Kremy na dzień

SNP Prep, Peptaronic Cream Krem nawilżający z kwasem hialuronowym i peptydami

• 22 lutego 2024 o 0:02
    Cudo!
    Mogę się podpisać rękami i nogami pod wszystkimi zachwytami w kierunku tego kremu. Aż nie wiem dlaczego do tej pory nie napisałam recenzji, mimo że używałam go rok temu... być może dlatego, żeby więcej zostało dla mnie, jako że jest trudno dostępny. ;) Tęsknię za tym kremem, jakkolwiek to brzmi. Tak jak recenzentka poniżej, również mogłabym go używać do końca życia. Skóra po użyciu tego kremu jest niezwykle gładka, rozświetlona i sprężysta. Konsystencja jest niesamowicie przyjemna. Póki co nie uzyskałam takiego efektu po żadnym innym produkcie z peptydami. Kocham ten krem dozgonną miłością, nie ma żadnych wad.
    Amigami
    30 czerwca 2023 o 10:06
    Dobry peptydowy krem
    Bardzo lubię ten krem. Ma przyjemną lekką, taką chmurkową konsystencję, dobrze się wchłania, jest bardzo wydajny. Wystarczy niewielka ilość, aby rozsmarować na twarzy. Zapach delikatny, świeży. Działanie: skóra po nim jest gładka- mogłabym się smarować nim cała, zresztą jak go nakładam to smaruje i smaruje...???? i elastyczna. Nawilża,ale dla skór suchych trochę za mało,ja stosuję dodatkowo booster lub kładę na niego krem bardziej treściwy,ponieważ mam skórę suchą. Kupię ponownie,bo skończyłam pierwsze opakowanie.
    Zalety:
    • Działanie: nawilża, skóra jest bardziej elastyczna, konsystencja i zapach.
    Wady:
    • Trudno dostępny stacjonarnie a internecie też nie zawsze jest.
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 kwietnia 2023 o 10:09
    Fajny krem do codziennego stosowania
    To naprawdę fajny krem do codziennego stosowania, pod makijaż, czy krem z filtrem UV. Polecam go raczej na dzień, ponieważ na noc wolę bogatsze produkty. Przyjemnie nawilża skórę i uelastycznia - o taki efekt mi chodziło :) Konsystencja jest lekka i przyjemna w nakładaniu oraz co ważne produkt jest wydajny. Już niewielka ilość kremu wystarczy, aby nałożyć go na całą twarz. Zapach delikatny, kojarzył mi się z czymś zielonym ;) Będę chętnie wracać do tego kremu :)
    ageeby
    11 marca 2022 o 22:47
    Chcę go używać do końca życia
    Nie wiem dlaczego ten produkt jest tak mało popularny i ma tak mało recenzji, jest to totalna perełka. Krem SNP Peptaronic posiada bardzo bogaty kompleks peptydów, które mają silne działanie napinające skórę. Nie znam drugiego takiego produktu na polskim rynku, który zawiera tak dużą ilość różnego rodzaju peptydów. Ale od początku - krem otrzymujemy w plastikowym, minimalistycznym słoiczku. Osobiście wolę opakowania typu airless ze względu na wyższą higienę stosowania, ale w tym przypadku jestem w stanie to przeboleć. Posiada bardzo delikatny zapach, prawie niewyczuwalny, co dla mnie jest ogromnym plusem ponieważ bardzo nie lubię gdy kosmetyki do twarzy mają mocny i przytłaczający zapach. Konsystencja jest lekka oraz bardzo wydajna. Naprawdę niewielka ilość kremu wystarczy aby rozsmarować go efektywnie na całej powierzchni twarzy. Krem jest lekki, nie obciąża i nie przetłuszcza skóry, ale równocześnie niesamowicie nawilża! Skóra jest napięta, nawodniona oraz wyraźnie odżywiona. Chyba najlepszą rekomendacją tego kremu jest fakt, że używam go podczas kuracji retinalem (z dość wysokim stężeniem) i skutecznie łagodzi skutki jego stosowania - nawilża, odżywia, łagodzi podrażnienia. A do tego to działanie przeciwstarzeniowe - po prostu wow! Skończyłam dwa opakowania i na bank kupię ponownie :)
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach, działanie napinające, odżywcze, nawilżające i łagodzące
    Wady:
    • Opakowanie mogłoby być bardziej higieniczne, np. airless
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 grudnia 2021 o 14:07
    Peptydowe cudo !
    Jestem zwolenniczka pielęgnacji wzbogaconej o peptydy; w moim wypadku sprawdzają się rewelacyjnie. Krem SNP ( zreszta jak cała linia z tej serii ) pięknie delikatnie pachnie , zapach absolutnie nie jest drażniący. Konsystencja jest aksamitna i natychmiastowo się wchłania pozostawiając przyjemny filtr. Skóra jest przyjemnie nawilżona i odczuwalnie miękka Polecałabym stosować go jednak z dodatkowym boosterem - ja używam go wraz. Serum z tej samej serii i takie combo daje naprawdę porządna dawkę nawilżenia
    Zalety:
    • konsystencja produktu i szybka wchlanialnosc
    • duza pojemność
    • linia posiada także tonik i serum
    • skład
    • cena w stosunku do jakości
    • dobre nawilżenie
    Wady:
    • dostępność ; nie wiem czy jest gdzieś dostępny stacjonarnie ja zawsze zamawiam online

Zobacz także inne Kremy na dzień