Maseczki w płachcie

Action Bubble Sheet Mask with Characoal Maseczka do twarzy w płachcie z węglem

• 20 grudnia 2023 o 0:58
    Dla mieszanej cery wybawienie od świecenia i lekkie zahamowanie namnażania nowych niespodzianek
    Opakowanie z matowego plastiku w kolorze czarnym z grafiką bąbelków i białej piany łatwo otworzyć dzięki małemu nacięciu w górnej części. Płachta wykonana z czarnego materiału, który jest łatwy w rozłożeniu i dopasowaniu do kształtu twarzy. Nacięcia w dolnej części pozwalają na zrobienie zakładek dla lepszego pokrycia skóry. Materiał mocno nasączony, w opakowaniu zostało jeszcze dużo esencji. Otwory na oczy dobrej wielkości, nie miałam problemów ze zbyt wąskimi dziurkami, o które zawadzałyby rzęsy, nie ma też obawy o ściekanie esencji do kącików oczu. Zapach ledwo wyczuwalny - przypomina mi niektóre płyny micelarne, które w teorii powinny być bezzapachowe - nie jest jednak to aromat drażniący czy przeszkadzający. Po dwóch minutach od nałożenia na powierzchni maseczki zaczęły pojawiać się białe bąbelki, które po kolejnych pięciu minutach objęły już całą powierzchnię twarzy i zmieniały się w coś przypominającego pianę z rozstanych już bąbelków. Nie migrowała, nie zjeżdżała, a piana nie spadała na odzież ani otoczenie. Brak uczucia rozgrzewania czy też chłodzenia, tylko lekkie poszczypywanie, ale nie sprawiające dyskomfortu, a mam cerę mieszaną z przetłuszczającą się strefą T i bardzo suchymi okolicami pod oczami i policzkami, silnie reagującą zaczerwienieniami w tych rejonach. Po 15 minutach zdjęłam płachtę, która w całości była pokryta bogatą pianą, a skóra miała resztki esencji. Po rozmasowaniu i spłukaniu resztek cera prezentowała się jasno, taka zdrowa bladość i była zmatowiona, ale bez przesuszeń oraz mocno wygładzona - wszelkie niedoskonałości zostały całkowicie zblurowane. Przy nakładaniu serum z kwasem hialuronowym i kremu nawilżającego wszystko wchłaniało się bardzo szybko, cera pozostała matowa przez 9 godzin bez poprawek. Niedoskonałości (krostki, zaskórniki oraz zaczerwienienia) zaczęły się pojawiać dopiero po kolejnych dwóch dniach, więc to bardzo dobry wynik jak na jednorazowe zastosowanie maseczki dostępnej w Action.
  • 3 sierpnia 2021 o 22:00
    Bardzo silna maska
    Używa od:próbka
    Produkt zdecydowanie nie jest przeznaczony dla wrażliwej cery. I chociaż ja takiej nie posiadam, to zmagam się z trądzikiem. Przetestowałam wiele takich maseczek, jednak ta jest najsilniejsza z nich. Oczyściła mi cerę, gdyż przez dwa dni po zastosowaniu nie wyskoczył mi żaden wyprysk. Ale dodatkowo podrażniła mi skórę, która po zdjęciu maski była rozpalona i czerwona. Nie była to reakcja alergiczna, a po prostu zbyt mocne działanie oczyszczające. Skład jest bardzo długi, jednak na pierwszych miejscach mamy takie smaczki jak gliceryna, proszek węglowy czy wyciąg z liści kamelii. Większość pozycji to składniki odpowiadające za pienienie się maseczki. Podczas używania nie czułam pieczenia, ściągnięcia skóry ani uczucia gorąca.
    Zalety:
    • Mocne działanie,
    • efekt piany,
    • cena,
    • skład.
    Wady:
    • Zbyt mocne działanie dla skóry trądzikowej i/lub wrażliwej.
  • 13 czerwca 2021 o 12:30
    Przyjemna maseczka za niską cenę
    Kupiłam tą maseczkę w Actionie z ciekawości za około 3 zł. Maseczka w płachcie łatwo się nakłada na twarz i co najważniejsze zaczyna bąbelkować po kilku minutach od otwarcia opakowania co ułatwia nałożenie maseczki na twarz. Maseczka jest bardzo dobrze nasączona i po kilku minutach zaczyna przyjemnie bąbelkować, tworzy się piana. Ma ona przyjemny zapach. Po 15 minutach należy ją zdjąć z twarzy i resztę pianki wmasować. Po wmasowaniu skóra jest ładnie matowa, delikatnie oczyszczona, nawilżona oraz wygładzona. Jest to całkiem fajna maseczka za niską cenę i warto ją wypróbować.
    Zalety:
    • cena około 3 zł
    • łatwo się nakłada
    • dobrze nasączona
    • przyjemne bąbelki
    • skóra jest delikatnie oczyszczona, matowa i wygładzona
  • 30 maja 2021 o 9:37
    Może być ale bez szału
    Maseczkę Bubble Sheet zakupiłam w sklepie Actionie za ok. 3 zł. Jest to maska w plachcie co uwielbiam. Jest bardzo dobrze nasączona. Bez problemu się ją nakłada i dobrze trzyma się na twarzy. Zaraz po nałożeniu zaczyna bąbelkować i pojawia się gęsta piana. Po ok 15 min gdy piana zaczyna znikać zdejmujemy maseczkę a resztę wmasowujemy w skórę. Zapach maski jest ładny i delikatny. Działanie oceniam całkiem ok. Rewelacji nie ma, ale pozostawia skórę nawilżoną i delikatnie oczyszczoną. Nie powoduje podrażnień czy innych niepożądanych efektów. Działanie jej oceniam ok, ale bez rewelacji. Nie wywołała u mnie reakcji alergicznych, ani podrażnień.
  • 9 maja 2021 o 12:00
    Nie jest najgorsza
    Używa od:próbka
    Maseczkę kupiłam w Action skuszona ceną oraz efektem "bąbelkowania". Zapłaciłam za nią ok. 3 zł, dlatego tego nie oczekiwałam od niej zbyt wiele. Zamknięta w szczelnym opakowaniu, z którego łatwo jest ją wydobyć, dobrze nasączona. Efekt bąbelków na twarzy faktycznie był. skóra nie była podrażniona, zauważyłam zmatownienie i lekkie oczyszczenie cery. Czy sięgnę po nią jeszcze raz? Nie wiem, ponieważ cały czas szukam swojego ideału jeśli chodzi o maseczki tego typu :)
    • działanie

Zobacz także inne Maseczki w płachcie