Kremy uniwersalne

Lierac Deridium Creme Hydratante Odżywczy krem przeciwzmarszczkowy do cery suchej i bardzo suchej

ExAmino
    18 sierpnia 2021 o 11:54
    Przyjaciel 30 latki
    Naprawdę dobry krem! Bogaty, głęboko nawilżający, regenerujący, dla mnie raczej na noc niż na dzień bo mój makijaż na nim smuży ( może wina podkładu?). W cenie regularnej zakup raczej dyskusyjny, ale miłosierna Supher-Pharm bardzo często robi na niego promocje i możecie się Panie skusić na tą kremowa przyjemność za jakieś 30 zł. Namawiam bo już samo opakowanie, ciężki słoiczek, pokrywka, kartonik z wypracowaniem na 250 słów robią wrażenie ekskluzywności. Krem jest gęsty, wydajny, pięknie rozsmarowuje się po twarzy i szyi( o tak! polecam na szyję i dekolt!). Szybko się wchłania, ale ja wyczuwam taka lekką satynową powłoczkę jeszcze przez jakiś czas więc chodzę z nim do łóżka i spaceruję raczej zimowa porą. Buzię mam miękka, nawilżoną i uspokojoną. Żadnych podrażnień, żadnych suchych skórek. Drobne zmarszczki spłycone, skóra uspokojona, bardzo, bardzo relaksujący efekt. Gdybym była złośliwa dopatrywałabym się zapychania porów- ale ponieważ mnie zapchać może absolutnie wszystko,wybaczam, z przyjemnością stosuję i serdecznie polecam
    Zalety:
    • piękne opakowanie; i kartonik estetyczny i słoik naprawdę luksusowy
    • konsystencja treściwe (żadne tam sorbety, musy i żele na lato), wydajna, do szybkiego rozpracowania na twarzy
    • szybkie wchłanianie z długo utrzymującym się, ale nie oblepiającym filmem
    • ładny, delikatny zapach, siostra mówi konwalie ja jej mówię, że spaczony nabłonek węchowy
    • efekt wypoczętej, nawilżonej, zadbanej buzi mimo dyżurów po 36h
    Wady:
    • no regularna cena konkretna...ale mogłabym się skusić
    • ta powłoczka to się nie nadaje pod makijaż (roluje podkład)
    • może wyświecać buzię (dla mojej suchej skóry problem nieznany)
    • i może zapychać, ja będę obserwować swoje wokół nosa
    Agawa8
    27 maja 2021 o 12:06
    jak masełko
    zapach jest bardzo delikatny, nienachalny, słoiczek jest ze szkła co może być wadą jeśli chcemy go gdzieś ze sobą zabierać w podróże, sam krem - cóż mogę powiedzieć? pod palcami czuć, że jest to krem z górnej półki -inaczej się rozprowadza, jest taki jak masełko, nie kulkuje się, nie lepi, dobrze się wchłania, skóra bezpośrednio po aplikacji jest gładka, ale ten efekt nie trwa długo, nie uczula
    • wchłanianie
    Wady:
    • efekt wygładzenia trwa krótko
  • 20 marca 2021 o 14:01
    Super odżywienie i nawilżenie
    Kupiłam ten krem jakiś czas temu na dużej promocji w Superpharm chyba za jakieś 30 zł jednak nie stosowałam go ponieważ miałam inne kremy w kolejce do przetestowania ale przyszedł teraz czas na ten. Ma on białą kremową konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustego filmu ani przy dłuższym stosowaniu nie zapycha (jestem posiadaczką cery problematycznej z tendencją do powstawania niedoskonałości). Krem ten jest zamknięty w eleganckim pudełeczku, które posiada białe wieczko z łatwością można dzięki temu wziąść odpowiednią ilość kremu. Stosuję go głównie na noc kiedy moja skóra po całym dniu potrzebuje odżywienia oraz nawilżenia. Rano po obudzeniu skóra jest gładka i miękka w dotyku, widocznie nawilżona i odżywiona. Dzięki niemu pozbyłam się suchych skórek przy nosie. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam także spłycenie zmarszczek.Zdecydowanie kupię go ponownie i będzie on stałym elementem mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • łatwo się rozprowadza
    • skóra jest odżywiona i nawilżona
    • zmarszczki są mniej widoczne
    Wady:
    • cena regularna