Olejki do twarzy

Iossi Serum nawilżająco-wygładzające `Awokado, drzewo sandałowe i kwas hialuronowy`

hairstore.pl
Iossi nawilżające serum Awokado Kwas Hialuron 10ml
IOSSI Nawilżające Serum do Twarzy - Olej Awokado, Drzewo Sandałowe & Kwas Hialuronowy 10ml

• 7 sierpnia 2023 o 9:13
    Fantastyczny w każdym calu
    Wersję miniaturową tytułowego serum znalazłam w jednym z pudełek subskrypcyjnych, co bardzo mnie ucieszyło, ponieważ lubię olejki i kosmetyki naturalne, a za ułamek ceny miałam możliwość poznać moc serum marki Iossi. Cerę mam tłustą i już teraz zdradzającą oznaki odwodnienia, więc tego typu produkty z chęcią biorę w używanie. Kosmetyk ma postać olejku o słonecznym, żółtym zabarwieniu oraz dosyć wyraźnym zapachu, który utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas po aplikacji. Ja wyczuwam w nim cytrusowo-herbaciane nuty bergamotki, które osobiście bardzo lubię, więc ten aromat wprawiał mnie w dobry nastrój. Chociaż podczas migreny (jestem migrenowcem) używać go nie mogłam z uwagi na tę intensywność, ale wtedy to każdy zapach wzbudza we mnie mdłości. Serum ma lekką konsystencję i bardzo przyjemnie rozprowadza się na skórze. Z uwagi na olejową formułę pozwala na wykonanie masażu twarzy podczas aplikacji. Faktycznie posiada cechy suchego olejku i nawet na mojej tłustej cerze, na której oleje nigdy w całości się nie wchłaniają, dość szybko znika tłustość, a pozostaje przyjemny satynowy film. Serum nie zapycha i nie barwi mimo swojego żółtego koloru. A co on zrobił mojej twarzy? Przede wszystkim świetnie nawilża i przywraca komfort odwodnionej cerze. Przynosi ukojenie, dlatego zawsze używałam go po oczyszczających peelingach i maskach. Uelastycznia naskórek i sprawia, że nawilżenie nie ucieka ze skóry. Cera wygląda lepiej, zdrowiej, jest promienna i nawet na drugi dzień nie jest nieprzyjemnie ściągnięta. Najczęściej używałam go z żelowym serum nawilżającym i wtedy czułam, że moja skóra jest świetnie zaopiekowana. Chociaż w składzie poza olejami mamy składniki nawilżające, więc i samo powinno wystarczyć, zwłaszcza przy bardziej normalnych albo młodszych cerach. Skład oczywiście jest w pełni naturalny i pełen dobroci, a znajdziemy w nim olej awokado, olej jojoba, olej z pestek winogron, skwalan, olej z kiełków pszenicy, olej z nasion dzikiej róży, olej z ogórecznika, olej z rokitnika, kwas hialuronowy, olej rycynowy, wit. E, olej słonecznikowy, olejek lawendowy, olejek palmarozowy, olejek bergamotowy, olejek sandałowy, olejek kadzidłowy, ekstrakt z nagietka lekarskiego. Serum zapakowane zostało w szklaną buteleczkę z ciemnego szkła, chroniącego produkt przed działaniem promieni słonecznych. W rolę aplikatora wciela się sprawna pipeta, pobierająca produkt do samego końca. Grafika ogranicza się do estetycznych napisów. Cena nie jest wybitnie niska, ale serum jest bardzo wydajne i nawet wersja miniaturowa wystarcza na kilka tygodni stosowania. Ja uważam, że kosmetyk jest wart tych pieniędzy i szczerze polecam.
  • 2 kwietnia 2022 o 16:19
    Świetne nawilżające serum do dojrzałej skóry ❤️
