Serum do włosów

OnlyBio Hair of the Day, Bezsilikonowe serum na końcówki włosów

• 25 lutego 2024 o 19:15
    Dramat nad dramaty
    Serum jest nie do użytku. Totalna strata pieniędzy. Nijak nie sprawdza się w żaden sposób . Nakładając na końcówki robi tłusty strąk i to na dodatek jakiś taki tępy w dotyku- nawet nie oleisty. Nie ma możliwości nawet dozując mniejszą ilość aby jakkolwiek dało się to stosować. Przetłuszcza włosy i nie wchłania się w najmniejszym stopniu. Jako , że nie lubię marnować pieniędzy i wyrzucać nowych produktów próbowałam używać go jako olejek do rąk na noc- nawet do tego się nie nadaje- mam wrażenie że bardziej wysusza niż nawilża. Absolutnie NIE KUPOWAĆ!!! Sama żałuję , że wcześniej nie przeczytałam forum ale ufałam marce Only Bio;/
    Zalety:
    Wady:
    • wszystko
  • 23 września 2023 o 10:51
    Tak złego produktu dawno nie miałam.
    Kupiłam to serum zachęcona dobrym składem i brakiem silikonu . Dopiero po kilku użyciach zdecydowałam się wejść na Wizaż i sprawdzić opinie. Dlaczego Dlatego że serum nałożone na moje wysokoporowate włosy sprawiało że wyglądały na tłuste strąki. I niestety produkt ten ma słabe opinie i spostrzeżenia wielu Recenzentek pokrywają się z moimi. Jak stosuje serum Nakładam je na mokre włosy po myciu, nigdy nie próbowałam robić tego na suche. Aplikuje jedna kropelkę wielkości ziarnka słonecznika na dłonie, rozcieram i nakładam na końcówki. W 9/ 10 przypadków kończyło się to tym że po wysuszeniu włosów były one tłuste, zbite w niechlujne pasma, strączkowały się i włosy wyglądały jak nie myte od tygodnia. W 1/10 przypadków efekt był pozytywny ale jakim cudem nie mam pojęcia. Odradzam zakup . Nie o to chodzi żeby włosy po myciu i użyciu tego serum wyglądały gorzej niż przed myciem. Nie wiem co poszło nie tak ale ten produkt jest za ciężki . Plusem jest niewątpliwie skład serum i zapach.
    Zalety:
    • skład
    • malinowy zapach
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • obciąża włosy
    • nadaje tłusty wygląd końcówką
    • strączkuje pasma
    • włosy wyglądają na nieumyte
  • 14 czerwca 2023 o 14:54
    Pomyłka
    Serum nie nadaje się do stosowania jako olejek do zabezpieczania końcówek po myciu. Mam włosy srednioporowate w kierunku do wysokoporów. W nawet niewielkiej ilości po nałożeniu na włosy robił efekt zbitych tłustych pasemek, które nie wyglądały nawet na nawilżone i w odczuciu również nie były zmiękczone. Jest to bardzo ciężki olej o dziwnej konsystencji dający efekt lepkości a jednocześnie jakby był suchy. Myślałam o zużyciu go do olejowania włosów ale nawet w tej formie nie jest przyjemny w stosowaniu. Mam wrażenie jakby moje włosy z nim były bardziej suche i podatne na zniszczenia mechaniczne niż bez niego. Nie lubię wyrzucać kosmetyków wiec zaczęłam go stosować na paznokcie i skórki, nie powiem czy widzę efekty przy takim zastosowaniu ale odpowiada mi do tego ze względu na jego suchość, a nie lubię uczucia tłustości na dłoniach i okolicach.
    Zalety:
    • jak wszystko z serii only Bio ładnie pachnie
    Wady:
    • nie nadaje się do włosów w żadnej formie
    Didisoo
    4 lutego 2023 o 15:35
    Nie nie nie. Nie wiem co mnie podkusiło kupując to serum.
    Bezsylikonowe serum na końcówki włosów od Only Bio było zakupem, który pokrótce okazał się tzw. strzałem w kolano. Uważam, że to drugie serum silikonowe to jest hit w porównaniu z tym. Serum zamknięte jest w plastikowym opakowaniu o pojemności 80 ml cena wynosi nieco ponad 10 zł. W swoim składzie zawiera olej malinowy oraz olej figowy. Zawiera 98 % składników pochodzenia naturalnego i jest odpowiednie dla vegan. Jego konsystencja jest dość gęsta a zapach należy do grupy słodkich, który mi nie przeszkadza. Zgodnie z zaleceniami producenta po umyciu włosów niewielka ilość nałożyłam na wilgotne końcówki włosów. Niestety serum w ogóle nie wchłoniło się a na końcówkach pojawiły się tłuste kluski a efektem tego była potrzeba kolejnego umycia- produkt nie sprawdza się w przypadku zabezpieczenia włosów po umyciu. Ja żeby zużyć produkt stosuje go przed umyciem włosów celem zabezpieczenia końcówek przed szamponem.
    Wady:
    • Tłuste kluski po zastosowaniu po umyciu, co wyłoniło potrzebę kolejnego umycia włosów odrazu.
  • 11 stycznia 2023 o 21:08
    Nie polecam
    Mój zakup na hebe niestety nie należał do najbardziej udanych. Serum kosztowało 13 zł w Promce ale określenie w tym przypadku serum to za dużo powiedziane. W tubce mamy bowiem lejący olej. W zasadzie 2 oleje. Mimo tak obiecującego, prostego składu jest okropny . Ja mam włosy cienkie ale sięgające do połowy pleców, nie farbowane. Po zastosowaniu serum moje włosy stały się sianowate, i mega suche. Wyglądało jakbym miała o połowę mniej włosów. Tak mi właśnie to serum pomogło. Ale nie wyrzucę go tylko zużyje do olejowania .