Balsamy do ust

Catrice Powerfull 5 Lip Balm Balsam do ust

Julkcyk
    2 sierpnia 2024 o 15:27
    Piękna nawilżająca pomadka
    Mam obecnie tą pomadkę z catrice w kolorze 40. Jest to pomadka nie tylko z pięknym kolorem który mimo ciemnego odcienia nadal wygląda naturalnie ale też o zastosowaniu pielęgnacyjnymi. Ten produkt to must have dla naszych ust.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Piękny kolor
    • Papierowe opakowanie
  • 11 czerwca 2024 o 10:56
    Bardzo przyjemny balsam o delikatnym kolorze
    Uwielbiam wszelkie koloryzujące balsamy do ust i wciąż szukam tych najlepszych, które mają idealny stosunek krycia i koloru do formuły. Ten balsam najpierw kupiłam w kolorze 020, który okazał się dla mnie za ciepły i źle się w nim czułam. Potem dokupiłam jeszcze kolor 040 i to był strzał w 10! Piękny, nieoczywisty kolor , trochę różowy, trochę brązowy a trochę fioletowy. Boski! Formuła też jest bezbłędna - balsam łatwo się rozprowadza, nawilża usta i pokrywa je delikatnie i równomiernie kolorem. Ładnie się zjada i łatwo go dołożyć bez lusterka. Cena również jest bardzo przystępna - kosztuje mniej niż 20 zl. A jakością powala kolegów z wyższej półki ;) Polecam każdemu kto szuka niewymagającego balsamu z lekkim kolorem na co dzień!
    Zalety:
    • Kolor
    • Kremowa formuła
    • Nawilżenie ust
    • Łatwe rozprowadzanie
  • 29 lutego 2024 o 11:46
    Clinique Black Honey
    Oceniam kolory 030 i 040. Pierwszy to piękna jagodowa czerwień, drugi to totalny zamiennik Clinique Black Honey <3 Jestem zaskoczona jakością i długotrwałością nawilżenia i koloru obu. No fantastyczne są, chyba zrobię zapas, bo jak wiadomo jak coś jest hitem to trzeba wycofać... Na zdjęciu 030 na dole, 040 na górze, enjoy
    Zalety:
    • nawilżenie
    • kolory
    • porządne, kartonowe opakowanie
    Wady:
    • 040 jest zwykle wyprzedany i nie bez powodu :P
    Drogeria Cocolita.pl
  • 19 lutego 2024 o 14:45
    Wielofunkcyjny balsam
    W swoim posiadaniu mam odcień tego balsamu o numerku 030 Sweet Cherry, który nadaje ustom delikatny różowo - czerwony kolor. Bardzo podoba mi się też jego opakowanie, które w większości jest kartonowe/papierowe. Ten koloryzujący balsam rozprowadza się niezwykle łatwo, nie jest tępy w swojej konsystencji, ale nie jest też przesadnie miękki. Dla mnie ma konsystencję idealną. Działanie nawilżające tego balsamu jest zadowalające, nie uratuje bardzo popękanych ust, ale pozwala zatrzymać nawilżenie i do tego ślicznie się prezentuje. Subtelny kolor dodaje uroku, idealnie nadaje się do codziennego użytku, zwłaszcza gdy chcemy uzyskać naturalny efekt. Utrzymuje się całkiem dobrze, jeśli niczego nie dotykamy ustami, wiadomo, że po większym jedzeniu czy piciu potrzebna będzie reaplikacja.
  • 22 grudnia 2023 o 22:43
    Dobre 2 w 1
    Jakoś przypadkiem trafiłam na reckę tego balsamu, szukając czegoś, co nie jest szminką, ale nawilża usta i nadaje im jakiś odcień. Na pierwszy ogień poszedł odcień 040, czyli Addicting Cassis. Jeśli chodzi o "porzeczkowość", to nie kojarzy mi się w ten sposób. To taki odcień zgaszonego różu przełamanego brązem, czyli ciemnawy "nude". Fakt, że kolor jest dość intensywny, więc można użyć go mniej, jeśli chce się uzyskać przejrzysty efekt. Na ustach robi się taki bardzo miło "roztopiony", wyraźnie czuć nawilżenie. W zależności od odcienia ciucha wolę czasem coś chłodniejszego w odbiorze, dokupiłam więc 030, czyli Sweet Cherry. Tutaj odcień faktycznie jest bardziej różowy, ale ten róż nie jest też jaskrawy. W moim odczuciu są to eleganckie odcienie, które dają efekt krycia trochę mocniejszy niż barwiące sztyfty Nivea czy Yves Rocher, a z kolei nie są aż tak bardzo barwiące, jak mocno napigmentowane pomadki kremowe. Efekt nawilżenia oceniam jako komfortowy, usta lubią to uczucie. Być może na mocno spierzchniętych ustach niekoniecznie ten specyfik by się sprawdził, ale jeśli usta są w miarę nawilżane, bez spękań i odchodzących skórek, to z pewnością efekt będzie fajny. Zapach neutralny, w zasadzie go nie ma, co jest w sumie zaletą.
    Zalety:
    • Efekt barwienia i dobrego nawilżenia, opakowanie w dużej mierze ekologiczne (papier, metal, tylko sztyft w oprawce z plastiku).
    • Usta są umalowane i zadbane, z pewnością nie zostaną wysuszone.
    Wady:
    • Nie dostrzegłam wad

Zobacz także inne Balsamy do ust