Odżywki do włosów

Natura Siberica Natural Re-grow Conditioner (Odżywka wzmacniająca do włosów z tendencją do wypadania)

notino.pl
Natura Siberica Naturalna, wegańska odżywka do włosów osłabionych i wypadających RE-GROW Wzmocnienie i aktywna stymulacja wzrostu, 245ml Hair Evolution

• 22 stycznia 2024 o 20:04
    Nie zauważyłam, aby odżywka od Natura Siberica posiadała działanie niwelujące wypadanie włosów natomiast ma szereg bardzo udanych właściwości.
    Kosmetyki do pielęgnacji od marki Natura Siberica swego czasu wzbudzały we mnie ogromne zainteresowanie, jednak przez długi czas nie miałam okazji ich testować. Na recenzowaną odżywkę do włosów trafiłam dość przypadkowo na stronie jednej z drogerii internetowej i wtedy to właśnie przypomniałam sobie, jak bardzo kiedyś byłam ich ciekawa. Postanowiłam wznowić swoją przygodę z kosmetykami od tego producenta i tenże produkt stał się moim pierwszym wyborem. Moja czupryna jest dość sucha, końce posiadają tendencję do puszenia się, dlatego też potrzebuję produktów o działaniu wzmacniającym oraz nawilżającym. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie butelko o niestandardowej pojemności 245 mililitrów. Bardzo podoba mi się design opakowania, który utrzymany jest w odcieniach jasnej pomarańczy wraz ze wszelkimi, najważniejszymi informacjami na temat produktu, takimi jak jego nazwa, logo producenta, skład, opis czy zalecany sposób użytku. Cena regularna kosmetyku wynosi około dwudziestu złotych. W rolę aplikatora wciela się tutaj działająca bez zarzutu pompka. Odżywka posiada lekką, bardzo przyjemną konsystencję oraz białą barwę. Ma niesamowicie delikatny, kwiatowo - owocowo - świeży zapach. Doskonale rozprowadza się po długości włosów, w mojej ocenie może być także stosowana na skórę głowy ponieważ nie przetłuszcza. Nie zauważyłam, aby posiadała działanie niwelujące wypadanie włosów natomiast ma szereg bardzo udanych właściwości. Przede wszystkim świetnia wygładza naszą czuprynę. Nadaje jej miękkości oraz nawilżenia. Sprawia, że lepiej się rozczesuje oraz stylizuje. Zdecydowanie jest to jeden z tych kosmetyków, który z wielką chęcią mogę polecić. Podoba mi się w nim wszystko, od opakowania poprzez działanie pielęgnacyjne i aplikator. Warto zwrócić na niego uwagę.
    Zalety:
    • Ułatwia rozczesywanie
    Wady:
  • 12 stycznia 2022 o 9:53
    Dobra odżywka
    Odżywkę stosuję wraz z szamponem z serii RE-GROW. Odżywka ma konsystencję zbliżoną do balsamu, ale nie jest za gęsta. Dobrze rozprowadza się na włosach. Włosy są po niej sypkie, miękkie i odżywione. Dobrze rozczesuje się po niej włosy. Nie są szorstkie. Stosuję ją wyłącznie na długość włosów, więc nie wiem czy faktycznie hamuje wypadanie włosów tak jak szampon z serii RE-GROW.
    Zalety:
    • dobrze rozczesuje włosy,
    • włosy są sypkie, miękkie i odżywione
    • włosy nie są szorstkie