Wody toaletowe damskie

Hugo Boss Boss Alive EDT

• 7 marca 2024 o 22:47
    Aktualnie numer jeden
    Aktualnie jest to mój ulubiony zapach, którego używam najczęściej. Ma ładny, prosty i elegancki flakon i piękny zapach. Nie jest zbyt intensywny, raczej tajemniczy i pociągający. Nie lubię świeżych, cytrusowych zapachów i ten zdecydowanie taki nie jest. Wyczuwa się raczej delikatne kwiaty, coś jak lilia wodna. Tylko nie sztucznie stworzony zapach lilii, a prawdziwej, takiej żywej, naturalnej. Może odrobinę jest to też zapach szyprowy. Nie bardzo rozumiem poprzednie recenzje, bo akurat jest on trwały i to całkiem nieźle. Kurtka pachnie jeszcze parę ładnych dni, a zamknięta w szafie jeszcze dłużej. Mam kolejny flakon, tym razem przywieziony z zagranicy i co do trwałości jestem pewna, że jest naprawdę długo utrzymujący się.
    Zalety:
    • Trwałość, zapach
  • 24 lutego 2023 o 11:31
    Cytynowy gniot
    Czas na perfumy cytrusowe – Hugo Boss – Boss Alive w wersji Eau de Toilette Niestety z cytrusowymi perfumami nie jest mi po drodze, jednak czasem w szczególności w okresie letnim lubię sobie pozwolić na jakiegoś cytyniaczka. Alive to taki właśnie cytyniaczek. Pachnie cytryną i jakimś bliżej nie określonym białym kwiatkiem. Próżno tu szukać róży, czy nut drzewnych. Zapach jest wyjątkowo płaski, o fatalnej trwałości i projekcji. Nie ewoluuje. Nie zmienia się, a jedyne co możemy zaobserwować, to powolne jego wygaszanie. Nie lubię zbytnio przekombinowanych zapachów z niekończącą się listą nut zapachowych, chociaż jest to zawsze wyzwanie, gdy sama staram się wychwycić poszczególne nuty w kompozycji. Niestety tutaj jest nie lada wyzwanie, gdyż cytryna gra pierwsze skrzypce i nie dopuszcza do głosu pozostałych nut. Masakra. Trwałość 2/5 Kompozycja: 1/5 Projekcja: 2/5 Cena: 4/5 Moja ocena: 1/5 Nuty głowy: Mandarynka, jabłko, magnolia, cytryna Nuty serca: Jaśmin wielkolistny, szałwia muszkatołowa, róża majowa Nuty bazy: Drzewo sandałowe, cedr, mech
  • 28 kwietnia 2021 o 11:16
    Bardzo słaba trwałość
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Woda toaletowa Alive jest typowym świeżym zapachem z mocno wyczuwalnymi białymi kwiatami. Zdecydowanie dzienny zapach. Spodoba się kobietom, które lubią wiosenne, kobiece, świeże, bezpieczne zapachy. Dla mnie jest zbyt pospolity, po wykorzystaniu próbki wiem, że nie kupię pełnowymiarowego flakonu. Zapach jest kwestią gustu, natomiast dużą wadą tej wody toaletowej jest jej słaba trwałość - na mnie wyczuwalna jest około 2 godziny. Podsumowując, jeśli ktoś lubi świeże, bezpieczne zapachy, powinien wypróbować Alive EDT, ale musi liczyć się ze słabą trwałością.