Odżywki do włosów

Yumi Odżywka do włosów zniszczonych `Proteinowa regeneracja`

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 listopada 2024 o 19:26
    Proteinowa tanioszka - świetna dla cienkich włosów
    Bardzo polubiłam się z tą proteinową odżywką. Już pierwsze otworzenie tego produktów, było dla mnie wow, bo uraczył mnie przepiękny zapach winogrona. Jak na odżywkę produkt jest dość gęsty, jednak przyjemnie nakłada się na włosy. Nie jest tępy w wykończeniu i dobrze sunie po włosach. Zapach powala na łopatki. Przy nakładaniu jej na włosy jeszcze bardziej się potęguje. Dobrze rozczesuje się po niej włosy, zarówno na mokro, jak i na sucho. Włosy nie są przeciążone, są lekkie i sypkie. Nie strączkują się aż tak bardzo. Jedyny minus jest taki, że nie dają zbyt dużego wygładzenia, przez co lekko mi odstają i latają. Wygładzam je wtedy dodatkowo olejkiem lub serum z dodatkiem sylikonów. Produkt dostępny i niezwykle tani w stosunku do efektu jaki daje. Zużyłam już 3 opakowania i być może jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • tania i dobra,
    • ma piękny zapach i przyjemne opakowanie
    Wady:
    • nie daje efektu wygładzenia i dociążenia włosów
    Ann_ek
    21 lipca 2024 o 22:17
    Na moich włosach bez szału, poprawnie
    Nie miałam wcześniej styczności z tą marką, to jeden z pierwszych moich produktów od Yumi. Jeśli chodzi o moje włosy, to są cienkie i delikatne, podatne na puszenie, elektryzowanie i rozdwajanie końcówek. Proste i łatwe w stylizacji. Błyszczą się z natury dość dobrze. Opakowaniu niewiele można zarzucić. To prosta, klasyczna tubka o pojemności 200 ml. Wykonana z miękkiego plastiku, wygodnie się dozuje, ale też jednocześnie jest trwały. Stoi na zatyczce, dzięki czemu do samego końca nie ma problemu z wydobywaniem jej, bo spływa sobie stopniowo ku postawie. Plastik jest na tyle miękki, że w razie potrzeby można go łatwo rozciąć i wydobyć produkt do ostatniej kropelki. Tubka zamyka na klik, zatyczka bardzo dobrze wykonana. Dobrze zabezpiecza przed rozlaniem, ale łatwo ją otworzyć bez ryzyka połamania paznokci. Informacje o odżywce na opakowaniu są bardzo czytelne, a szata graficzna przyjemna dla oka. Wszystko proste, ale funkcjonalne. Mnie zapach nie bardzo się podoba. Jakiś taki mdląco-słodki. Przypomina mi napój od Tymbarku, ale to jest taka syntetyczna nuta jak dla mnie. Na szczęście nie jest trwały i nie utrzymuje się na włosach (a moje są dość dobrym nośnikiem zapachów). Konsystencja mi odpowiada. Jest kremowa, bardziej z gatunku tych zwartych i treściwych, chociaż nie jest jakaś bardzo gęsta. Dobrze trzyma się na włosach, nie spływa z nich. Ze spłukaniem jej nie miałam żadnych problemów. Wydajność trochę mi kulała, oceniłabym ją na 3, czyli bardzo przeciętną. Skład jest wegański i w 97% naturalny. Zawiera m.in. fitokeratynę, czyli roślinną keratynę, sok z liści aloesu, olej z pestek winogron i olej z kiełków pszenicy. Dostępność dobra, ja kupiłam online w drogerii Hebe. Mój zestaw (odżywka wraz z szamponem z tej samej serii) kosztował 24,99 zł co uważam za niewygórowaną kwotę. Odżywka dedykowana jest włosom zniszczonym, czyli dokładnie takim, jak moje. Nakładałam ją na całej długości włosów, odciśniętych wcześniej z nadmiaru wody. Trzymałam tak jak zaleca producent, czyli około 3 minuty, rozczesywałam włosy i spłukiwałam letnią wodą. Używałam 2-3 razy w tygodniu. Jakie efekty zauważyłam? Raczej niewielkie. Na pewno odzywka pomaga rozczesać włosy, daje szczotce poślizg. Produkt nie obciąża moich cienkich kosmyków. Nie wzmaga przetłuszczania. Nie zauważyłam jednak jakiej szczególnej regeneracji zniszczeń, wyjątkowego nabłyszczenia też nie. Wygładzenie również mogłoby być lepsze. Jest to dość przeciętny produkt, zużyłam, ale powrotu na pewno nie planuję.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • ułatwia rozczesywanie
    • wygodne opakowanie w formie tubki
    • odpowiednia konsystencja
    Wady:
    • sztuczny zapach
    • nie widzę jakiejś wyjątkowej regeneracji i odżywienia
    MMLY
    18 marca 2024 o 22:35
    Cudne winogrona
    Zapach winogronowy to mój ulubiony z marki Yumi. Po umyciu włosów zapach utrzymuje się przez jakiś czas. Odżywka dość gęsta i wydajna. Włosy po niej dobrze się rozczesuja. Zużyłam 2 opakowania i na pewno kupię ponownie.
    • Cudny zapach
    Wady:
    • Brak wad
  • 16 marca 2024 o 12:25
    Odżywka proteinowa
    Moje włosy kochają proteiny i ta odżywka bardzo się sprawdziła. Konsystencja dość rzadka , włosy wchłonęły każda ilość nic nie zostało na ręku, zużycie szybkie , zapach przyjemny aczkolwiek trochę sztuczny Lubię testować odżywki proteinowa i jeśli inne mi nie będą pasować to chętnie tą kupię drugi raz
  • 2 marca 2024 o 10:50
    Dobra odżywka
    Proteinowa odżywka marki Yumi, to ciekawa propozycja w swojej kategorii i półce cenowej. Kosztuje lekko ponad 10zł i jest łatwo dostępna. Zawiera sok z liści aloesu oraz olej z pestek winogron. Zapach winogorn jest mocno wyczuwalny i utrzymuje się na włosach. Moje średnioporowate włosy kochają proteiny, bardzo często się strączkują i łatwo przeciążają. Ta odżywka jest dla nich wybawieniem. Po jej zastosowaniu włosy są miękkie i lśniące. Oczywiście każde włosy są inne i każde lubią inny rodzaj pielęgnacji, więc warto sprawdzić po jakiego rodzaju odżywce wyglądają najlepiej. Dobrze sprawdza się w metodzie OMO jako pierwsze lub drugie O. Jest dość wydajna, nie trzeba nakładać jej przesadnie dużo by zauważyć efekt. Polecam, każdemu kto lubi proteinowe odżywki :)
    Zalety:
    • zapach;
    • działanie;
    • cena;
    • dostępność.
    Wady:
    • nie widać zużycia produktu.