Toniki i hydrolaty

Uzdrovisco Bezolejowy tonik-esencja z kwasami AHA na odblokowanie porów

Uzdrovisco Bezolejowy tonik-Esencja z Kwasami AHAna Odblokowanie Porów 150 ml
UZDROVISCO Bezolejowy tonik-esencja z kwasami AHA na odblokowanie porów 150 ml
Uzdrovisco Bezolejowy Tonik-Esencja 150ml

• 26 lutego 2025 o 15:36
    W końcu idealny produkt do zanieczyszczonej skóry pleców
    Kupiłam trochę przez przypadek :) ale szybko znalazłam mu idealne zastosowanie. Dzięki temu, że jest to tonik, a bardziej esencja bezwacikowa, o gęstej konsystencji, nie spływającej z palców i bardzo bardzo bardzo dużej wydajności - okazał się to kosmetyk idealny do pielęgnacji skór pleców!!! Mam na plecach skórę tłustą więc potrzebuje specjalistycznego produktu do utrzymania jej w dobrej formie, bez zanieczyszczeń. Tego toniku używam od pół roku i spełnia znakominie swoje zadanie. Nie dotarłam jeszcze chyba nawet do polowy opakowania, a stosuję go na całe plecy!
    Zalety:
    • dzięki gęstej konsystencji idealny do nakładania na skórę pleców
    • niesamowicie wydajny
    Wady:
    • nie do zużycia przy nakładania na samą twarz przy tej wydajności :)
  • 24 listopada 2024 o 19:52
    Toniki są przeze mnie stosowane regularnie, naprawdę bardzo lubię tego rodzaju kosmetyki i nie wyobrażam sobie, żeby zabrakło ich w mojej codziennej pielęgnacji. Są one doskonałym przejściem między oczyszczaniem a pielęgnacją właściwą, neutralizują wszelkiego rodzaju podrażniania i przywracają prawidłową równowagę skóry. Tym razem zdecydowałam się na tonik bezolejowy od marki Uzdrovisco. Bardzo lubię propozycję od tego producenta, są one pełne ciekawych składów i doskonale sprawdzają się mojej skórze. Kosmetyk udało mi się zakupić na stronie jednej z drogerii internetowych. Tonik zamknięty został w opakowaniu w formie butelki wykonanej z plastiku o pojemności stu pięćdziesięciu mililitrów. Opakowanie ma białą barwę, jednak umieszczono na niej etykietkę dość sporych rozmiarów w kolorze żółtym, na której znajdziemy wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, podstawowe właściwości czy zalecany sposób użytku. Cena regularna wynosi około czterdziestu złotych. Kosmetyk ma formułę rozwodnionej galaretki. Pachnie bardzo delikatnie, lekko kwiatowo, zapach ten jednak dość szybko się ulatnia. Skład kosmetyku jest aż w 98% naturalny, stworzony na bazie kwasów AHA, kwasu hialuronowego czy ekstraktu z dziewanny. Produkt dość szybko się wchłania i nie pozostawia klejącej się konsystencji. Stosowany regularnie sprawia, że skóra ma mniejszą zdolność do wyprysków oraz jest bardziej nawilżona. Kosmetyk posiada także działanie kojące, pielęgnujące oraz odżywcze. Tonik od marki Uzdrovisko był ze mną przez naprawdę długi czas, ponieważ jest to kosmetyk niesamowicie wydajny. Posiada on także naprawdę bardzo udane właściwości pielęgnacyjne, powinien sprawdzić się wielu rodzajom cer. Zdecydowanie polecam tę propozycję.
    • Konsystencja
    • Skład
    • Szybko się wchłania
    • Oczyszcza
    • Odżywia
    • Nawilża
  • 21 listopada 2024 o 13:46
    Tonik i serum w jednym, nie jest mocny
    Tonik kupiłam na wyprzedażach w Rossmannie za ok.10zł. Jestem na etapie szukania dobrego, drogeryjnego toniku z kwasami, który będzie miał silne działanie i będę mogła go używać raz lub dwa razy w tygodniu. Ten niestety taki nie jest... Tonik jest zamknięty w butelce z otwarciem na klik, które czasami ciężko otworzyć. Jego konsystencja jest gęściejsza z racji tego, że to tonik-esencja. Lepiej go nakładać dłońmi, ponieważ wacik nim nasączony ciężko sunie po twarzy. Producent zaznaczył na etykiecie, że może zastępować serum w pielęgnacji i tak też faktycznie jest. Ja często go stosuję kiedy się wieczorem spieszę, mam mało czasu, wtedy nakładam po nim tylko krem na noc i to mojej buzi starcza. Zapach neutralny, dosyć dobrze wydajny, nie trzeba go za dużo. Jak już wspomniałam działanie ma moim zdaniem delikatne, przynajmniej dla mojej tłustej cery. Mogę go używać codziennie. Nie czuję uczucia pieczenia ani ściągnięcia. Pory są delikatnie zminimalizowane, jednak ja od takiego produktu oczekuję czegoś więcej, mocniejszego działania, więc raczej do tego produktu już nie wrócę ;)
  • 19 listopada 2024 o 22:15
    Ulubieniec wśród toników
    Ten kosmetyk to prawdziwe odkrycie w mojej pielęgnacji! Dzięki kwasom AHA, tonik delikatnie złuszcza martwy naskórek, rozjaśnia cerę i wyrównuje jej koloryt. Skóra po użyciu jest gładka, promienna i gotowa na kolejne kroki pielęgnacyjne. Co ważne, formuła jest bezolejowa, więc idealnie sprawdza się nawet przy cerze mieszanej i tłustej. Uwielbiam też jego lekką konsystencję, która szybko się wchłania, nie obciążając skóry. A co najlepsze – nie pozostawia uczucia lepkości! Regularne stosowanie to klucz do widocznych rezultatów – ja już widzę poprawę w strukturze mojej cery.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    • Wysoka zawartość składników naturalnych
    • Bezwacikowa aplikacja
    • Skuteczne złuszczanie
  • 2 października 2024 o 8:45
    Ciekawy produkt
    Pierwszy raz spotkałam się z tonikiem, który ma taką konsystencję, że można nałożyć go na dłoń i bez problemu, bez przeciekania przez palce rozprowadzić po twarzy. Może nie daje to takiego uczucia orzeźwienia jak przetarcie mokrym wacikiem, ale przynajmniej nie zużywa się aż tylu wacików. Kosmetyk jest dosyć skoncentrowany jak na tonik. Wystarczy zaledwie parę kropli, aby pokryć całą twarz. Bardziej przypomina w użytkowaniu nawilżające serum. Niby bezolejowy, ale właśnie jest dosyć konkretny. Mojej tłustej cery niestety nie matuje, więc stosowałam go jedynie wieczorem pod nocną pielęgnację. Chyba faktycznie nieco wpływa na stan cery. Jest nieco gładsza. Zawiera kwasy, ale moja wrażliwa cera nie jest podrażniona, wręcz nawilżona. W cenie regularnej jest faktycznie dosyć drogi, ale biorąc pod uwagę jego wydajność, to że nie potrzebujemy wacików oraz to, że można go kupić na zapas w promocji sprawia, że wychodzi przeciętnie. Tonik jest zdecydowanie wyjątkowy. Myślę, że znajdzie wielu odbiorców, którzy go polubią. Ja jednak stale nie zamierzam go kupować, bo wolę mieć jeden uniwersalny tonik na dzień i noc niż milion kosmetyków. Może kiedyś jak moja cera przestanie być taka tłusta.