Bazy pod cienie

Lovely Classic Eyeshadow Base Baza pod cienie do powiek przedłużająca trwałość

Classic Eyeshadow Base baza do powiek przedłużająca trwałość i podbijająca intensywność cieni 7g
Lovely Baza pod Cienie Classic

twarzo
    11 czerwca 2024 o 12:14
    Beznadzieja!
    Byłam zmuszona kupić tą bazę, ponieważ moja ulubiona skończyła się. To była jedyna dostępna w Rossmanie. Kompletnie bezużyteczny kosmetyk, w zasadzie nieużywanie jej daje taki sam efekt jak położenie na nią cieni. Próbowałam już wszystkiego by (o ironio!) przedłużyć działanie tej bazy, wszystko spełzło na niczym, 2 godziny i cienie ścierają się i zbierają w załamaniach. Dramat.
    Zalety:
    • Zalet brak, ewentualnie można uznać, że ma ładne opakowanie
    Wady:
    • Cały produkt jest jedną wielką wadą.
  • 6 lutego 2024 o 20:52
    Dla niewymagających
    Kupiłam tę bazę, bo na takie produkty nie lubię wyrzucać kasy, a to cudeńko oscyluje cenowo i tak wokół 2 dych. I powiem tak - fanką nie jestem, ale swoje najbardziej podstawowe zadania spełnia. Bardzo podoba mi się forma tubki - te miniaturowe słoiczki innych firm doprowadzały mnie do szału, gdy miałam dłuższe paznokcie. A tutaj wystarczy lekko nacisnąć i nie trzeba się męczyć z wydłubywaniem. I super. Baza ma konsystencję półpłynną, jest bardzo wilgotna, ma nienasycony ceglasty kolor, który prawie zupełnie znika po nałożeniu. Mi akurat delikatne przyciemnienie (widoczne tylko dlatego, że jestem blada i używam jasnych podkładów) jest jak najbardziej na plus. Nakładam dwie cienkie warstwy cieni (mat jako podstawa i na to błyszczący) i baza ten ciężar w miarę znosi, acz po kilku godzinach cienie i tak zbierają się lekko w załamaniach powieki. Także problemu nie rozwiązuje zupełnie, ale w miarę sobie radzi. Do tego zatrzymuje osypywanie się cieni, przez co nie mam białych, brokatowych plam wokół oczu niedługo po nałożeniu. Nie wiem, nie jestem w pełni zadowolona, ale nie wykluczam, że jeszcze kupię.
    Zalety:
    • konsystencja i kolor;
    • buteleczka;
    • spora wydajność (dla mnie przy makijażu 4-5 x w tygodniu na ok. 2+ miesiące wystarczy;
    • dostępność.;
    • w pewnym stopniu działanie - hamuje osypywanie się cieni i zmniejsza zbieranie się cieni w załamaniach powiek.
    Wady:
    • cena;
    • nie hamuje zbierania się cieni do końca.
  • 10 czerwca 2022 o 17:36
    Poprawna
    Chciałam jakiejś zwykłej, tańszej bazy pod cienie, gdyż nie miałam pewności jak długo utrzyma się moja zajawka ma mocniejszy makijaż oka. Będąc na zakupach w Rossmannie postanowiłam dać szansę Lovely- ich ceny zazwyczaj nie są jakoś mocno wygórowane, więc w razie czego bubel byłby do przebolenia. Kolor bazy, jaki wychodzi z tubki początkowo mnie zmartwił, gdyż jest dużo ciemniejszy od mojej karnacji i widać było lekko pomarańczowe tony- na szczęście po rozsmarowaniu na powiece produkt staje się przezroczysty. Dość dobrze się wchłania i przygotowuje skórę do dalszego makijażu. Trzeba przyznać, że nawet najbardziej sypkie cienie grzecznie przylepiają się do oka. Nie tworzą plam, gładko rozprowadzają się po powiece. Problem zaczyna się, gdy chcemy dołożyć cienia lub zblendować je ze sobą- wtedy część zostaje na powiece, a reszta opada na policzki. Słabo. Natomiast różnica w trwałości cieni jest już znaczna- tak jak bez bazy dość szybko rolują mi się w załamaniu powieki, tak tutaj przez całe godziny wszystko się trzyma. Czegoś mi w niej brakuje? Na pewno cielistego odcienia, aby jednak wyrównać koloryt powieki. Do tego nie zauważyłam aby podbijała kolor cieni- trzeba je dokładać i budować ich moc. Dobre na początek, jednak nie na dłuższą metę. Czy kupię ponownie? Nie wiem. Jeżeli nie miałabym innej opcji w drogerii, to pewnie sięgnęłabym po nią ponownie, jednak będę poszukiwać czegoś lepszego.
