Szampony do włosów

Anthyllis Eco Bio, Shampoo Antiforfora Szampon przeciwłupieżowy

Terasaz
    7 sierpnia 2023 o 18:03
    Daje skuteczność
    Żaden ze znanych mi szamponów przeciwłupieżowych nie ma 100% skuteczności, ale bardzo się ucieszyłam, że znalazłam taki oparty na naturalnych składnikach. Jest wydajny (wystarczy nanieść na włosy odrobinę), ma miły zapach, przyjemną konsystencję, dobrze się dozuje.
    Marza97
    30 czerwca 2023 o 17:42
    Dobrze współgra z moja problematyczna skóra glowy
    Szampon zakupiłam, ponieważ szukałam czegoś z naturalnym dobrym składem, bez składnika CB ani SLS, które podrażniają moja skore głowy i złe działają na moje łojotokowe zapalenie skory. Nie jest on dobrze dostępny, ponieważ znalazłam go w drogerii Pigment, a w typowych drogeriach go nie ma, ewentualnie internet. Szampon jest przezroczysty, lekko wpadający w zolte tony. Bardzo dobrze się pieni, co mnie pozytywnie zaskoczyło. Działa na mnie dobrze, nie podrażnia, nie zaostrza mojego łzs. Nie puszy moich włosów, ale za to fajnie je odbija od nasady. Ma bardzo dobry skład bez silnych detergentów, oparty na roślinnych naturalnych składnikach. Cena nie jest wygórowana- zapłaciłam za niego 20 zł. Polecam gorąco dla problematycznych glow :)
    • działanie
    • skład
    • nie puszy włosów
    • nie wysusza skory ani włosów
    Wady:
  • 28 czerwca 2023 o 8:48
    Jak dla mnie świetny
    Świetny szampon. Uporał się z łupieżem, który powstał po używaniu Mydła Miodowego i innych delikatnych szamponów. Nie zawiera w składzie Cocamidopropyl Betaine, na który mam uczulenie. Dobrze doczyszcza skórę głowy. Polecam go rozwadniać - wlać trochę produktu do kubka, dolać wody, rozmieszać i dopiero nakładać na włosy. Ma bardzo intensywny zapach olejku herbacianego albo lawendowego. Na szczęście z włosów się ulatnia.
  • 16 lutego 2022 o 8:28
    Łagodny i ziołowy
    Szampon występuje w pojemności 250 ml. Wystarcza mi na 3-4 miesiące, może 5, więc oceniam wydajność jako dość dobrą. Jeśli miałabym opisać stopień w jakim się pieni w skali od 1 do 3, to powiedziałabym, że jest to 2. Moczę skórę głowy, nakładam na całość szampon, a później delikatnie dokładam wczesując go palcami w skórę głowy. Pozostawiam go na kilka minut żeby aktywne składniki podziałały (a jak nie mam czasu to od razu spłukuję) - należy tak robić w przypadku octopiroxu. Mam tendencje do suchego łupieżu dlatego pozostaję przy szamponach przeciwłupieżowych. Łupież może doprowadzić do wypadania włosów, za to z tego co wiem skóra głowy nie uodparnia się na octopirox i można go stosować non stop. Wydaje mi się, że działa. Myję skórę głowy, a nie końce, niemniej nie zauważyłam by spływając na długości robił im krzywdę - nie plącze, nie przesusza. Udało mi się go dostać w aptece. Cena raczej standardowa, nie jest specjalnie tani ani drogi. Konsystencją przypomina żel. Ma przezroczysty kolor. Nie obciąża włosów, a wręcz delikatnie unosi je od nasady, co bardzo mi się podoba. Trudno o taki efekt w szamponach przeciwłupieżowych czy przeznaczonych do tłustej skóry głowy bez silnych detergentów - zawsze kończę wtedy z przyklapniętymi włosami. Za to przy silnych detergentach kończę z podrażnieniem i swędzeniem. Pachnie delikatnie zioło. W składzie mamy pokrzywę, szałwie i octopirox w towarzystwie łagodnych detergentów. Podoba mi się ten zapach. Raczej nie utrzymuje się po umyciu. Nie podrażnia mojej wrażliwej skóry głowy. Data ważności od otwarcia wynosi 12 miesięcy. Butelka umożliwia kontrolowanie na bieżąco ile zostało zużyte - to bardzo praktyczne. Niestety nie mamy tutaj pompki tylko taką tubkę, przez co możliwe, że przy końcówce trudniej będzie go wydobyć, niemniej można odkręcić tą zakrętkę w całości i wylać go ręcznie w ten sposób.
    Zalety:
    • Krótki skład z aktywnymi składnikami takimi jak octopirox mający działanie przeciwłupieżowe, pokrzywa, szałwia
    • Łagodne detergenty
    • Ziołowy zapach
    • Nie obciążanie włosów - wręcz delikatne uniesienie od nasady
    • Półprzezroczysta butelka umożliwiająca kontrolowanie ile go zostało
    • Długa data ważności
    • Dość wydajny
  • 17 kwietnia 2021 o 21:28
    Nie nie nie i jeszcze raz nie
    Zacznę od tego, że nie przepadam za szamponami które się nie pienią. Jako posiadaczka długich, gęstych włosów potrzebuję użyć szamponu nieco więcej, zaś w przypadku szamponów które wg się nie pienią jeszcze więcej niż normalnie żeby mieć chociaż wrażenie, że moje włosy zostały umyte . Oczywiście mogłam się tego spodziewać widząc w nazwie "Eco Bio", że szampon nie będzie się pienił no ale cóż nie pomyślałam o tym w chwili zakupu ... Również w kwestii zwalczania łupieżu zawiodłam się na tym produkcie. Nie dość, że w żadnym stopniu nie pomógł to używając go regularnie odniosłam wrażenie, że jeszcze pogarsza stan moje skóry głowy. Mimo tego, że szampon totalnie się u mnie nie sprawdził, recenzję piszę po zużyciu całej butelki - co przy jego wydajności nie było trudne. Zaznaczę jeszcze, że po umyciu skóry głowy tym szamponem skalp przetłuszczał się szybciej niż po umyciu innymi szamponami.
    Zalety:
    Wady:
    • nie działa (użyty raz na czas nic nie robi, zaś używany regularnie pogorszył jeszcze stan mojej skóry głowy)
    • wg się nie pieni
    • nie jest wydajny