Maseczki w płachcie

Garnier Pure Charcoal, Oczyszczająca maska na tkaninie z węglem i ekstraktem z czarnej algi (stara wersja)

notino.pl
Garnier GAR GSN Maska tkanina Black Algae 32g
Garnier GAR GSN Maska tkanina Black Algae 32g
Garnier Skin Naturals Czarne Algi Maska do twarzy 28 g
Garnier Maska w Płacie Pure Charcoal Black

MagFifi
    10 października 2023 o 11:39
    Podoba mi się jej działanie
    Zużyłam kilka sztuk tej maski i mogę śmiało powiedzieć że ma dobryvwplyw na moją cerę. Zacznijmy od opakowania, które mocno rzuca się w oczy i kusi obietnicą producenta o nawilżonej i odświeżonej skórze z mniejszą ilością rozszerzonych porów. Sama płachta jest koloru czarnego nawiązująca do węgla czarnego. Jest wykonana z mocnej i delikatnej bawełny. Posiada wcięcia ułatwiające dopasowanie jej do owalu twarzy. I to co najważniejsze w niej jest mocno nasiąknięta płynna esencją o milym zapachu, której jeszcze zostaje w opakowaniu. Maseczkę trzymałam 20min w tym czasie fajnie się zrelaksowałam. Stosowałam je zarówno w wieczornej pielęgnacji jak i rano przed wykonaniem makijażu. Niezależnie od pory dnia, fajnie działa. Efekty na jakich mi zależało to zwężone pory I nawilżona skóra i przyznaje jej za to wielki plus bo fajnie działa. Skóra jest dobrze nawilżoną, miękką i gładka w dotyku, pory wydają się być zwężone a skóra jak by bardziej napięta I zmatowiona. Maseczka została wzbogacona ekstraktem z czarnej algi, kwasem LHA i kwasem hialuronowym. Po jej użyciu czuję przyjemne odświeżenie, mniej niedoskonałości pojawia mi się na cerze i ogólnie fajnie jest ją stosować co jakiś czas. Jedyny minus to cena, która jest dość wysoka, dlatego zawsze kupuje na promocji i tak też polecam.
    Zalety:
    • Matuje
    • Nawilża
    • Odświeża
    • Odżywia
    • Mniejszą ilość niedoskonałości
    • Relaksuje
    • Mily zapach I dobra płachta
    Wady:
    Medea05
    17 stycznia 2023 o 16:52
    Fajnie działa na pory, ale troche droga i nie ma w skladzie wegla ;)
    Lubicie maseczki oczyszczające z węglem? Jeśli tak, to może już znacie maseczkę w płachcie o działaniiu oczyszczającym z węglem i ekstraktem z czarnej algi od @garnierpolska ? Co ma tutaj działać? => węgiel aktywny - Oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i toksyn, redukuje i oczyszcza pory. =>Ekstrakt z czarnych alg - nawilża skórę, dodaje skórze blasku. => Kwas hialuronowy - zapobiega utracie wody i nawilża skórę. Moje odczucia: ????Producent chcąc nawiązać do węgla w składzie - przygotował nam inny kolor płachty - jest czarna;) ????Podobnie jak nawilżająca - maska ma przyjemną, porządną tkaninę - dość grubą, nie ma raczej opcji podarcia jej przy rozkładaniu maseczki ????Przyjemny kształt - na mojej twarzy dobrze się układa - otwór na oczy jest wystarczający, usta nie obrazilabym sie gdyby było ciut więcej miejsca ale i tak jest super ????Bardzo dobrze nasączona esencją ????Widać zmianę w porach - są mniej widoczne (co próbowałam uchwycić na porównaniu na zdjęciu nr 2) ????Skóra jest odświeżona ????Nie pozostawia lepkiej warstwy MINUSY: ❌Czytam i czytam ten skład ale nie mogę się doszukać w nim węgla? Szukałam carbon i charcoal - no nie widzę. Patrząc na skład też nie jestem w stanie wyłapać co mogłoby być wzięte za węgiel aktywny. Węgiel jest w samej płachcie (materiale) i nie ma go w składzie esencji? Ktoś? Coś? ❌Ja czuje delikatny efekt ściągnięcia, na co nie byłam gotowa przy masce, która miała też nawilżać. Co prawda łatwo się tego pozbyć przy użyciu kremu, ❌I znowu- dość droga, jeśli kupowana pojedynczo bez promocji to jednak cena nie należy do najnizszych. Dobra maseczka, ale raczej do polowania w promocji. Sa tansze, które daja podobne efekty
  • 10 lipca 2021 o 21:07
    Coś wspaniałego! Zdecydowanie zmniejsza widoczność porów, perfekcyjnie oczyszcza i wygładza
    Używa od:próbka
