Maseczki w płachcie

Cettua Pure White, Nose Strip Paski oczyszczające na nos

• 4 marca 2023 o 23:19
    Coś jest nie tak
    Kupowałam już kilka opakowań tych plasterków, ale u mnie zwyczajnie się nie sprawdzają. Przez ich formę to oczyszczanie skóry jest mniej wartościowe, nie chcą się przykleić do nosa. Jakiś efekt jest, ale nie jest nadzwyczajny. Może wynika to z jakiegoś błędu który robię przy stosowaniu, pewnie jeszcze kiedyś zrobię do nich kolejne podejście. Zalety: -??? Wady: - Słabe efekty - Plasterek kiepsko się przykleja
  • 27 lutego 2021 o 20:54
    Jeden z najlepszych
    Jeden z najlepszych tego typu produktów, które miałam okazje używać. Sprawdzają się dużo lepiej niż te czarne. Czasem przyklejają się zbyt mocno i kilka razy już przez to nie miałam trochę skóry na nosie (ale co tam xd). Zauważyłam, że u mnie lepiej sprawdzają się po uprzednim umyciu twarzy (żelem, pianką, czy co tam kto używa), wyciągają naprawdę sporo tego towaru. Jak dla mnie produkt warty uwagi.
  • 4 grudnia 2019 o 21:53
    Skuteczne usuwanie wągrów
    Paski bardzo skutecznie usuwają zaskórniki z nosa, co widać po oderwaniu plastra i na nosie i na samym plastrze. Przed zastosowaniem plastra warto przygotować twarz oczyszczając ją i nieco rozgrzewając żeby otworzyć pory. Zdejmowanie paska jest nieco bolesne, więc osoby z naczynkami powinny bardzo uważać. Raczej nie można przesadzać z częstotliwością stosowania pasków żeby nie podrażnić skóry nosa. Mi czasami po zastosowaniu plastra skóra na nosie potem schodzi, ale wystarczy nasmarować ją kremem. Zawsze mam je pod ręką w razie gdyby było jakieś ważniejsze wyjście i musiałabym wyglądać lepiej niż zwykle.
    Zalety:
    • skuteczne usuwanie wągrów.
  • 4 grudnia 2019 o 16:24
    Piękno ukryte w plasterku
    Będąc na zakupach w lokalnej, stacjonarnej drogerii, zwróciłam uwagę na plastry/ paski na nos na zaskórniki. Nos to taki newralgiczny obszar twarzy, o który ciężko się dba, a jeszcze gorzej oczyszcza. Jak każda kobieta od czasu do czasu mam z tym obszarem problem, właśnie w postaci zaskórników, drobnych wągrów czy innych wykwitów skórnych. Próbowałam już różnych plastrów, ale nigdy z tej firmy. I już wiem, że sięgnę po nie nie raz, gdyż są bardzo skuteczne. Postępowałam według zasad producenta i po 15-20 minutach, gdy zerwałam plaster, zobaczyłam czyściutki nosek, a na plastrze to, czego chciałam się pozbyć.Rewelacja, jedno pociągniecie i efekt taki, jaki oczekiwałam. Krótko mówiąc: polecam! Nic niepokojącego nie zauważyłam, żadnych zaczerwienień, podrażnień czy innych skutków ubocznych, a mam cerę wrażliwą. Opakowanie zawiera 6 szt. Produkt bezzapachowy. Ja robię zabieg oczyszczania nosa raz na tydzień, i efekt jest widoczny. Wskazana systematyczność.
    Zalety:
    • Efekt widoczny jest natychmiast po usunięciu paska.
    • Ogólnodostępny.
    • Cena adekwatna do jakości.
  • 20 marca 2019 o 11:14
    Niestety, nie polubiliśmy się.
    Paski w założeniu mają pomóc w walce z zapchanymi porami na nosie, z tak zwanymi potocznie "wągrami". Jak sobie z tym radzą? Niestety, średnio. Ale najpierw - jak to działa: przyklejamy pasek na zwilżoną skórę nosa ( najlepiej też już przyklejony zmoczyć np. wacikiem ) i czekamy ok. 10 minut aż wyschnie i zrobi się sztywny, następnie odrywamy i podziwiamy efekty. Nie są one jednak zbyt spektakularne, oczyszczenie jest bardzo subtelne, mało widoczne, zaskórniki jak były tak są. Generalnie paski Cettua nie zadziałały u mnie jakoś rewelacyjnie. Ładnie usuwają martwy naskórek i wierzchnią warstwę zaskórników. Skóra staje się gładka i wygląda lepiej. Ale paski na pewno nie usuwają całych wągrów, jak to mamy zademonstrowane na opakowaniu produktu. Uważam, że 6 pasków to dobra ilość, bo wystarcza na dość długo a Nose Strips w porównaniu z innymi produktami obiecującymi to samo działanie, wypada zdecydowanie korzystniej, choć nieco zawiodłam się na tym preparacie i nie sądzę, żebym wróciła do niego ponownie.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie