Doznałam szoku widząc ceny kosmetyków w sklepie Action. Parę miesięcy temu z ciekawości kupiłam kredkę do brwi ich marki własnej Max and More i mimo, że cud świata to nie był, to jednak jest ok, przydaje się. Ale nie o niej. Wczoraj kupiłam też kredki do oczu - pakowane po 3, czarne, w zawrotnej cenie 3,95 zł za opakowanie, co daje niecałe 1,32 zł za sztukę! Myślę sobie, za tę cenę nie dostanę idealnego produktu, ale nie jest źle, a nawet lepiej, niż można się spodziewać po kredce za 1,30 zł.
Ogólnie to kosmetyki Max and More mają bardzo ładne, eleganckie, czarne opakowania. Dzięki temu też mamy pewność, że pierwsi będziemy używać produktu, a nie kupujemy macany.
Kredki mają ładny, czarny odcień, nie wyblakły. Są dobrze napigmentowane, dobrze kryją, są miękkie, łatwo się rozprowadzają, można precyzyjnie namalować nimi kreskę dzięki temu, że są dość cienkie i temperowane w szpic. Mam nadzieję, że potem da się je tak zastrugać, albo chociaż podobnie, bo niestety czasem zdarzają się takie kredki, które po prostu są grube i nawet nie da się ich ładnie zastrugać, żeby móc zrobić cienką kreskę.
Trwałość nie jest zniewalająca, nie wymagajmy od kredki za 1,30 żeby trzymała perfekcyjnie cały dzień. Na ręce łatwo się ściera, na oku trzyma całkiem dobrze, jednak całego dnia nie wytrzyma w idealnym kształcie, ale dla osoby o niezbyt wygórowanych oczekiwaniach i które nie muszą wyglądać w 100% perfekcyjnie ciągle raczej będzie dobra. Już po pierwszym użyciu stwierdzam, że u mnie się sprawdzi i wystarczy mi, jeśli tylko nie będę ruszać okolic oczu. Inne, trochę droższe kredki (np. lovely, essence) ścierają się podobnie. Podejrzewam, że sprawdzi się też jako konturówka do ust dla osób, które lubią mroczny image. Zastanawia mnie wydajność, bo kredka do brwi z Max and More ściera się bardzo szybko.
Zalety:
- ładny odcień czerni
- mimo, że te kosmetyki są tak tanie, dostajemy je w opakowaniu, dzięki czemu mamy pewność, że nikt ich wcześniej nie ruszał, nie swatchował itp.
- miękkie, łatwo się rozprowadzają
- można narysować cienką, precyzyjną kreskę
- ultra tanie (niecałe 1,32 za sztukę!)
Wady:
- boję się, że szybko się będą kończyć
- nie są gigantem trwałości, ale też nie odbiegają zbytnio od innych, np. z Lovely
- Ale za tę cenę te wady nie mają większego znaczenia, zwłaszcza ta pierwsza, bo kredek mamy aż 3, a poza tym kosztują tak mało, że kupna nowych nasz portfel nie odczuje.
- niestety do kupienia tylko w Action i być może w Dealz, a one jeszcze nie są wszędzie
- Trwałość