    Produkt oceniam na podstawie zużycia pełnowymiarowego opakowania. Moja cera jest dojrzała, wrażliwa i ostatnio bywa przesuszona. Ma też tendencję do zapychania szczególnie olejowymi produktami i tego najbardziej na świecie się obawiałam, że wyrządzi mi więcej szkody niż pożytku. Ale za to kwas hialuronowy chłonie jak gąbka. Serum ma olejową konsystencję ale nie ciężką, jest koloru żółtego o dość przyjemnym ziołowym zapachu. Ja zapach ziół uwielbiam więc stosowanie go było przyjemnością. Dla wrażliwców zapach może być za ciężki. Kwestia gustu. Serum jest wydajne, wystarczą 2 -3 krople na całą twarz, używałam go na wilgotną skórę spryskaną wcześniej hydrolatem. Jak na serum olejowe na mojej twarzy wchłaniało się dość szybko. Stosowałam go tylko na noc solo. Nie miałam już potrzeby używania kremu. Dzialaniem byłam zaskoczona:) Efekty jakie widziałam już po pierwszym użyciu to zdrowa promienna skóra. Nawilżona, wszystkie suche miejsca i skórki wokół nosa zniknęły. W czasie stosowania miałam jednego małego pryszcza ktory został wygojony i nic się nie zaogniło. Serum mojej cery nie zapchało. Oczywiscie proszę zwróćcie uwagę że to kwestia indywidualna. Moja cera zdecydowanie odżyła i nabrała kolorytu. Bardzo podobało mi się jego działanie. Dla mnie jedno z lepszych kosmetyków Iossi i z pewnością kupię pełnowymiarowe opakowanie. Sprawdziło się pod każdym względem. Nie wszystko tej firmy mi się sprawdza ale to serum to świetny produkt ❤ Polecam szczególnie dla posiadaczek dojrzałej i suchej cery.
    Zalety:
    • przyjemny ziołowy zapach
    • Mega wydajne
    • Higieniczne opakowanie - szklane
    • Dobre działanie odżywcze i nawilżające
    Wady:
    • wysoka cena
  • 23 lutego 2021 o 21:36
    Serum
    Bardzo fajne serum. Skóra jest nawilżona, miękka i promienna. Produkt sprzedawany w dwóch pojemnościach, dzięki czemu można najpierw przetestować mniejszą wersję. Na razie przy nim pozostanę.
  • 13 lutego 2021 o 22:20
    Fajny
    Serum jest mega wydajne, łatwo sie rozprowadza na skórze, świetnie nawilża skóre Rano skóra jest miękka i delikatna w dotyku. Ma przyjemny zapach. Cena jest ok warto kupić
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 lutego 2021 o 22:07
    Fajne ale osoby ze sklonnosciami do zapychania powinny uważać
    Było to moje pierwsze serum od Iossi, kupione gdy nie wiedziałam, co może mojej skórze zaszkodzić (zapchać), szukałam ratunku dla bardzo przesjszonej skóry. Jak to u Iossi bywa - w składzie bardzo dużo fantastycznych produktów. Z upływem czasu sądzę, że może za dużo ale taka to już specyfika tych produktów. Serum mi pomogło - twarz odzyskała trochę wigoru, stała się miękka i miła w dotyku, lepiej nawilżona. Podejrzewam, że mogło mnie zapychać ale nie mogę stwierdzić tego jednoznacznie - na mojej twarzy niespodzianki pojawiały się przed i po stosowaniu serum (zła pielegnacja), dopiero po dłużym czasie unikania wszelkich komedogennych substancji doprowadziłam się do pionu :) Dlatego też nie kupię drugi raz tego serum, właśnie przez olej awokado i innych potencjalnie komedogennych kolegów. Jeszcze jedna rzecz-jak to u Iossi bywa- nakrętka serum sama się odkręcała po zakręceniu. Nie wiem czy już to poprawili (problem był zgłaszany) ale na 4 moje sera z Iossi wszystkie miały ten problem.
    Zalety:
    • Twarz nawilżona, miękka i gładka
    Wady:
    • Nakrętka sama się odkręcała po zamknięciu

Zobacz także inne Olejki do twarzy