    Bardzo lubię maski w płachcie oraz produkty Garnier. Nie jest to super nowy produkt i od wejścia na rynek często się nad tą maska zastanawiałam ale ok. 10 zł za płachte to dla mnie sporo. Na szczęście niedawno maska była dostępna w Biedronce 12zł za 2pak więc tak naprawdę druga maska wyszła gratis :) Kupiłam razem z dwoma innymi wariantami. Nawet nie wiecie jak żałuję, że nie kupiłam więcej akurat tej maski :( Jak dla mnie cudo! Zacznijmy od płachty: Jest koloru czarnego. Porządnie nasączoną, aż esencja z nij kąpię po wyjęciu z opakowania. Na szczęście po nałożeniu na twarz nic nam nie ścieka. Trochę esencji zostaje nam w opakowaniu więc mamy serum :) Płachta jest dość gruba, fantastycznie wycięta. Wszystkie otwory są idelanie dopasowane a nacięcia po bokach pozwalają dopasować materiał do wielkości twarzy. Maska trzyma się buzi idelanie, nic nie zjeżdża, nic się nie przesuwa. Po prostu otula naszą twarz, aż szkoda ją ściągać po 15 minutach, tym bardziej że nadal jest mokra. Zapach esencji jest delikatny, świeży, wyczuwalny podczas noszenia płachty. Po zdjęciu płachty esencja wchłania się ekspresowo, twarz lepi się delikatne ale tylko do czasu 100% wchłonięcia substancji. Później oprócz gładkiej twarzy nie wyczuwamy nic więcej :) Co nam obiecuje producent? Zmniejszone pory, oczyszczenie, wygładzenie oraz intensywne nawilżenie. Jaki był efekt? Dokładnie taki jak obiecywano :) Po zdjęciu płachty pory są prawie niewidoczne, również nie ma śladu po zaskórnikach (niestety one po jakimś czasie wracają). Skóra jest oczyszczona o czym świadczy chociażby brak zaskórnikow. Jest też wygładzona. Nawilżenie jest w porządku jednak nie nazwałabym go intensywnym. Naprawdę super płachta i teraz wiem, że warta tych ok. 10 zł ❤️
    Zalety:
    • Płachta wycięta idealnie
    • Bardzo dobrze trzyma się twarzy
    • Ma ładny, świeży zapach
    • Zmniejsza widoczność porów, wygładza, oczysza i nawilża
    • Jak dla mnie to płachta idealna!
  • 3 stycznia 2021 o 21:32
    Najlepsza oczyszczająca!
    Moja ulubiona ze wszystkich oczyszczających maseczek w plachcie! Naprawdę oczyszcza skóra, matuje ją, zwęża pory i pomaga wyleczyć niedoskonałości w do tego, co ważne nie wysusza a wręcz nawilża. W opakowaniu mamy czarna maseczkę z naprawdę bardzo wytrzymałego i sprężystego materiału. Nie ma problemu z jej rozłożeniem, nie musimy się brać o jej rozerwanie czy uszkodzenie. Płat jest dobrze nasączony i ponacinany dzięki czemu dopasowuje się idealnie do kształtu twarzy. Uwielbiam robić ją przed jakimś wyjściem, matowi skórę na długo i makijaż trzyma się na tak przygotowanej cerze wyraźnie dłużej. Z oczyszczających nie znam lepszej. Lekko chłodzi, mrowi skórę po nałożeniu ale nie wywołuje podrażnienia i zaczerwienienia.
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 stycznia 2021 o 18:47
    Jest ok, ale bez efektu wow
    Saszetkę z maską bardzo łatwo otworzyć bez użycia nożyczek. W środku znajduje się czarna, gładka płachta. Materiał należy do tych odrobinę grubszych. Płachta jest dobrze wycięta. Otwory na oczy i usta są idealne, cała twarz aż do uszu jest przykryta, nawet lekko zachodzi na podbródek. Maska posiada duże nacięcia, które bardzo pomagają w dopasowaniu jej do twarzy. Zapach jest ledwo wyczuwalny, trochę kosmetyczny. Da się w nim wychwycić algi. Trochę zdziwiłam się tym, że producent zaleca zmycie esencji z twarzy po zdjęciu maseczki, no ale widocznie tak trzeba. Podczas aplikacji produkt chłodzi skórę. Przez cały czas trzymania jej na twarzy nie piecze ani nie szczypie. Mimo że jest to maseczka oczyszczająca, naprawdę fajnie nawilża. Pory są zauważalnie zmniejszone, ale nie jest to efekt wow. Cera jest odświeżona i gładsza. Nie podrażnia. Następnego dnia po aplikacji maski niedoskonałości były trochę mniejsze. Spodobał mi się ten produkt, ponieważ maska jednocześnie oczyszcza, ale też całkiem dobrze nawilża. Przy mojej mieszanej cerze obie rzeczy są równie ważne, więc mam 2 zalety w jednym. Niestety nie mogę dać 5 gwiazdek, ponieważ działanie tego produktu nie jest ponadprzeciętne i nie byłam zadowolona w 100%.
    Zalety:
    • nawilża,
    • odświeża i wygładza cerę,
    • pory są wyraźnie zmniejszone,
    • trochę zmniejsza niedoskonałości,
    • nie podrażnia,
    • chłodzi.
    Wady:
    • brak efektu wow,
    • w tej cenie można znaleźć maski o lepszym działaniu.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie