Olejki do twarzy

Biochemia Urody Olej monoi 100%

• 24 października 2018 o 8:57
    Jedyny olej , który tak mnie urzekł zapachem
    Olej monoi to tradycyjny olej wywodzący się z polinezyjskiej wyspy Tahiti. Stanowi on połączenie dwóch naturalnych składników: oleju kokosowego, który jest tłoczony z kopry, czyli suszonej na słońcu pulpy owocu palmy kokosowej oraz ekstraktu z kwiatów gardenii tahitańskiej. Kwiaty gardenii, bez których nie byłoby oleju monoi, zbiera się ręcznie o świcie, zanim zdążą jeszcze w pełni rozkwitnąć. Sam opis tego oleju , to jak powstaje jest dla mnie przyjemny. Kojarzy się własnie ze słońcem , palmami, plażą , rajską wyspą..kwiatami, oceanem.. Zapach właśnie też taki jest dlatego mnie urzekł. Jest według mnie nieziemsko zmysłowy, subtelny, i lekko słodki i świeży ..jak te kwiaty o świcie. Pobudza wyobraźnię... Zapach samego kokosa nie jest dla mnie szczególnie przyjemny..jest taki prozaiczny , prosty , oklepany..bardziej kojarzy mi się z jedzeniem lub drinkami ..Natomiast tu przy oleju manoi w połączeniu z gardenią ..dostaje nieziemski wymiar. Chociażby ze względu na zapach polecam spróbować jak nie miałyście z nim do czynienia jeszcze. Ja nie wiem czy bym go kupiła, ale na moje szczęście dostałam go jako gratis do zakupów internetowym sklepie zielarskim:) Olej wygląda trochę jak smalec ma momentami stała konsystencję, która pod wpływem ciepła skóry lub jeśli w ogóle jest bardzo ciepło .roztapia się...Trzeba uważać na słoiczek jak go bierzemy do ręki bo ja raz myśląc że jest w stałej konsystencji szarpnęłam mocno ..a że było ciepło to mi się po prostu wylało trochę.. To naturalny produkt, używany od wieków. Matki pielęgnowały nim swoje dzieci, chroni skórę przed słońcem, wiatrem, słoną wodą. Ma również działanie antyseptyczne więc nadaje się też do skóry trądzikowej podobno choć tego nie sprawdzę bo takowej nie mam. Ja smaruję nim ciało zamiast balsamu. Używam na włosy przed myciem., zmywa się dobrze .Nie wiem czy ma to znaczenie, ale zmywam go szamponem bez silikonów, parabenów i barwników. Po myciu nawet na końcówki trochę czasem nakładam , ale w tym przypadku trzeba uważać z ilością bo może trochę je zostawić tłustawe więc jak siedzicie w domu to ok.. Wczoraj nawet miałam przetestować jakaś maseczkę ale po wzięciu kąpieli zwyczajnie mi się nie chciało i nałożyłam na twarz olej manoi również..Nawilża , wygładza, skóra jest po nim elastyczna, miękka, cudownie pachnąca... Ja się w nim zakochałam..mogłabym tak leżeć wysmarowana tym olejkiem i pachnieć....;)
    Zalety:
    • zapach, niebiański zapach...
    • działanie na skórę, włosy: nawilża, wygładza, uelastycznia, chroni
    • wydajny
    • niedrogi
    • naturalny
    Wady:
    • nie ma po prostu
  • 28 września 2017 o 12:15
    Ze wszystkich olejków lubię go najmniej.
    No ja juz tak mam, że olej kokosowy na mnie nie działa jakoś cudownie. Nie powoduje też żadnych niespodzianek-nie w tym rzecz, jednak po prostu nie widzę w jego stosowaniu nic na plus. I mówie tu o stosowaniu na twarz. Olej kokosowy zwyczajnie siedzi na niej nie przenikając wgłąb. takie mam uczucie, ponieważ, gdy zdejmę tę wierzchnią warstwę, która się nie wchłonęła, to okazuje się, że nic się nie wchłonęło, bo skóra pod nim jest nadal spięta i ściągnięta. Niezależnie od tego ile czasu trzymam olej na buzi efekt jest taki sam. szkoda zachodu. Inne działają na mnie o niebo lepiej. Zużyłam jako dodatek do innych olejów, do ciała i włosów. Dla mnie niekoniecznie.
  • 5 lutego 2014 o 13:13
    staniki nie latają
    Uwielbiam zapach tiare, a od kiedy miałam okazję wąchać go w naturalnej formie codziennie przez miesiąc (w Tajlandii te drzewka rosną wszędzie) - szukam tego wspomnienia w zapachach. W oleju z BU niestety go nie znalazłam. Kokos jak kokos - lekko natłuszcza skórę dłoni i przemarznięte skórki paznokci, dociąża włosy, wygładza. Zawiedziona jestem bardzo zapachem monoi - jest bardzo, bardzo delikatny, nie pzostaje na skórze ani na włosach, można powiedzieć, że praktycznie jest to 5 minut delikatnej radości zapachowej i więcej nic. Więc jest to delikatny produkt natłuszczający o lekkich właściwościach zapachowych. Mało. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 słoiczki
  • 23 lipca 2013 o 19:17
    Jak na razie same plusy
    Jestem w trakcie używania tego oleju. Wyczytałam gdzieś, że pomaga na jęczmień. Więc jako, że od dwóch lat zmagam się z gradówkami, postanowiłam go wypróbować do walki z nimi. Wcierałam go codziennie pod oczy, w miejscu gdzie znajdują się gradówki. Już po kilku dniach gula robiła się mniejsza. W tym momencie mam ledwo wyczuwalną. Nie jestem też pewna czy to akurat on mi pomógł, bo w tym samym czasie zmieniłam sposób demakijażu. Odrzuciłam wszytskie drogeryjne "zmywacze" i zastąpiłam je OCM. Więc może to pomogło, nie wiem. Ale mimo moje niewiedzy i ogromnej radość z pomniejszającym się problemem przyznaję 5 całych gwiazdek :) Do tej pory użyłam kilka razy MONOI na twarz wieczorem i także dobrze się sprawdził. Nie zapchał, a rano twarz była matowa. Ogromnym plusem jest też zapach. Uwielbiam! Używam tego produktu od: lutego 2013, czyli od pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 21 lutego 2013 o 11:50
    Olej Monoi to macerat kwiatów monoi w oleju kokosowym.
    Powiem krótko. Naprawdę fajny nawilżacz, używam do opalania, mimo skóry skłonnej do zapychania, także czasem na twarz (nie zauważyłam powstawania zaskórnków ale to sprawa bardzo indywidualna). Sprawdza się świetnie do olejowania włosów i przepięknie pachnie. Nie rozumiem porównywania oleju Monoi do oleju kokosowego ponieważ olej monoi to nic innego jak macerat kwiatów monoi w oleju KOKOSOWYM.