Wody perfumowane damskie

Avon Rare Flowers Solar Narcissus EDP

• 28 stycznia 2022 o 12:53
    W składzie kwiaty, a mi tu mocno cytrusami czuć
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Solar Narcissus to niedawna propozycja od Avon, która zachęca do zakupu efektownym szklanym flakonem przypominającym rozkwitający kwiat. Jak sama nazwa wskazuje głowną nutą zapachową jest narcyz. Obecne w składzie są również liście fiołka oraz piżmo. Zapach jest mocny. Nuty solarne są bardzo dobrze wyczuwalne i przykład tego mamy właśnie tutaj. Zapach bardzo odświeżający świetnie sprawdzi się latem w ciągu dnia. Piżmo zdecydowanie dodaje głębi obecnym kwiatom. Za nic w świecie nie czuję tu słodyczy fiołka, którego uwielbiam. Narcyz w tym przypadku jest bardzo ostry, mocno cytrusowy. Jakby był nasączony limonką. Poza nutą zapachową, która w ogóle z elegancją mi się nie kojarzy pozostaje kwestia trwałości. I tu zdziwienia nie ma. Zapach ma mocne uderzenie i bardzo szybko wietrzeje, jak w większości perfum Avon. Cena regularna to gruba przesada.. Proponuję przed zakupem pełnowymiarowych perfum wypróbować perfumetkę, którą można nabyć już za 10 zł. Perfumy zupełnie nie wpisały się w moje gusta. Są męczące i rzekłabym staromodne. Nie odzwierciedlają dostojnego , nienachalnego narcyza. Nie kupię ponownie.
  • 23 grudnia 2021 o 9:06
    ładny, kwiatowy ale wietrzeje
    Na wode toaletową Rare Flowers skusiłam się przez ładnie wyglądający flakonik i atrakcyjną cene w katalogu. Na początku uznałam "o pięknie się prezentuje, nada się na prezent". Dobrze że wziełam dwie sztuki i miałam możliwość wcześniejszego wypróbowania, bo tak jak elegancko wygląda flakonik i ładnie, kwiatowo pachnie tak niestety zapach szybko wietrzeje. Zapach kwiatowy nie jest przytłaczający, wyczuwalny mocno do 4/5 godzin później zaczyna się ulatniać, zapach na co dzień, na wyjścia do pracy, lub do kawiarni nada się idealnie.
    Zalety:
    • elegancki flakonik
    • atrakcyjna cena
    • ładny, kwiatowy zapach
    • zapach nieprzytłaczający
    Wady:
    • szybko wietrzeje
  • 9 września 2021 o 8:36
    Recenzja po użyciu próbki
    Używa od:próbka
    Woda toaletowa ta to otulający, ciepły zapach z wyczuwalnym kwiatowym aromatem. Zapach nie jest przytłaczający, jest ładnym dopełnieniem, które świetnie współgra, nie przytłacza, ale jest wyczuwalne. Trwałość określiłabym całkiem w porządku - 4 h czuć bardzo dobrze, potem zapach powoli się zaczyna ulatniać, ale do 10 h cos tam czuć, ale wiadomo, nie jest to nie wiadomo co. Zapach ten określiłabym jako super zapach na codzień, do pracy, na wyjście do kawiarni z rana, jest bardzo uniwersalny i moim zdaniem wielu osobom podpasuje. Ktoś pomyśli, że jest piżmo to będzie ciężki, a ja tu w ogóle ciężkości żadnej nie wyczuwam.
    Zalety:
    • codzienny, uniwersalny zapach
    • nuty zapachowe kwiatowe - otulające, nie przytłaczające
    • trwałość średnia - ok 4 h intensywnego zapachu
  • 1 czerwca 2021 o 22:40
    Bukiet słodyczy
    Kwiatowy bukiecik okraszony nutką słodyczy. Tak bym go nazwała. Narcyz, fiołek i piżmo świetnie się komponują, ale ,żeby nie było tak oczywisto jest tutaj ta wyczuwalna słodycz, która dodaje pazura tym perfumom. Zapach najbardziej jest zbliżony do Rare Gold, ale nie jest tak ostry jak jego poprzednik. Ogólnie podoba mi się to połączenie i zużyję ten flakon z przyjemnością. Co to wyglądu flakonu to nie muszę nikogo przekonywać- przyciąga wzrok.
    Zalety:
    • flakon
    • kompozycja zapachowa
  • 27 maja 2021 o 19:08
    Wyważony i ulotny kwiatowy zapach
    plusy: + kwiatowy + słoneczny + tajemniczy zapach + odrobinę kwaśny + lekko słodki minusy: - nieco staromodny - niezbyt trwały inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niezbyt wydajna
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie