Szampony do włosów

Pharma Care Szampon do włosów przetłuszczających się Mięta + cynk

Vis Plantis Pharma Care
Vis Plantis PharmaCare Szampon do włosów przetłuszczających się 500 ml
Vis Plantis Pharma Care Szampon do Włosów Przetłuszczających się 500ml

Nasi użytkownicy zostawili 116 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 marca 2025 o 12:17
    Nieznaczne odświeżenie skóry głowy
    plusy: + przyjemny miętowy zapach + dobrze się pieni + dokładnie oczyszcza + daje delikatne uczucie odświeżenia minusy: - plącze włosy - rzadka konsystencja inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - nieco zbyt wysoka cena + wygodne opakowanie
  • 5 stycznia 2025 o 21:51
    Nie daje poślizgu włosom
    Moje włosy są takie, że na drugi dzień już korzystnie nie wyglądają. Tragedii nie ma, ale to i tak „fryzura” raczej na pozostanie w domu, związanie włosów. Przy stosowaniu szamponu Pharma Care drugiego dnia moje włosy wyglądają lepiej przez kilka godzin. Zapach szamponu jest miętowy, mentolowy, ale nie jest on jakiś mocny i nie utrzymuje się na włosach. Dobrze się pieni, łatwo spłukuje. Jedyne czego mi brakuje w tym szamponie, to wygładzenia, nawilżenia. Brakuje mi „poślizgu” na włosach. Po spłukaniu go, czuję, że moje długie włosy się plączą, są trochę szorstkie. Szampon jest w dużej, półlitrowej, wykonanej z brązowego plastiku butelce
  • 25 września 2024 o 17:25
    Zawiedziona
    Mam wrażenie, że nie tylko włosy zaczęły się przetłuszczać bardziej jak wtedy, gdy myłam je byle czym, to zaczynały znowu się puszyć. Włosy wydają się też bardziej przesuszone i trudniejsze do rozczesywania, mimo ratowania odżywkami i maskami. Nie miałam też nigdy specjalnego uczucia ''świeżości'' na głowie, mimo podwójnego mycia. Z pewnością do niego nie wrócę.
  • 18 sierpnia 2024 o 13:33
    Zły wybór
    Skuszona pozytywnymi opiniami zakupiłam szampon Pharma Care Mięta plus Cynk z nadzieją, że zostanie ze mną na długo. Nic bardziej mylnego. Szampon ma ciekawą buteleczkę z fajnym zamknięciem na klik, producent zaleca szampon do włosów przetłuszczających się. Myje włosy co dwa dni, jeśli trafię na dobrze oczyszczający szampon, to co trzy dni. Tutaj włosy ledwo dotrzymały do drugiego dnia. Konsystencja szamponu jest żelowa, jednak ma się wrażenie, że pozostaje za długo na skórze dłoni, jakby zostawiała pewnego rodzaju film na niej. Zapach miętowy, przyjemny. Nic poza tym. Włosy dodatkowo jakby zmieniły swój odcień na bardziej bordowy niż złocisty, taki jaki mam naturalnie. Jedyny drobny plus, że włosy nie były tak bardzo przesuszone na długości jak bywa po innych szamponach. Nie polecam, nie wrócę do niego, oddałam komus innemu.
    Zalety:
    • Może zapach
    Wady:
    • Nie oczyszcza
    • Zmienia odcień włosów ( przynajmniej moich )
  • 18 czerwca 2024 o 21:56
    Zostawia matowe włosy
    Nie ukrywam, że troszkę się na tym szamponie zawiodłam. Naczytałam się dobrych recenzji i skuszona promocją w drogerii kupiłam butelkę. Niestety nie zadziałał tak jak wskazywała na to etykieta, a do tego pojawił się delikatny łupież i matowe włosy. Szampon skierowany do włosów przetłuszczających się - niestety nawet przy podwójnym mysiu głowy nadal odczuwałam, że ta skóra głowy nie jest dobrze oczyszczona. Do tego włosy po nim są mega matowe i trudne w rozczesywaniu. Nawet po wyschnięciu te włosy pozostawały takimi suchymi patykami (oczywiście z nadal przetłuszczającą się skórą głowy). Plus pojawił się łupież przy jego dłuższym stosowaniu (co mnie akurat zaskoczyło bo nie mam jakiś wielkich skłonności do jego występowania). Po odstawieniu produktu łupież zniknął. Przy drugim podejściu znowu się pojawił :(. Szampon ma fajną buteleczkę, wygląda prosto i zwyczajnie, widać ile produktu zostało co jest na plus. Zapach mi za bardzo nie przypadł do gustu - taki ziołowo chemiczny - ale co kto lubi. Co do wydajności produktu to jest ok. Wystarczył na długo. Podsumowując - to nie szampon dla mnie. Nie poradził sobie z zadaniem, do tego troszkę szkód spowodował. Ale widzę, że zbiera całkiem dobre recenzje, więc może to tylko ja nie miałam z nim po drodze ;)