Pasty do zębów

Colgate Fresh Confidence Refreshing Green Toothpaste Pasta do zębów

AnaSky
    1 lutego 2023 o 6:35
    Dobra do szczoteczek tradycyjnych, szkoda że nie ma podanego RDA
    Pasta ma dość dużą pojemność, bo 100 ml. Zakupiłam ją za mniej niż 5 zł w Action. Tubka charakterystyczna dla past do zębów Colgate - czerwono-biała kolorystyka z żywym zielonym akcentem w kolorze pasty. Sama pasta jest dość gęsta, żelowa. Pieni się obficie. Dobrze czyści zęby i pozostawia uczucie przyjemnego odświeżenia. Nie jest jakoś mega miętowa - to przyjemna odświeżająca mięta. Nie wypala mózgu ;) Używam jej okazjonalnie wraz ze szczoteczką manualną, gdy skończy mi się pasta do szczoteczki sonicznej, a nie mam w zapasie nowej. Niestety Colgate jak większość producentów nie podaje na opakowaniu, jaki jest stopień ścieralności pasty, a przy szczoteczkach sonicznych, by nie zniszczyć sobie szkliwa należy używać past o niskim RDA. Szkoda, że nie ma w Polsce praktyki podawania takiej informacji na opakowaniu, robi to niewiele firm. W związku z brakiem tej informacji nie używam tej pasty wraz ze szczoteczką soniczną. I za to też odejmuję w ocenie gwiazdkę, bo to kluczowa informacja.
  • 3 kwietnia 2021 o 19:15
    Ok
    Ostatnimi czasy jest to moja ulubiona pasta do zębów. Ma ogromnie przyjemny miętowy smak, ale co ważne smak jest delikatny. Jest to dla mnie istotne, gdyż większość tego typu produktów powoduje u mnie łzawienie. Doskonale oczyszcza szkliwo zębów i odświeża oddech. Pasta kosztuje poniżej 10 złotych.
    Zalety:
    • delikatny miętowy smak