Peelingi do ciała

Manufaktura Piękna Peelingujący mus do mycia ciała `Biała czekolada`

Shazney
    6 lutego 2025 o 11:47
    Dla czekoladowych miłośników
    Nie jestem fanką cukrowych peelingów zatopionych w oleju, ale Manufaktura Piękna, muszę przyznać, fajnie rozwiązała problem i stworzyła formułę, która jest zbita i gęsta, a olejki nie stanowią osobnej warstwy. Za to duży plus! Opakowanie to plastikowe pudełeczko, bardzo minimalistyczne i proste, z którego z łatwością można wydobyć resztki produktu. Pachnie obłędnie czekoladą, ciepło i smakowicie. Zapach jeszcze długo utrzymuje się na mojej skórze, choć rano nie ma już po nim śladu. Peeling należy do bardzo tłustych, ale bezproblemowo rozprowadza się na ciele. Kryształki cukru są wyczuwalne, gęste, nie znikają tak szybko podczas masażu, nie drapią. Po zmyciu moja skóra jest miękka, gładka, mocno natłuszczona, więc nie mam potrzeby dodatkowo nakładać warstwy balsamu. Nie brudzi piżamy, nie robi plam. Oraz, co dla mnie ważne, nie zapycha porów. Jestem ciekawa innych wariantów zapachowych i z pewnością jeszcze wrócę do tego produktu.
  • 17 stycznia 2025 o 12:20
    Świetny produkt z cudownym zapachem
    Muszę przyznać, że nigdy nie zwracałam uwagi na tę markę, jednak dostałam ten produkt w prezencie od koleżanki i bardzo mi się spodobał. Zamknięty w prostym słoiczku, nie miałam problemu z jego wydobyciem. Konsystencja jest dość zbita, jednak przez to jest bardzo wydajny. Dobrze emulguje z wodą, tworzy lekką pianę, ale nie ma problemu ze zmyciem go z ciała. Nie podrażnia, nie uczula. Drobinki peelingujące mogą być dla niektórych zbyt szorstkie, jednak dla mnie były idealne. Jeśli ktoś lubi zapachy czekoladowe, to ten będzie strzałem w 10! Piękny, kremowy, słodki ale nie chemiczny zapach, który pozostaje na skórze. Jedyny minus to cena regularna produktu, jednak warto polować na promocje.
    Zalety:
    • działanie
    monnie7
    15 stycznia 2025 o 11:41
    Obłędny zapach białej czekolady rozpieszcza zmysły.
    Od dwóch miesięcy używam peelingujący mus do mycia ciała Biała czekolada od Manufaktura Piękna. Moja skóra jest sucha, skłonna do przesuszania, miejscami szorstka. Peeling doskonale rozprowadza się na skórze i delikatnie ją złuszcza. Biała czekolada to prawdziwa rozkosz dla zmysłów i ukojenie dla zmęczonego ciała. Doskonale oczyszcza. Pozostawia skórę aksamitnie gładką i nawilżoną. Wygodne w użyciu opakowanie.
    Marza97
    6 stycznia 2025 o 10:25
    Pyszny zapach
    Fajny mus peelingujacy do ciała. Na początku nie wiedziałam czy używanie tego produktu będzie przyjemne, bo konsystencja jest bardzo zbita, gęsta, miałam wrazenie, że to mocno zlepiona masa z samymi drobinami. Jednak po nałożeniu na wilgotną skórę mus dobrze się rozprowadza i wykonuje swoje zadanie jak należy. Drobinki są przyjemne, nie są ostre żeby się podrapać. Zapach jest bardzo ładny, czekoladowy, mocno wyczuwalny na początku, jednak nie utrzymuje się długo na skórze. Wydajność jest bardzo dobra, używam z pół roku a jeszcze jest go sporo w opakowaniu. Opakowanie to plastikowy sloiczek z nakrętką, osobiście wolę opakowanie w tubie, ponieważ gdy wydobywam produkt ze słoika w trakcie kąpieli, dostaje się do środka woda z mokrych rąk. Tuba jest bardziej „higieniczna”. Cena jest dość wysoka niestety, regularnie kosztuje ponad 30 zl, ale że wydajność jest bardzo bardzo dobra to myślę, że warto przetestować.
    Zalety:
    • dobrze wykonuje zadanie peelingujące
    • drobiny nie są ostre
    Wady:
    • opakowanie - nie przepadam za sloikowymi opakowaniami
    aKatia
    19 września 2024 o 18:38
    Obłędny zapach
    Próbowałam już chyba wszystkich wersji i większość uwielbiam. Myje, peelinguje, nawilża. Moja sucha skóra go kocha. Opakowanie to zwykły szary plastik ale dobrze się zamyka. I o wiele ważniejsza jest zawartość. A w środku znajduje się gęsty mus który dobrze się pieni ale łatwo spłukuje i pozostawia skórę nawilżoną. Po prysznicu z tym musem nie zawsze używam balsamu. Jest dość wydajny biorąc pod uwagę że u mnie w domu podkradają go wszyscy. Regularna cena jest trochę wysoka ale dość często są w promocji