Żele pod prysznic

Venus XOXO, Orzeźwiający żel pod prysznic `Woda arbuzowa & Gliceryna`

• 16 lutego 2025 o 15:36
    Pielęgnuje skórę delikatną nutą smoczego owocu, ale bez efektu orzeźwienia
    Orzeźwiający żel pod prysznic od marki Venus to kosmetyk zamknięty w wysoką, poręczną w dodatku miękką tubę o pojemności 250 ml z zamknięciem na klik. Jest to żel o bardzo ciekawej szacie graficznej, która z pewnością wyróżnia się na półkach w sklepie. Urocza alpaka pięknie się na niej prezentuje zarówno na przedniej i tylnej stronie ją znajdziemy. Jest to grafika dużych rozmiarów, ale nic dziwnego skoro sama tuba jest wysoka. Żel ma dość gęstą konsystencję, o delikatnej jasno różowej barwie. Zapach jest przyjemny, delikatny, iście letni, mimo używania go w zimie, bardzo mi się podoba, ale nie jakiś super trwały na pewno czuć w nim owocową nutę, co z kolei przekłada się na przyjemną pielęgnację. W składzie żelu znajdziemy glicerynę, wodę z miąższu arbuza. Również skład INCI jest dość krótki. Jeśli chodzi o działanie żelu to jest to kosmetyk, który bardzo dobrze się pieni. Nie wysusza jej, nie powoduje żadnych podrażnień. Żel łagodnie myje skórę, odświeża, ale nie orzeźwia, bynajmniej w moim przypadku. Jest to kosmetyk, który z łatwością się spłukuje, pozostawia choć na krótko pachnącą skórę.
    Zalety:
    • opakowanie - przyjemna szata graficzna
    • skład
    Wady:
    • brak orzeźwienia
  • 1 lutego 2025 o 10:18
    Bardzo dobry żel w niewygodnym opakowaniu
    Żel kupiłam w zestawie z dezodorantem. Za zestaw zapłaciłam 15 zł, więc za sztukę wychodzi 7,50 zł co nie jest wysoką ceną. Wizualnie produkty wyglądają na dedykowane dzieciom, ale chyba to tylko taki design. Opakowanie to wysoka tubka wykonana z bardzo miękkiego, giętkiego plastiku. Trudno wydobywa się z niej żel, trzeba długo czekać aż coś spłynie na dłoń. Nie pomaga też gęstość żelu, ale uważam że konsystencja jest właśnie na plus. Żel jest przez to bardzo wydajny. Wystarczył mi na ponad 2 miesiące bez oszczędzania. Żel dobrze się pieni i oczyszcza skórę. Zapach jest przyjemny, z jednej strony soczysty owocowy, a z drugiej ma w sobie coś z delikatnej oliwki dla dzieci. Spodziewałam się trochę większego orzeźwienia, ale ogólnie podoba mi się. Łazienka pachnie jeszcze długo, tak samo jak moja skóra - rano wciąż czuję na niej aromat żelu. Poza myciem nie zauważyłam działania pielęgnacyjnego, nie było również żadnych podrażnień. Po prostu robi to co ma robić. Od nawilżania są balsamy. Podsumowując, żel jest bardzo porządny: wydajny, ładnie pachnący, myjący. Zapach długo utrzymuje się na skórze. Jedynym minusem jest opakowanie, które utrudnia wydobywanie żelu. Mimo wszystko uważam, że w takiej cenie śmiało można dać 5 gwiazdek. Polecam!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Trwałość zapachu
    • Właściwości myjące
    • Brak podrażnienia czy wysuszenia skóry
    Wady:
  • 23 stycznia 2022 o 15:04
    Świetny żel, ale niewygodne opakowanie
    Miałam jakiś czas temu balsam do ciała z tej serii, więc gdy tyko zobaczyłam w drogerii żele, nie wahałam się i sięgnęłam po tę wersję. Opakowanie urocze, zapach przyjemny, konsystencja w porządku, dobrze się pieni na myjce lub gąbce, dobrze myje, nie uczula, nie podrażnia, nie wysusza. Mam jedynie jedno zastrzeżenie, tak samo jak przy balsamie – opakowanie jest miękkie, giętkie, ale trzeba sporej siły, aby wycisnąć żel, bo opakowanie się gnie.