Peelingi do ciała

bebeauty Wygładzająco-nawilżający cukrowy peeling z sokiem z aloesu `Aloes i olej z awokado`

• 3 marca 2025 o 14:10
    To lubię i często wracam :)
    Peelingi do ciała to moja mała pielęgnacyjna obsesja, uwielbiam testować, zmieniać i odkrywać nowe zapachy oraz formuły. Są dla mnie tak samo ważne jak perfumy czy sera do twarzy, bo nic nie daje takiego uczucia gładkiej, odświeżonej skóry jak dobry peeling. BeBeauty „Aloes i olej z awokado” to jeden z tych kosmetyków podobnie jak wersja z pomarańczą, do których wracam regularnie, zwłaszcza gdy pustka w portfelu nie pozwala na drogie zamienniki. Jest tani, łatwo dostępny, skuteczny i ma w sobie coś, co sprawia, że chętnie po niego sięgam. Produkt zamknięty jest w poręcznym, wygodnym słoiku, który ułatwia aplikację i pozwala kontrolować zużycie. Konsystencja peelingu jest galaretkowata, kryształki cukru są odpowiedniej wielkości i nie rozpuszczają się od razu, co pozwala na dłuższy masaż skóry. Peeling pachnie przyjemnie, świeżo, nie jest to nachalny aromat, ale coś, co umila pielęgnację i dodaje jej relaksującego charakteru. Po intensywnym dniu taki zapach potrafi odprężyć i sprawić, że wieczorna pielęgnacja zamienia się w domowe SPA. Działanie peelingu jest dokładnie takie, jakiego oczekuję, kryształki cukru skutecznie złuszczają martwy naskórek, pozostawiając skórę gładką, miękką i przyjemnie nawilżoną. Dodatek ekstraktu z kawy nadaje skórze zdrowego wyglądu, a olej z awokado oraz prowitamina B5 dbają o regenerację i odżywienie. Formuła z sokiem z aloesu sprawia, że po użyciu skóra nie jest ściągnięta ani wysuszona, co bywa problemem przy niektórych peelingach. Produkt nie zostawia tłustej, obciążającej warstwy, ale skóra po jego użyciu jest miękka, odżywiona i gotowa na dalszą pielęgnację. Zdecydowanie lepiej chłonie balsamy i masła do ciała, a samo uczucie gładkości utrzymuje się przez długi czas. To jeden z tych peelingów, do których wracam za każdym razem, gdy szukam czegoś skutecznego, ale w rozsądnej cenie. Świetnie wygładza, pielęgnuje i sprawia, że skóra wygląda zdrowiej. Jest tani, skuteczny, łatwo dostępny i naprawdę przyjemny w użyciu. Liczę że producent pomyśli o całej gamie kosmetyków o tym zapachu, żel pod prysznic, balsam, a może nawet mgiełka do ciała? To byłby hit! Może kiedyś się doczekam :)?
    Zalety:
    • działanie, spełnione obietnice producenta, bardzo dobrze złuszcza martwy naskórek, skóra staje się gładka, miękka i nawilżona
    • konsystencja, nie maże się, nie jest lepki i tłusty, łatwo się spłukuje, nie oblepia
    • nie podrażnia, nie uczula i nie powoduje przesuszenia, jest delikatny, ale skuteczny, co sprawia, że nadaje się nawet do regularnego stosowania
    • nie zostawia tłustej warstwy, ale daje uczucie nawilżenia, skóra po nim jest przyjemnie odżywiona i elastyczna
    • peeling dobrze przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji, balsamy i olejki lepiej się wchłaniają, a efekty są bardziej zauważalne
    • drobinki cukru nie rozpuszczają się od razu, co pozwala na dokładny masaż
    • zapach jest przyjemny i relaksujący, idealny na wieczorną pielęgnację
    • bezproblemowa dostępność
    • wygodne opakowanie
    Wady:
  • 30 września 2024 o 21:01
    Kupiony przypadkiem, będę wracać!
    Kończył mi się peeling, co akurat nie jest to dla mnie niezbędny kosmetyk, bo kiedy mi się zapomni, to po prostu nie używam peelingu, a balsamy czy oliwki mi wystarczą. Ale poszłam do Biedronki i zauważyłam taki tani, mały peeling z ładną szata graficzną. I wzięłam! Najtańszy peeling jaki widziałam. Wybrałam ten z myślą o nawilżeniu, jeśli chodzi o peelingi nie myślę o zapachu. I naprawdę pozytywnie się zaskoczyłam. Delikatne drobinki, dla wrażliwej skóry. Zapach wyczuwalny, a zarazem lekki, nie wyczuwam żadnej chemii. Z przyjemnością przetestuję też inne z tej serii, widziałam jakiś kwiatowy, owocowy... Sama przyjemność! Jednak firma BeBauty umie zaskoczyć niską ćena i dobrą jakością.
    Inne
  • 20 lipca 2024 o 0:04
    Peeling dla wrażliwej skóry
    Mimo iż jest to cukrowy peeling, co oznacza że powinien podrażniać wrażliwą skórę oraz być "grubo ziarnisty" peeling dzięki swojej konsystencji nie podrażnia skóry lecz ją nawilża i ładnie oczyszcza. Peeling dobrze wygładza, nawilża oraz pielęgnuje skórę. Ja również użyłam go do mycia twarzy, gdyż stwierdziłam że ładnie oczyści twarz nie pozostawiając na niej czerwonych zadrapań - miałam rację. Makijaż został zmyty a twarz była promienna i nie podrażniona. Kosmetyk ten kosztuje około 10 zł, często jest na promocji a mimo swojego małego opakowania jest wydajny.
    • Dostępność
    • Skład
    • Brak podrażnień
    • Skład
    Wady:
    • Produkt mógłby być dostępny w większych opakowaniach.
    Bpjvx
    13 lipca 2024 o 6:15
    Super produkt za niską cenę
    Peeling bardzo dobrze wygładza i zmiękcza skórę, jest uczucie nawilżenia, usuwa martwy naskórek, moja skóra jest bardzo skłonna do podrażnień a tu nic takiego nie miało miejsca. Bardzo ładnie pachnie, jest gruboziarnisty. Ale tak jak się spodziewałam nie jest niestety wydajny
  • 10 lipca 2024 o 10:16
    Peeling cukrowy
    Peeling przyjemnie pachnie. Jest gruboziarnisty. Dobrze rozprowadza się po skórze, ma konsystencję gęstego dżemu? Drobinki przyjemnie ścierają naskórek, bardzo łatwo spłukuje się z ciała. Po użyciu skóra jest miękka, gładka i nawilżona, bardzo przyjemna w dotyku. Produkt jest tez bardzo wydajny, ze względu na grube ziarenka wystarczy niewielka ilość, by go użyć.
    Zalety:
    • Wydajny