  • 23 listopada 2021 o 20:31
    Nie jest idealna
    Bardzo lubię kosmetyki marki Lovely a ich bazę do brokatów wręcz kocham , więc gdy potrzebowałam nowej bazy do cieni klasycznych bez namysłu kupiłam właśnie tą . Używam jej już ponad miesiąc no i niestety do ideału trochę jej jednak brakuje i nie sądzę bym sięgnęła po nią ponownie . Opakowanie to zgrabna i mięciutka tubka w białym odcieniu z napisami w stylu holo . Wygląda to bardzo ładnie i estetycznie . Aplikator jest w formie długiego dziubka i jest to bardzo wygodna forma aplikatora . Do opakowania nie mam więc żadnych zastrzeżeń . Baza jest bezwonna , lekko barwiona na róż i ma konsystencje bardzo leciutkiego kremu . Bez problemu można ją zaaplikować pędzelkiem czy też wklepać opuszkami palców . Dość wydajna , gdyż wystarczy niewielka jej ilość by pokryć całe powieki . Rozprowadza się równomiernie i nie grudkuje się . Jest lekko lepka co w moim odczuciu jest plusem gdyż bardzo to zwiększa przyczepność cieni . Niestety mimo lekkiego zabarwienia nałożona na powiekę robi się całkowicie transparentna , więc ani nam nie wyrówna koloru powieki ani nie zamaskuje drobnych żyłek . Lubię gdy bazy to robią a tutaj niestety tego mi brakuje . Mimo tego , że jest lepka to ja nie mam żadnych problemów z tym by rozblendować na niej cienie . Wszystko idzie szybko i sprawnie , w cieniach nie tworzą się żadne dziurki czy prześwity . Jeśli chodzi o podbicie odcienia cieni to nie jest ono mocno widoczne , faktycznie odrobinę podkręca wyrazistość , ale jedynie w przypadku intensywnych kolorów cieni , na te jasne nie działa w żaden sposób . Jej głównym zadaniem jest przedłużenie trwałości cieni ale nie zawsze sobie z tym radzi . Czasem gdy jest dość silny wiatr mam tendencję do tego by łzawiło mi jedno oko i gdy akurat użyje tej bazy wtedy to z perfekcyjnym makijażem oka mogę się pożegnać - cienie się wtedy rolują a tego nie zrobiła mi nigdy inna baza ( w tym samym przedziale cenowym ). W normalne dni jest już ok chociaż pod koniec dnia , widzę , że makijaż lekko stracił na intensywności . Zmyć ja łatwo , nie powoduje również podrażnień . Podsumowując można ją sobie darować , to taki typowy produkt by raz kupić zużyć i zapomnieć . Jeśli macie ochotę na bazę tej marki to polecam tą do brokatów bo to kozak , ta jest przeciętna.
    • lekka konsystencja
    • wygodne opakowanie
    • rozsądna cena
    • lekko lepka co zwiększa przyczepność cieni
    • cienie się na niej łatwo blendują
    Wady:
    • nie podbija intensywności wszystkich cieni
    • nie przedłuża w szczególny sposób trwałości
  • 12 października 2021 o 19:21
    Slaba
    Baza tania łatwo dostępna i w ładnym opakowaniu. Niestety wg mnie nie będzie dobra ani dla początkujących ani dla bardziej wykręconych w makijaż. Ładnie podbiją kolor ale jest wodnista i lepka dosłownie jak klej więc bardzo łatwo o plamy. Do tego cienie trzymają się słabiej niż na bazie inglota czy rimmela, rolują się w kącikach

Zobacz także inne Bazy pod cienie