Toniki i hydrolaty

Charmine Rose Charm Medi, Shikim Tonic 2% Tonik z kwasem szikimowym

• 2 września 2022 o 14:53
    Póki co uwielbiam wszystkie produkty tej marki
    Informacje wstępne Produt zakupiłam bezpośrednio u producenta. Prawdopodobnie może je zakupić tylko na ich stronie i allegro. Nie widziałam nigdzie stacjonarnie. Mam cere wrażliwą i jednocześnie skłonną do zaskórników i wyprysków. 2) Opakowanie Bardzo wygodne i higienczne opakowanie z bardzo dobrą pompką. Ładnie się prezentuje w łazience mimo, że wykonane z platiku. 3)Zapach praktycznie nie wyczuwalny 4) Nakładanie i konsystencja Konsystencja wodnista. Wyciskam 2 pompki na dłonie i wklepuję w dobrze umytą twarz. Można użyć wacika, ale wtedy marnujemy produkt i środowisko. 5)Działanie Bardzo łagodny tonik. Sprawia, że skóra jest odswieżona i dobrze przygotowana na dalsze kroki pielęgnacji. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, ze cera jest bardzo dobrze nawilżona (myślę, że to nie tonik sam w sobie nawilżył skóre, ale dzięki swoim własciwością pozwalał lepiej działać dalszym krokom pielęgnacji) Zdecydowanie mniej zaskórników i wyprysków zaczęło się pojawiać na skórze. 7) Wydajność Ten produkt spokojnie wystarczy na pół roku 9) Podsumowanie Dla mnie jest to rewelacyjny tonik do każdej cery. Idealnie tonizuje i łagodzie wszelkie podrażnienia. Nie wysusza i nie jest komedogenny. Dla mnie nr 1
    Zalety:
    • działanie zgodne z opisem
    Wady:
    • brak - produkt spełnia moje oczekiwiania w 100%
  • 24 grudnia 2021 o 21:29
    Do zadań specjalnych
    Tonik zamknięty jest w białej plastikowej buteleczce z dozownikiem w stylu pompka jest wodnisty ma bardzo delikatny zapach świeży lecz ciężko stwierdzić konkretnie jaki tonik jest antybakteryjny świetnie leczy zmiany tradzikowe i w znacznym stopniu zapobiega powstawaniu nowych różnica jest znacznie widoczna twarz wygląda zdrowo i promiennie przebarwienia są trochę bledsze działa łagodząco na podrażnienia podczas przemywania twarzy czuć dobre nawilżenie wystarczy mała ilość by oczyścić dobrze twarz czułam jakbym smarowala twarz dobrym kremem nawilżającym i czułam długo nawilżenie bardzo dobry produkt mega zaskoczenie skóra oczyszczona nawilżona odświeżona zmiany tradzikowe wygojone starcza na długo produkt dostępny innternetowo bądź u kosmetyczki polecam
    Zalety:
    • Leczy zmiany tradzikowe rozjaśnia przebarwienia goi podrażnienia dobrze oczyszcza i nawilża
    Wady:
    • Mało dostępny