Szampony do włosów

Joanna Naturia, Szampon z odżywką do wszystkich rodzajów włosów z algami morskimi

Joanna NATURIA Szampon 2w1 do wszystkich rodz. włosów z algami morskimi 500ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 stycznia 2025 o 10:04
    Dwa w jednym ..szampon i odżywka
    Szampon w tradycyjnym opakowaniu,butelka plastikowa o pojemności 500 ml.Wygodna butelka w użyciu ,zamykana klipsem od góry.Szata graficzna ,przyjazna dla oka z logo firmy i z drugiej strony z opisem.Butelka wystarcza na długo,w środku ,dość gęsta,perłowa konsystencja . Szampon z odżywką Naturia został opracowany z myślą o pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów.Zgadzam się z opisem producenta. Myślę ,że godny polecenia do codziennego użytku. Mimo że dwa w jednym to jednak nie odchodzę od tego by dodatkowo używać odżywki do włosów,której potrzebujemy do danego rodzaju naszych włosów. Szampon posiada doskonałe połączenie składników pozwalających na delikatne oczyszczenie i jednoczesną pielęgnacje włosów. Zastosowany ekstrakt z alg morskich zapewnia optymalne nawilżenie i piękny wygląd włosów, a czynniki kondycjonujące ułatwiają rozczesywanie i przywracają im naturalny połysk.Dobrze się pieni, i rozprowadza po włosach. Włosy są po umyciu lekko pachnące ,łatwe do rozczesania,nie uczula.Szampon stosuje na zmianę z szamponem do farbowanych włosów,ponieważ moje są farbowane.Można go swobodnie używać,dobra cena ,swoje robi ,czasem do niego wracam. Zalety: -wygodne opakowanie o pojem 500 ml. -konsystencja perłowa ,dość gęsta -przyjemny zapach,dobrze się pieni -włosy pełne blasku ,łatwo się je rozczesuje -nie podrażnia skóry -dostępny i dobra cena
    Miroku
    21 grudnia 2023 o 22:55
    Lubię go za zapach
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru(ostatnie hendigo nakładane było 28.01.2023) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Oczywiście nie łudzę się, że ten produkt zastąpi mi stosowanie odżywki po umyciu włosów szamponem, nie ma czegoś takiego. Szampon myje, odżywka kondycjonuje i nie da się w jednym kosmetyku połączyć tak sprzecznych idei ;) Powód dla którego kupuję ten recenzowany szampon jest prosty-bardzo lubię jego zapach. Jest świeży, morski, ale jednocześnie nie idący w stronę toaletowych odświeżaczy/środków czystości. Uprzyjemnia mi zapachowo mycie włosów, a i same włosy przez chwilę po wysuszeniu ładnie pachną. Oprócz tego produkt spełnia swoje zadanie podstawowe-MYJE. Oczyszcza z nadmiaru sebum, zmywa emulgowane oleje czy resztki kosmetyków, zostawia włosy oraz skalp odświeżone oraz czyste. Włosy trzymają po nim świeżość standardowo, czyli od wieczornego mycia do wieczornego mycia, w tej kwestii przestaje liczyć na cud(czyt. mycie głowy do drugi dzień), aczkolwiek przez cały dzień włosy dobrze wyglądają, nie są klapnięte oraz nie strączkują się. Skóra głowy nie reaguje na niego świądem czy podrażnieniem-nawet jeśli używam go codziennie, a sam szampon jest dosyć gęsty oraz perłowo-biały. Nie zauważyłam podczas jego stosowania wzmożonego wypadania czy większego przetłuszczania. Nie oceniam wpływu na włosy na długości-produkt zawiera w sobie detergenty, więc nie ma w jakikolwiek sposób tych włosów wygładzać czy kondycjonować. Ja po myciu tym szamponem zawsze używam dodatkowo osobnej odżywki lub maski. Mi wystarczy jak szampon dobrze myje, nie szkodzi kondycji włosów oraz skalpu, a jak do tego ładnie pachnie to już mi wystarczy do szczęścia-w tym produkcie to wszystko dostałam.
    Ann499
    14 września 2022 o 19:49
    Lekko wysuszający
    Szampon niby jest 2w1 od razu z odżywką, ale lepiej żeby nie było tego dopisku, bo jak dla mnie to zwykły szampon oczyszczający. Duża butelka szamponu starcza na bardzo długo, konsystencja jest lejąca, ale nie spływa z palców. Bardzo dobrze się pieni. Dobrze oczyszcza skórę głowy, nie powoduje łupieżu, ani swędzenia, a mam wrażliwa skórę. Jednak przy długotrwałym używaniu skóra jak i włosy są lekko wysuszone, dlatego jak używałam go na zmianę z innym łagodniejszym szamponem. W moim odczuciu jest to dobry, podstawowy szampon oczyszczający, jednak nazwa 2w1 może być myląca, bo nie zastąpi on odżywki do włosów. Jest to dobry podstawowy szampon oczyszczający, wart przetestowania, ale już raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • konsystencja - lejąca, łatwo wypływa z opakowania, ale nie przelew się przez palce
    • bardzo dobrze się pieni
    • dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy
    • nie uczula i nie powoduje łupieżu
    • nie podrażnia wrażliwej skóry głowy
    • lekki raczej neutralny zapach
    • niska cena
    Wady:
    • jest to szampon oczyszczający i przy dłuższym stosowaniu wysusza zarówno skórę głowy jak i włosy,
    • napis 2w1 jest mylący, bo nie zastąpi on na pewni odżywki, a może przy długotrwałym używaniu pogorszyć stan włosów
  • 18 grudnia 2020 o 11:04
    Dobry szampon
    Całkiem dobry szampon. Nie przetłuszcza, jest wydajny, dobrze się pieni i ma przyjemny zapach. Myślę, że jak na tę cenę naprawdę dobrze się sprawuje. Nie robi co prawda nic więcej, ale nic więcej od niego nie wymagałam. Bardzo poprawny produkt.
  • 19 kwietnia 2020 o 12:32
    Tani, wydajny i lekko nawilża włosy
    Pierwszą zaletą jest duża pojemność, dzięki której szampon starcza na długi czas. Ma przyjemny, lekko morski zapach. Dobrze się pieni, nawilża włosy, nie obciąża ich, nie puszą się po nim. Jest również stosunkowo tani. Jeżeli ktoś akurat ma mniej pieniędzy, to jest jak najbardziej dobra opcja.
    Zalety:
    • pojemność