Pędzle do twarzy

Design produktu:
    Pani_D
    20 lipca 2022 o 14:35
    Mniejszy brat pędzla numer 09
    Pędzel numer 10 to mniejszy brat pędzla M Brush numer 09. Jest to taki spłaszczony, zbity pędzel. Mogłabym go nazwać "języczkiem" Tak jak pisałam jest identyczny jak numer 09 tylko o wiele mniejszy. Nie uważam by był to pędzel uniwersalny, moim zdaniem nie zrobimy nim wiele. Możemy przypudrować nim obszar pod oczami lub nałożyć np jasny cien na całą powiekę i tyle. Do nakładania/ rozcierania cieni mi się nie sprawdził ponieważ jest za bardzo zbity i za duży. Jednak to wszystko zależy od tego jakie kto pędzle preferuję, jaki ma kształt oka i umiejętności. Ja do cieni po prostu wolę inny pędzel M Brush. Natomiast idealnie służy mi do konturowania nosa, moim zdaniem nadaje się do tego idealnie. Jest idealnej wielkości, nie za duży, nie za mały. Konturowanie nim nosa jest łatwe, nakładam trochę bronzera i rozcieram. Jest on wprost stworzony do mojego kształtu nosa. Co do miękkości nie będę się rozpisywać, jest idealnie miękki, nie drażni, nie szczypie. Ale już chyba każdy wie że te pędzle mają wysoką jakość. Minus co do pędzli M Brush mam jeden, nie są dostępne stacjonarnie, tylko online. Czy to jest pędzel niezbędny i niezastąpiony ? Uważam oczywiście że nie. Pędzel jest dobry jednak myślę że można go zastąpić innym. Mam inne modele pędzli M Brush i po prostu inne bardziej mnie urzekły.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    OLA2101
    4 czerwca 2021 o 9:24
    Ulubieniec do cieni
    Od dłuższego czasu oglądam Maxineczkę na yt i kiedy tylko zobaczyłam, że stworzyła własną kolekcję pędzli zapragnęłam je mieć. Niestety nie należą one do tanich, dlatego zakup pierwszego odkładałam dość długo. Wreszcie się zdecydowałam- najpierw kupiłam numer 02 -puchata kuleczka, następnie nabyłam 03- skośny, potem 01- największy z kolekcji, później nr 28- podłużny z dłuższym włosiem, kolejny był nr 10. Jestem przyzwyczajona, że kiedy kupuję pędzel jest na nim napisane "pędzel do różu, "pędzel do bronzera", pędzel do pudru" itd... Natomiast M brush, jak sama właścicielka marki wspominała, nie są to pędzle zamknięte w ramki i nie mają typowych oznaczeń i opisów (jedynie np: M BRUSH BY MAXINECZKA PĘDZEL DO MAKIJAŻU 10), mają to być produkty uniwersalne, a każdy kształt może spełniać wiele funkcji. Jeśli chodzi o wygląd pędzel jest śliczny i bardzo elegancki (bardziej podoba mi się czarna kolekcja, ale to kwesta gustu). Otrzymujemy go w zgrabnym czarno-złotym, trójkątnym opakowaniu z logo marki. Skuwki pozłacane są 24 k złotem, włosie jest białe, jest to starannie wyselekcjonowane, naturalne włosie kozy, ręcznie układane w Japonii (nie jest mechanicznie przycinane, co widać, kiedy weźmie się do ręki M brush i inny pędzel). Wracając do włosia jest ono niezwykle miękkie i delikatne, lubię czystym pędzlem po prostu miziać się po twarzy. Nakładanie cieni na powieki (bo ja swojego pędzla nr 10 głównie używam właśnie do cieni) tym pędzlem jest czystą przyjemnością, świetnie rozprowadza produkt, nie robi plam. UWIELBIAM GO! Niestety kupienie jednego pędzla M Brush powoduje kupienie następnego, itd... są uzależniające.
    Zalety:
    • Miękkość, wygląd
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do twarzy