Olejki i masła do demakijażu

Mydlarnia Cztery Szpaki Hydrofilowy olejek myjący `Marchew i pomarańcza`

Pachnidelko
Mydlarnia Cztery Szpaki 4 szpaki Hydrofilowy Olejek Myjący 100ml
Mydlarnia Cztery Szpaki Hydrofilowy Olejek Myjący Marchew i Pomarańcza 100ml
Mydlarnia Cztery Szpaki

• 29 marca 2025 o 6:19
    Niestety słabo emulguje z wodą
    Przy pierwszym użyciu zakochałam się w zapachu tego produktu. To taka świeżo obrana, soczysta mandarynka. Fajna olejowa konsystencja, dobrze się rozprowadza, ale potem pojawiły się schody. Po pierwsze demakijaż oczu...absolutnie nie, podrażnia, powoduje mgłę na oczach i niekoniecznie dobrze domywa. Po drugie, samo zmywanie....nijak nie chciało mi to się słoikach samą wodą, musiałam potem jeszcze dwa razy myć twarz pianką lub żelem zanim uczucie tłustości znikło....owszem makijaż twarzy zmywa ale jak dla mnie nie tak jak należy, lub jak ja osobiście lubię.
  • 5 grudnia 2024 o 12:52
    Słodziutka i skuteczna pomarańczka dla bardzo wrażliwej skóry.
    Pierwsze ważne info to to, że firma zmieniła skład w odpowiedzi na narzekania konsumentów na kiepską emulgację. Bardzo to doceniam, bo skłoniło mnie do zakupu naturalnego wreszcie olejku zamiast aptecznych. I faktycznie się sprawdziło. Co prawda, olejek nie spienia się pod wpływem wody i nie zamienia się nagle w emulsję, ale zmywa się bardzo dobrze. Choć długo (dla dokładności zmywam kilka razy). Ale do praktycznie gołej skóry, bez pozostawiania tłustej warstwy, ale i bez wysuszenia. Skóra jest w świetnym stanie - napita i jędrna, właściwie nie wymaga traktowania dodatkowym żelem, jeśli ktoś się uprze. Dla mojej tłustej skóry, ze skłonnością do wyprysków, ale i do plam egzemowych jest wystarczająco pielęgnujący bez jednoczesnego zapychania. Ma śliczny zapach słodkiej pomarańczy. Dość intensywny. Aczkolwiek przyjemny, bo jest tutaj ta osładzająca nuta marcheweczki, dzięki której nic nie wierci w nosie z nadmiaru gorzkości czy cytrusowości. Bardzo fajna opcja podkręcająca ten jesienny klimat wokół nas. Mam skórę bardzo reaktywną, a ten zapach w ogóle mnie nie szczypnął ani nie zapiekł w buziak. Zaskoczyło mnie to, że produkt jest ekstremalnie wydajny. ?. Jestem przyzwyczajona, że olejki do demakijażu znikają jak woda, a tutaj używam już 2,5 msc. i dotarłam właśnie do połowy buteleczki. Przy czym nie oszczędzam, bo atomizer jest mały i wypluwa raczej małe krople, więc używam sobie tak z 6/7 plujek. Jest to nawet trochę nadmiar w stosunku do potrzeb na pełen makijaż z mocną mascarą i pomadką. Olejek jest tak wydajny, że to aż nudne, bo chciałabym poeskperymentować z innnymi:) Właściwie nie ma co się rozpisywać o produkcie do demakijażu. Jest bardzo dobry, rozpuszcza mocne tusze (cierpliwości), nie wysusza, ale i nie pozostawia tłustości, jest bardzo wydajny. Miodzio i już.
    Zalety:
    • Rozpuszcza WSZYSTKO. Trzeba tylko wykrzesać z siebie cierpliwość.
    • Nie pozostawia tłustej warstwy.
    • Nie wysusza.
    • Oczyszcza pory.
    • Jest zaskakująco wydajny. Myślę, że jedna butelka to kwestia kilku miesięcy.
  • 16 sierpnia 2024 o 13:22
    Ten olejek do demakijażu lubię
    Dobrze rozpuszcza makijaż łatwo się go zmywa, nie podraznia ładnie pachnie, narazie mój ulubiony. Dobrze się go zmywa wodą. Był moim pierwszym olejekiem do demakijażu i narazie najlepszym
    Zalety:
    • Dobrze rozpuszcza makijaż
    • Łatwo się zmywa
    • Nie podrażnia
    • Wydajny
    Wady:
    • No cena trochę wyższa i dostępność
    Drogeria Cocolita.pl
    Narin
    20 września 2021 o 11:32
    Nie dla mnie
    Mam mieszane uczucia. Produkt jest delikatny, ma świetny skład ale chyba zastosowano w nim zbyt delikatny emulgator. W związku z tym bardzo trudno spłukać tłustą warstwę. EDIT Po 1,5 miesiąca używania już wiem, że niezbyt go lubię. Zastosowany na suchą skórę rozpuszcza makijaż i nadaje się do delikatnego masażu, niestety po połączeniu z wodą tworzy nieprzyjemną, tłustą, tępą powłokę, którą zmyć można tylko detergentem. Muszę ściągać rozpuszczony makijaż wacikami i dodatkowo myć twarz pianką, to naprawdę zbyt dużo dodatkowych czynności. Na pewno nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Wygodne, szklane opakowanie
    • Łatwo odmierzyć potrzebną ilość
    • Bardzo wydajny
    • Ładny zapach
    • Nie podrażnia oczu
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic producenta
    • Bardzo słabo emulguje w połączeniu z wodą, zostawia tłustą warstwę.
    • Tylko dla zwolenników oczyszczania dwuetapowego.