Szampony do włosów

bebeauty Szampon aloesowy włosy przetłuszczające się `Aloes i szałwia`

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 września 2024 o 18:36
    Wielkie rozczarowanie
    Jestem na nie.dlaczego? Produkt nie spełnił moich oczekiwań w żadnym stopniu slabo się pinpieni i nie domywa. Ze skłonnością moich włosów do dość mocnego przetłuszczania się nie poradził sobie. Ladny zapach dobra cena ale dzialanie slabe.
    Luqia
    19 sierpnia 2023 o 12:29
    Mam na niego jedno określenie: mehh..
    Szampon ten kupiłam z ciekawości, jak większość kosmetyków. Bardzo rzadko kupuję produkty z kategorii beauty w Biedrze, ale ten gagatek mnie zaciekawił. Zresztą widziałam niekiedy pozytywne opinie na jego temat, co utkwiło mi w pamięci. Kosztował bodajże około 10 złotych. Mam włosy w większości niskoporowate, cienkie, totalnie proste, długie, naturalne, a skóra głowy się przetłuszcza. Nie zawsze wybieram szampony dla swojego rodzaju włosów, bo lubię eksperymentować. Czasami znajduję ukryte perełki wśród kosmetyków przeznaczonych, np. dla włosów suchych. Ale tym razem postawiłam na szampon dla takiej czupryny, jak moja. Mimo, że ta moja czupryna nie lubi kosmetyków z aloesem, to postanowiłam dać mu szansę. No i co z tego wynikło? Wielkie mehh. W pierwszy dzień po pierwszym użyciu dał mi nadzieję. Dobrze się pienił na większym przetłuszczeniu i włosy po nim miałam sypkie, odbite od nasady, miękkie. Już się ucieszyłam, że trafiłam na taniego hita. Dzień później jednak entuzjazm odpadł. Włosy nadawały się już do mycia, były nienaturalnie sztywne, posklejane w strąki. Taka jest właśnie u mnie reakcja na aloes. Potem oczywiście dałam mu kolejne szansy i efekt był dokładnie taki sam - w pierwszy dzień super pięknie, w drugi dzień chaos na głowie. Teraz zużywam resztę, używając go do drugiego mycia po innym szamponie oczyszczającym. Choć nawet w ten sposób na drugi dzień daje o sobie znać, ale nieco łagodniej. Jak możecie się domyślić, nie wrócę do niego, chyba że stanie się jakiś cud. O takim cudzie na pewno wrócę Was tu poinformować, jeśli kogoś to interesuje. Zapach ma świeży, kojarzący się z aloesem. Nic specjalnego, nic cudownego. Po prostu klasyczny zapaszek. Opakowanie to chyba największy plus tego produktu, choć też nie jest bez wad. Ma kształt liścia aloesu, co wygląda ciekawie i przypomina mi trochę opakowania aloesowej linii marki Holika Holika. Jest małe, poręczne i po prostu miłe dla oka. Jednak na początku z otworu szampon sam sobie wypływa. Przestaje dopiero gdzieś po zużyciu połowy. Musiałam za każdym razem obrócić opakowanie do góry nogami, wtedy otworzyć zatrzask i z powrotem obrócić żeby wylać szampon. Inaczej wylewał się zaraz po uchyleniu zatrzasku. No nie było to wygodne i na pewno nadaje się do poprawy. Wszystko inne w tym opakowaniu jest bez zarzutu. Pojemność to 210 ml.
    Zalety:
    • W dzień mycia włosy są sypkie, odbite od nasady, miękkie
    • Dobrze pieni się na większym przetłuszczeniu
    • Idealnie wyważona żelowa konsystencja
    • Nietypowe, ciekawe opakowanie
    Wady:
    • Na drugi dzień po myciu mam po nim nienaturalnie sztywne i posklejane w strąki włosy
    • Na początku szampon sam wylewa się z opakowania przez źle skonstruowany otwór (z konsystencją jest wszystko w porządku)
  • 22 lipca 2023 o 16:47
    Dobry budżetowy szampon
    No któż by pomyślał, że w biedronce można znaleźć fajny szampon... Taki w sam raz do codziennego mycia. Nie za mocny i nie za słaby - coś pomiędzy. Bardzo przyjemny zapach aloesowo-ziołowy. Dobrze się pieni, ale nie tak bardzo jak te bardziej chemimczne zamienniki - w sam raz. Przystępna cena, szczególnie na promocjach. Wydajny, niezbyt chemiczny i tani. Tego szukałam. U mnie zagości na nieco dłużej. Polecam zerknąć na dział kosmetyczny przy następnych zakupach.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Cena i dostępność
  • 12 lipca 2023 o 18:09
    dobrze oczyszcza i ładnie pachnie
    Szampon ma średnio-gęstą konsystencję, ale bardzo dobrze się pieni. Nieduża ilość wystarczy na dokładne rozprowadzenie. Zapach jest bardzo przyjemny, jest on niewątpliwym atutem. Skóra głowy po użyciu jest dobrze oczyszczona. Mimo częstego użytkowania nie skończył się szybko. Butelka jest ładna, w kształcie liścia aloesu, i ładnie prezentuje się na półce.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • ładnie pachnie
    GoodDay
    1 czerwca 2023 o 11:29
    Dobry szampon do codziennego stosowania
    Od razu spodobała mi się butelka w kształcie liścia aloesu, zachęciło mnie to do zakupu ponieważ skojarzyło mi się z hitowym żelem aloesowym. Co do samego szamponu jestem zadowolona z użytkowania. lekka konsystencja bez SLS nadaje się do codziennego użytku. Nie jest może to mój ulubiony szampon ale chętnie po niego sięgam ze względu na dostępność w Biedronce i niska cenę.
    • skład
    Wady:
    • jest dość rzadki