Kule i płatki do kąpieli

Manufaktura Piękna Kula do kąpieli `Tęcza Jednorożców`

• 19 lutego 2025 o 21:37
    Bez fajerwerków.
    Używa od:próbka
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Na ramionach mam rogowacenie okołomieszkowe czyli niewielkie krostki. Przy nieodpowiedniej pielęgnacji są dużo bardziej widoczne. Oczekiwania: Odżywienie skóry, uprzyjemnienie kąpieli zapachem. Mocne musowanie kuli po wrzuceniu do wody. Opakowanie: Kula jest zapakowana podwójnie w plastik, który należy ściągnąć przed wrzuceniem do wody. Czasem się rozpuszczają takie folie, jednak ta do nich nie należy. Wizualnie kula jest dokładnie jak tęcza jednorożców. Wrażenia: Nie spodziewałam się wiele i też wiele nie dostałam, a co za tym idzie nie zawiodłam się. Jedna kula jest na jedną kąpiel. Taką kulę traktuję jako urozmaicenie kąpieli, nie koniecznie podstawowy element. Przyjemny dodatek. I w tym wypadku było podobnie. Kula bardzo dobrze musuje, zostawia niewielką pianę. Woda zostaje zabarwiona na niebiesko, ma landrynkowy zapach. Po kąpieli skóra pachnie kulą, jest przyjemnie miękka, ale nie przesadnie nawilżona. Dobrze się rozpuściła, nie pobrudziła wanny. Łatwa dostępność produktu w dość wysokiej cenie. Ma fajny skład, jest faktycznie duża, jednak nie jest to kula po którą bym sięgała regularnie. Nic mnie w niej nie zachwyciło, ale też nic mnie odepchnęło. Dostałam, przetestowałam i raczej nie kupię kolejnych opakowań.
    d_t_b
    5 stycznia 2025 o 18:31
    Nic specjalnego, zwykła kula w kolorowym wydaniu.
    Lubimy kule Manufaktury Piękna za to, że są łatwo dostępne do kupienia wtedy, kiedy mamy ochotę na kąpiel z dodatkami. Kula ta zachwyciła moje dziecko i przyznaję miałam wielkie oczekiwania. Myślałam, że będzie efekt wow, jednak podczas użycia nic takiego nie nastąpiło. To jest zwyczajna kula, która wygląda ładnie przez swojej pastelowe umaszczenie. Szybko się rozpuszcza, musując przy tym. Daje trochę piany, ale zdecydowanie nie zasługuje na złoty medal. Pachnie landrynkami i w zasadzie to koniec atrakcji ;) Kąpiel w kuli na szczęście nie spowodowała negatywnych efektów, bo nie wysuszyła skóry, nie podrażniła jej. Ta kula jest poprawna, zwyczajna. W cenie promocyjnej jest jeszcze ok, aczkolwiek regularna cena jest wysoka. Wolę w to miejsce kupić coś innego co zachwyca moje dziecko i mnie.
  • 29 grudnia 2024 o 14:25
    Lubię stosować wszelkiego rodzaju kule, sole czy kostki do kąpieli. Dodatkowo odkąd zaczęłam regularnie sięgać po tego typu kosmetyki bardzo polubiłam się z propozycjami od marki Manufaktura Piękna. Kosmetyki te bardzo łatwo są dostępne w drogerii Rossmann i tam właśnie je kupuję. Tym razem wybrałam dla siebie opcje o nazwie ,,Tęcza Jednorożców". Produkt ten zainteresował mnie swoim designem, liczyłam bowiem, że podczas rozpuszczania będzie on dawać wielokolorowy efekt. Kula do kąpieli została zamknięta w foliowym, przeźroczystym opakowaniu. Umieszczono na nim małą etykietkę o białej barwie z wszelkimi, najważniejszymi informacjami na temat kosmetyku, takimi jak jego nazwa, logo producenta, skład czy najważniejsze właściwości. Produkt posiada gramaturę wynoszącą sto sześćdziesiąt pięć gram. Cena regularna kosmetyku wynosi około dziewięciu złotych. Produkt posiada barwy pastelowego różu, niebieskości, fioletu oraz żółci. Kosmetyk po wrzuceniu do wody faktycznie zaczyna się rozpadać wielokolorową łuną, jednak efekt ten trwa tylko przez chwile. Sprawia, że woda staje się jasnozielona i pachnie dość cukierkowo. Sam efekt piany także nie jest zbyt intensywny. Kosmetyk lekko sprawia, że woda staje się bardziej olejkowa oraz wpływa pozytywnie na kondycję skóry. Przyznam szczerze, że więcej się spodziewałam po tego typu produkcie, zwłaszcza, że nie jest to pierwszy kosmetyk od tego producenta, jaki miałam okazję stosować i mniej więcej wiedziałam, czego mogę się spodziewać. Kula do kąpieli od marki Manufaktura Piękna obiecywała wiele, prezentowała się nienagannie jednak ostatecznie trochę mnie zawiodła. Na początku daje ładny efekt jednak ostatecznie nie robi zbyt dużego wrażenia. Niestety wydaje mi się, że nie mogę polecić tego produktu.
    Zalety:
    • Design
    • Daje ładny efekt, ale tylko przez chwilę
    Wady:
    • Praktycznie nie powoduje piani
    • Nie posiada działania pielęgnacyjnego
  • 12 września 2021 o 15:47
    Gonić za promocją? Po co?
    Używa od:próbka
    Kupiona dwa razy, bo każdy zasługuje na drugą szansę, ale niestety, mimo szczerych chęci, nie polubiliśmy się. + często w rossmannie na promocji + duża pojemność + skład - zapakowane w podwójną folię - zapach to intensywny chemiczny ulep nieprzypominający niczego konkretnego i niewyczuwalny podczas kąpieli - bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie, nie pływa na powierzchni wody tylko opada na dno, nawet z intensywnym wspomaganiem i rozkruszaniem ręką rozpuszcza się po ponad 5 minutach - kolorowa piana bardzo szybko traci kolor i znika - jeżeli wrzucimy ją pod bieżącą wodę, woda zabarwi się na szarobury kolor - zero efektu natłuszczenia, zmiękczenia etc. skóry
  • 2 czerwca 2021 o 8:47
    Wywołuje uśmiech na twarzy nie tylko dziecka
    Kule kupiłam w Rossmannie za 7,50zl .Wyszukała ją na półce moja córka bo zainteresowała ją feria barw tej kuli. Gramatura kuli to 165g więc na prawdę jest duża. Po wyciągnięciu z folii ślicznie pachnie owocami.Trochę czuć jagodę i truskawka. Po rozpuszczeniu w łazience cały czas wyczuwalny jest słodki zapach. Skład krótki i bez kontrowersyjnych składników. Wzbogacony o olej z pestek winogron który dba aby skóra nie uległa przesuszeniu. Radość dziecka gdy wrzuciłam kule -bezcenna.Z resztą ją też bylam zachwycona efektami. Kulą mocno musuje i robi delikatną pianę która po czasie opada. Uwalnia wszystkie kolory tęczy które tworzą ciekawy wzór na wodzie Fajny produkt, no może cena regularna troszkę wysoka bo 10 zł ale od czasu do czasu można zaszaleć.
    Zalety:
    • skład
    • piękny wygląd kuli
    • nie wysusza skóry
    • kolorowa piana
    • cena promocyjna

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli