Odżywki do włosów

Joanna Rzepa, Odżywka wzmacniająca do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do wypadania

Joanna Rzepa Odżywka Wzmacniająca 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 96 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Netili
    10 marca 2022 o 22:17
    Szampon Joanna rzepa
    Niestety u mnie się nie sprawdził, mam włosy suche i przetłuszczające się, a to dlatego że mam często przesuszoną skórę głowy, kupiłam ten szampon z ciekawości, bo mam także tendencję do łupieżu, ten szampon nie rozwiązał mojego problemu a wręcz go nasilił, trochę piekła mnie po nim głowa a włosy szybciej się po nim przetłuszczały, nie kupię go więcej
    Zalety:
    Wady:
    • Przesuszał mi skórę głowy
    • Nie zlikwidował łupieżu
    Eriska1
    9 grudnia 2020 o 18:43
    Przesusza i utrudnia rozczesywanie
    Dramat! Nie spodziewałam się takiego bubla, odżywka to prawdziwa tragedia, jest niewydajna, potwornie plącze włosy, dosłownie nie da się ich rozczesać! Musiałam ratować się odżywką w sprayu, bo po tej włosy wyglądały jak jeden wielki kołtun. Do tego przesusza i sprawia, że wyglądają jak siano. +ładny zapach, +wygodne opakowanie, +niska cena -plącze włosy, -przesusza, -niewydajna, -bardzo lejąca, -nie wzmacnia
  • 14 listopada 2020 o 14:51
    Brak jakichkolwiek efektów
    Odżywka jest bardzo lejąca co utrudnia nakładanie. Na moich grubych, średnioporowatych włosach się nie sprawdza. Nie zauważyłam ani wzmocnienia ani mniejszego przetłuszczania. Trochę ułatwia rozczesywanie ale mniej niż inne odżywki. A do tego jest bardzo mała wydajna i szybko ją zużyłam.
    Zalety:
    Wady:
    • lejąca konsystencja
    • brak efektów
    • przez konsystencję jest mało wydajna
    Edytaj7
    8 lipca 2020 o 22:12
    Nie robi zupełnie nic
    Odżywka jest dla mnie obok szamponu podstawowym kosmetykiem do pielęgnacji włosów. Stosowałam wiele odżywek ale nie miałam jeszcze tak okropnej jak ta. Konsystencja jak dla mnie tragiczna - lejąca się, ciężko ją nałożyć, spływa z włosów. Ok, rozumiem, że miała za zadanie ich nie obciążać ale nie przesadzajmy. Zapach niezbyt przyjemny ale na to akurat byłam przygotowana. Jeśli chodzi o działanie, to w sumie nie zauważyłam żadnego. Ani nie wzmacnia, nie wygładza, a nawet nie ułatwia rozczesywania. Na pewno już do niej nie wrócę.
    • brak jakiegokolwiek działania
    • mało wydajna
    canbria
    25 kwietnia 2020 o 22:48
    Do niskoporowatych włosów jak najbardziej, posiadaczki wysokoporowatych raczej nie będą zadowolone
    Uwielbiam testować produkty do pielęgnacji włosów. Wszelkie szampony, odżywki, maski i wcierki to moja działka :D Moje włosy są z natury raczej zdrowe, błyszczące, ale niestety cienkie i brakuje im objętości, sezonowo wypadają, więc od czasu do czasu sięgnę po czy to szampon czy odżywkę przeciwko wypadaniu włosów. Bardziej jako uzupełnienie obecnej pielęgnacji, a także jako... efekt placebo. Dlaczego? Uważam, że produkty takie jak szampon czy odżywka za krótko pozostają na naszych włosach, by móc zadziałać, zwłaszcza, że aby wzmocnić włosy, musimy działać na poziomie skóry głowy, a nie samego, martwego już włosa. Bądź co bądź, od czasu do czasu zerknę co w trawie piszczy i tak też właśnie było z tą odżywką. Kupiłam ją do kompletu z szamponem z tej samej serii. Odżywka znajduje się w plastikowej butelce, która mieści 200 ml produktu. Zatrzask działa bez zarzutu. Opakowanie jest szczelne, możemy być spokojni, podczas podróży nic nam się nie wyleje. Grafika (jeśli chodzi o tę starszą wersję) tak jak w przypadku szamponu średnio w moim typie, ale jakoś ujdzie w tłumie. Musi. Odżywka jest dosyć lejąca, ma lekką, nieobciążającą włosy konsystencję. Dla mnie, posiadaczki włosów cienkich i szybko przetłuszczających się, jest to plus, natomiast w przypadku osób z grubymi, ciężkimi i/lub suchymi włosami myślę, że może to być minus, chociażby ze względu na wydajność. Najzwyczajniej w świecie, produkt się wtedy całkiem szybko skończy i będzie mało wydajny. Zapach tej odżywki jest ziołowy i bardzo podobny do szamponu z serii 'Rzepa', prawdę powiedziawszy, taki sobie, na szczęście szybko się ulatnia i nie zostaje z nami na długo. Odżywka fajnie dyscyplinuje włosy, nawilża je i delikatnie wygładza, a przez to także ułatwia ich rozczesywanie. Lekko je dociąża, ale nie obciąża, za co duży plus, bo mówi to posiadaczka cienkich włosów. Niestety nie zauważyłam, żeby systematyczne stosowanie tej odżywki hamowało wypadanie włosów. Odżywka nie sprawiła, że moje włosy zaczęły się mniej przetłuszczać, ale tak jak już napisałam, na pewno ich nie obciążyła. Odżywka mnie nie uczuliła, nie wywołała łupieżu, ani żadnych podrażnień.
    Zalety:
    • przy cienkich włosach wydajna
    • dyscyplinuje i delikatnie wygładza włosy
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża
    • tania
    • łato dostępna
    Wady:
    • nie hamuje wypadania włosów, a producent to obiecuje
    • zapach, który na szczęście szybko się ulatnia