane, szczególnie dozownik, bo z tym różnie w balsamach bywa. Podsumowując - polecam, szczególnie że nadchodzi okres chodzenia w sukienkach i warto zadbać o ładnie nawilżone nogi, a to mleczko na pewno ułatwi zadanie :)
    • dobrze wykonane opakowanie
    • wydajne