Peelingi do ciała

Arkada Peeling cukrowy z naturalnymi olejkami eterycznymi do pielęgnacji dłoni i stóp

5 na 51 opinię

• 14 kwietnia 2021 o 17:46
    Najlepszy peeling do stóp jaki stosowałam!
    To mój pierwszy peeling do stóp, jaki miałam okazję stosować. Pojawiły się po nim oczywiście inne, ale regularnie wracam do tego peelingu bo jest nieoceniony. Poleciła mi go podolog - mam problem z moimi stopami, których głównym problemem jest wiecznie wracający temat suchych pięt. Przyczyną w moim wypadku są problemy związane z tarczycą i po wielu wizytach u podlog zrozumiałam, że muszę nauczyć się z tym żyć i odpowiednio pielęgnować swoje stopy aby niwelować problem najlepiej jak to możliwe ponieważ on nigdy nie zniknie. Peeling dokonuję średnio 1-2 w tygodniu, w zależności od zapotrzebowania. Peeling tej marki pozwala mi bezproblemowo oczyścić moje stopy + zetrzeć naskórek. Drobinki są bardzo małe, co według mnie jest atutem - można dokładniej oczyścić stopy, takie drobinki mają lepszą efektywność. Taki peeling można dokonywać również na sucho bez spłukiwania ale ja tradycyjnie zajmuję się tym podczas kąpieli, w ciągu dnia nie myślę o takich sprawach i tego nie potrzebuję. Peeling ma intensywny zapach, ale nie jest uciążliwy. Efektem jest odżywiona, wygładzona skóra stóp i długi efekt działania. Na moich stopach utrzymuje się kilka dni. OGROMNYM PLUSEM jest niesamowita WYDAJNOŚĆ! Cena peelingu jest bardzo wysoka, ale dla takiej wydajności naprawdę warto. Potrafię mieć ten peeling pod ręką do pół roku i wydane 79 pln jest dobrą inwestycją.
    Zalety:
    • efekty utrzymują się przez długi czas
    • wygładzone i odżywione stopy
    • można stosować na sucho bez spłukiwania
    Wady: