Kremy uniwersalne

Drunk Elephant Lala Retro Whip Cream (Krem regenerujący)

Sephora
Drunk Elephant - Lala Retro Whipped Cream - Krem Regenerujący - Drunk Elep Whip Cream Face 50ml - Dla Kobiet

goha80
    2 listopada 2024 o 17:37
    Przyjemny!
    Krem dostałam w prezencie od koleżanki. Podoba mi się jego opakowanie. Ascetyczna szata graficzna odpowiada mojemu gustowi. Lubię sobie patrzeć na jego opakowanie stojące na toaletce. Konsystencja kremu jest jak troszkę gęstszy, ale jednak delikatny mus. Otula skórę jak chmurka. Skóra idealnie go wchłania. Na mojej skórze nie zostawia żadnej warstwy. Świetnie odżywia i uspokaja cerę nawet po mocniejszym peelingu (a mi się zdarza co jakiś czas przegiąć z oczyszczaniem). Bosko nawilża! Gdy nakładam go wieczorem, to rano moja skóra jest naprawdę w doskonałej formie. Zaczerwienienia i przesuszenia znikają. Krem nie posiada żadnego zapachu. Dla niektórych to plus, ale ja mimo wszystko wolę pachnące kosmetyki. Produkt jest bardzo wydajny. Odrobina tego delikatnego kremu wystarcza na pokrycie całej twarzy. Nie miałam nigdy potrzeby dokładania go. Nie kupię go, bo jak sprawdziłam ile kosztuje to zakręciło mi się w głowie! Myślę że można znaleźć podobnie działające kremy za ułamek tej ceny. Niemniej w prezencie znów chętnie bym przyjęła, gdyż jest naprawdę niezłym przyjemniaczkiem.
    Wiksana
    20 września 2023 o 10:06
    50/50
    Miałam spore oczekiwania co do produktu (chyba po poznaniu kremu protini DE, który uwielbiam), ale szału nie zrobił. Krem możemy kupić w różnych pojemnościach, a tym samym w różnych opakowaniach - słoiczek lub lub opakowanie z pompką (bardzo wygodne w użytkowaniu). Osobiście uwielbiam estetykę opakowań DE, białe z kolorowym zakończeniem, nie ma to oczywiście znaczenia w użytkowaniu, natomiast kochom to dlatego nie mogłam się oprzeć, żeby o tym nie wspomnieć. Konsystencja - no tutaj spodziewałam się czegoś innego, czegoś bardziej kremowego, mięciutkiego i lekkiego jak bita śmietana. W moim słoiczku konystsencja była faktycznie inna niż typowych kremów, przypomina mi trochę napuszony gęsty krem? Ale na pewno daleko mu do bitej śmietany. Ogólnie w mojej ocenie konsystencja jest w porządku, (ważne żeby się nie wylewało przez palce i działało) ale po przeczytaniu opisu można mieć nieco inne oczekiwania. :D Działanie - czuć na skórze, że jest to bogaty krem, u mnie się w pełni nie wchłania więc wolę go stosować na noc (ale to tylko dlatego, że wolę produkty, których w ciągu dnia nie czuję na skórze). Skóra po nim jest odżywiona, nawilżona, natmiast nie jest to taki efekt WOW, którego nie możemy uzyskać tańszymi produktami z ceramidami. Ogólny werdykt - gdyby nie jego cena, to zapewne bym do niego wracała, natomiast efekt, który daje jestem w stanie uzyskać innymi, tańszymi produktami, więc wolę nie przepłacać. :)
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
  • 23 marca 2023 o 12:12
    Niestety rozczarowanie i niezgodność z obietnicami
    Do tej pory wypróbowałam 10 produktów Drunk Elephant i połowę z nich uważam za świetne, a połowę za kompletnie niewarte uwagi. Lala Retro Whipped Cream moja skóra zaliczyła niestety do tych drugich. Myślałam, że jego bogaty skład idealnie sprawdzi się na noc zimą przy retinoidach. Takie są obietnice producenta - regeneracja, odżywienie, wsparcie BHL. Zgodnie z nazwą spodziewałam się też konsystencji bitej śmietany, ale nie, jest lżejsza i rzadsza (a przez to wydajność nie zachwyca). Po stosowaniu kremu wieczorem rano budziłam się z twarzą, która wołała "piiiiić!" (i nie była to wina retinoidów, zaczęłam używać tego kremu przed ich sezonowym wprowadzeniem). Przy obmywaniu twarzy rano nie czułam, żeby cokolwiek na niej było, żadnej warstewki ochronnej. Spróbowałam go używać jako kremu na dzień i włożony między tonik, serum, serum i filtr, dawał radę. Ale radę daje też krem z Pharmaceris za 1/6 jego ceny. Pozostaje mi wierzyć w niewidoczne dla oka, ale dobroczynne działanie masy jego składników i cieszyć się, że miałam tylko 30 ml, a nie 50. Może lepiej sprawdzi się u tłustszych cer. Co do opakowania, to standardowe ma higieniczny aplikator. Sama miałam mniejsze i ono już było klasycznym słoiczkiem, do którego trzeba coś włożyć, żeby wydobyć krem, czego nie znoszę. Nie odejmuję za to gwiazdek, bo to miniaturka z zestawu, której nie ma w normalnej sprzedaży.
    Zalety:
    • Bogaty skład.
    • Sprawdza się na dzień jako podstawowy krem nawilżający w pielęgnacji warstwowej.
    • Szybkie wchłanianie, żadnego rolowania, negatywnego wpływu na makijaż itp.
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic regeneracji, odżywienia, wsparcia BHL.
    • Cena - zwłaszcza przy tym, jak mało robi.
    vandyck
    19 czerwca 2022 o 21:06
    dobrze odżywia i nawilża
    Krem odkryłam podczas zimy, poszukując wybawienia dla podrażnionej od mrozu i ogrzewania cery. Nie byłam pewna tego kosmetyku - obawiałam się, że może być zbyt ciężki, nie wchłaniać się, i nie odżywiać ani nawilżać. Jestem mile zaskoczona, to najlepszy krem jakiego używałam od dłuższego czasu! Używam go jako ostatniego kroku wieczorem, rano skóra jest jędrna, nawilżona i odżywiona, bez przetłuszczania się. Posiadaczom cery takiej jak moja - mieszanej w kierunku suchej, z błyszczącą strefą-t, wrażliwą, na której nic się nie wchłania - zdecydowanie polecam!!
    Zalety:
    • odżywia
    • nawilża
    • dobrze się wchłania
    • wydajny
    Wady:
    • wysoka cena