Maseczki w płachcie

CNF Cosmetics Mask a with Iceland Glacial Water Mango Odświeżająca maseczka woda lodowcowa z mango

• 11 lutego 2025 o 16:31
    Delikatność i ujednolicenie cery na plus, ale ostrożność przy wyciąganiu z opakowania i rozwijaniu zalecana
    Grafika opakowania opiera się na przekrojonym owocu mango na białym tle i jest wykonana z papieru z nacięciami, wewnątrz którego jest srebrna powłoka ale trzeba uważać przy otwieraniu, bo pojedyncze kropelki esencji mogą chlusnąć ze środka na otoczenie albo rozlewać się na zewnątrz po powierzchni saszetki. Rozmiar płachty ogólnie dobry - czoło, okolice pod oczami i nos były bardzo dobrze zakryte, nic się nie odklejało. Nasączenie bardzo dobre: płyn w trakcie rozwijania materiału nawet rozlewał się po dłoniach i skapywał na wszystko w okolicy, w opakowaniu zostało jeszcze trochę esencji do wmasowania. Zapach według mnie zbliżony do prawdziwego owocu z dodatkiem jakiejś mlecznej substancji - niestety pojawiło się łzawienie oczu i katar. Moja mieszana cera upstrzona stanami zapalnymi i rozszerzonymi porami w strefie T, i suchością i skłonnością do zaczerwienień, widoczne są u mnie odstające skórki, na które działają tylko peelingi ziarniste. Nałożona maska szybko przyniosła chłód i ukojenie. Bezpośrednio po zdjęciu płachty skóra była rozświetlona i ujednolicona, lekko lepiąca, odświeżona, miękka i wygładzona, w dotyku miękka i delikatna. Kolejnego dnia skóra pozostawała miękka, wygładzona, napompowana. Esencja nie zapchała porów, nie zwiększyła występowania niedoskonałości, a nawet złagodziła brzydkie niespodzianki, przez co w makijażu wystarczył mi tylko lekki podkład i puder, bez konieczności budowania krycia oraz stosowania korektora.
    agi1234
    20 lipca 2024 o 11:51
    Bardzo przyjemna i nawilżająca
    Maska ma piękne opakowanie, kusi owocem mango. Ma dobry skład i obiecuje odświeżenie, nawilżenie, odżywienie i blask. Zapach jest bardzo naturalny, owocowy, przyjemny. Płachta jest cienka, łatwo się dopasowuje do twarzy. Nie przesuwa się i nie migruje. Jest bardzo dobrze nasączona serum, które jest delikatnie mleczne o świetnej konsystencji. Po zdjęciu cera jest niesamowicie nawilżona, napięta i widać blask. Resztka serum idealnie się wchłania. Nie pozostaje klejąca się powłoka. Jak dla mnie to super produkt. Ma moc.
    Zalety:
    • Działanie
    • Wchłanianie
    Wady:
    matii33
    9 maja 2024 o 9:59
    świetna maseczka nawilżająca
    Maseczka przy mojej suchej, dojrzałej cerze, sprawdziła się świetnie. Jest bardzo dobrze wycięte, cieniutka ale nie na tyle aby się rozerwać przy wyjmowaniu z opakowania czy aplikacji. Zaskoczyła mnie ilość esencji, było jej naprawdę sporo, tak , że jeszcze długo po zdjęciu maseczki z twarzy, wklepywałam tą esencję. Po zastosowaniu maseczki, twarz wyraźnie i odczuwalnie nawilżona, odświeżona, zdrowa, czułam się bardzo dobrze, taka zadbana. :) Na pewno z chęcią wrócę po nią i kupię sobie na zapas.
    • rezultaty, działanie
    • dobrze dopasowana płachta
    • bardzo dużo esencji
    Wady:
  • 30 kwietnia 2024 o 15:32
    Odświeżająca maseczka
    Maseczka zamknięta jest w białej saszetce z żółtymi napisami i wielkim owocem na środku, czyli mango. Po otwarciu ujrzymy delikatną, cienką płachtę, mocno nasączoną emulsją. Płachta to tkanina Pure Seal, która jest naturalna i przyjazna dla środkowiska, jest cieniutka i jedwabista. Tkanina dobrze przylega do twarzy i nie spada, jednak wycięcia nie były odpowiednie dla mojej twarzy, trochę za małe były otwory na oczy. Pomijając ten fakt, maseczka bardzo ładnie nawilża i odświeża twarz. Nadaje jej zdrowego wyglądu. Po zdjęciu maseczki reszta emulsji bardzo ładnie wchłonęła się i nie pozostawiła lepiącego filmu. Zapach również przyjemny, delikatnie owocowy.
  • 6 maja 2023 o 20:41
    Orzeźwiająca maska o ślicznym zapachu, która pomaga naszej skórze uzyskać lepszy wygląd.
    Używa od:próbka
    Maseczkę tę kupiłam na popularnym serwisie aukcyjnym, płacąc za nią raptem kilka złotych. To była naprawdę korzystna kwota jak na tego typu produkt - zwłaszcza, że czasem maski w płacie potrafią osiągać gigantyczne ceny. Maska zamknięta jest w solidnie wykonanej saszetce o zachęcającej szacie graficznej z bardzo rzucającym się w oczy, fantazyjnie pokrojonym mango. Opakowanie łatwo otworzyć i wydobyć z niego płat. Sama płachta jest zrobiona z przyjemnego dla skóry twarzy materiału i dobrze dopasowuje się oraz trzyma buzi przez cały okres użytkowania. W saszetce znajduje się również sporo esencji o niezwykle orzeźwiającym zapachu mango, więc płat jest nią porządnie nasączony. Sama esencja praktycznie całkowicie się wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy. Jeśli zaś mowa o składzie, mamy tutaj takie substancje jak: * glicerynę, która jest bodaj najpopularniejszym nawilżaczem * kwas hialuronowy wiążący wodę w naskórku * argininę będącą aminokwasem wpływającym m.in. na poziom nawilżenia *utrzymującą wilgoć trehalozę * kojącą alantoinę * wyciąg z owoców mango, który jest silnym antyoksydantem oraz zwiększa elastyczność i jędrność skóry. Co do efektów, byłam pozytywnie zaskoczona! Cera po zdjęciu płachty była wyraźnie lepiej nawilżona, wygładzona, miękka i przygotowana do makijażu okolicznościowego, który wykonywałam kolejnego dnia. No i po zdjęciu maski czułam się tak niesamowicie świeżo, to było bardzo przyjemne. Ja jestem zadowolona i ochoczo sięgnę po ten produkt ponownie, gdyż jest nie tylko miły w użytkowaniu, ale też daje realne efekty stosowania! Na dodatek w nieobciążającej budżetu kwocie. Czego chcieć więcej? :)
    Zalety:
    • płachta wykonana z mięciutkiego materiału, dobrze przylegająca do skóry i bogato nasączona esencją
    • przyjemny, świeży zapach mango
    • esencja jest lekka, dobrze się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy
    • maska nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia i zmiękcza skórę, jednocześnie fundując nam uczucie świeżości i orzeźwienia
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie zapycha porów
    • sporo wartościowych substancji w składzie
    • korzystna cena
    • estetycznie wykonane i komfortowe w użytkowaniu opakowanie

Zobacz także inne Maseczki w płachcie