Maseczki w płachcie

Mediheal Capsule 100 ceramide, Hydro 2-step Mask Uszczelniająca maska 2-etapowa z ceramidami

Mediheal Capsule 100 Mask Maska 2-etapowa z ceramidami do każdego rodzaju cery 23ml + 4ml

Miziagi
    8 lutego 2025 o 0:26
    Gabinet kosmetyczny w domu
    Kupiłam na promce i wow... Maseczki Mediheal ogólnie są cudowne, ale tutaj dodatek serum po maseczce sprawia, że to wszystko daje poczucie luksusu a efekt nawilżenia jest o wiele większy. Na dodatek serum jest dużo, więc mi starcza na dwa razy, tak jak i esencji z maseczki. Maseczka przylega doskonale, nigdy mi nie zjeżdża. Nie spotkałam innej firmy z takim patentem. Totalnie polecam, fajny "bajer" dla osób z suchą lub podrażnioną skórą, nawet z trądzikiem. Polecam też trzymać w lodówce :)
    Zalety:
    • maseczka przylega doskonale
    • nawilżenie
    • ukojenie
    • efekt jak po zabiegu
    • poczucie luksusu
    Kama_96
    29 stycznia 2024 o 9:26
    Płachta z biocelulozy jest genialna
    Używa od:próbka
    To moje pierwsze zetknięcie się z maską w płachcie z biocelulozy. Jestem w szoku jeśli chodzi o ten materiał - jest naprawdę genialny. Płachta idealnie dopasowuje się do skóry, jest bardzo przyjemna, nic nie odstaje, przylega perfekcyjnie. Samo działanie maski też jest naprawdę super. Skóra staje się mega nawilżona, gładka w dotyku, a dodatkowo też ukojona i ujędrniona. Maska załagodziła mi podrażnienia występujące na twarzy. Przy regularnym stosowaniu produkt poradzi sobie ze skórą równie dobrze co niejeden pełnowymiarowy kosmetyk (serum czy krem). Świetnym rozwiązaniem jest również kapsułka wypełniona serum. Jego formuła jest lekka, szybko się wchłania i daje poczucie uzupełnienia pełnowymiarowego zabiegu. Głęboko nawilża i pielęgnuje skórę. Podsumowując: jest to jedna z najlepszych maseczek, jakie używałam w życiu :)
    Zalety:
    • działanie (nawilżenie, ujędrnienie, wygładzenie i ukojenie skóry)
    • idealnie przylegająca do skóry i dobrze skrojona płachta
    • wygodne rozwiązanie (maska+serum w jednym produkcie)
  • 25 lipca 2021 o 17:44
    Ulubieniec maseczkowy!
    Płachta: delikatna i cienka, wykonana z polimeryzowanej biocelulozy z kokosa - przypomina żelową konsystencję, bardzo przyjemna w użytkowaniu. Świetnie i dokładnie przylega do twarzy! Mocno nasączona, esencji wystarcza na dokładanie na twarz i ciało. Serum: ampułka z serum jest bardzo wydajna, starcza spokojnie na parę dnie. Skóra jest wyciszona, mięciutka i intensywnie nawilżona, nabiera zdrowego wyglądu! Konsystencja lekko oleista, zawarte w niej ceramidy pomagają w ukojeniu i odbudowie bariery hydrolipidowej. Nie zapycha! Moja opinia: Skóra jest intensywnie nawilżona, ujędrniona. Uwielbiam ją! Uważam, że jest warta swojej ceny. Jest świetnie nawilżona i co najważniejsze idealnie dopasowuje się do twarzy, a sama konsystencja bardzo komfortowa. Daje efekt WOW!
    Zalety:
    • Przylega dokładnie do twarzy
    • Nawilża i koi
    • Konsystencja
    • Wydajność serum
    • Mocno nasączona
    Wady:
    • Brak!
    Najlina
    11 kwietnia 2021 o 7:27
    Podwójna pielęgnacja
    Maska przylega bardzo dobrze do twarzy, nie musiałam jej nigdzie docinać nożyczkami. Nie ma wyczuwalnego zapachu i ma ciekawą strukturę jakby lateksu. Jest obficie nasączona, pozostałość z opakowania wystarczyła na szyję i dekolt. Czas trzymania to 20 min. W trakcie odczuwałam lekki chłód. Warto podczas trzymania maski na twarzy robić lekki masaż opuszkami palców lub gua sha, by składniki lepiej się wchłonęły. Po zdjęciu maski skóra była bardzo miękka i nawilżona. Zmarszczki wygładzone, a skóra pełna blasku. Moja cera wpiła zawartość maski więc mogłam przystąpić do nakładania serum z kapsułki. Serum wystarcza na 2 razy, ma lekko apteczny zapach i jest dość wodniste, wchłonęło się dopiero po jakimś czasie, wcześniej było dość lepkie. Stosowanie tej maski i serum było bardzo przyjemne, nic mnie nie podrażniło i nie uczuliło. Warto sięgnąć po taką formę koreańskiej pielęgnacji skóry.
  • 3 kwietnia 2021 o 13:01
    5* po kwasach super
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Masek w płachcie używam po zabiegach z kwasem glikolowym 50 %. Uważam, że żadna inna maska w kremie nie zapewni mi takiego ukojenia, nawilżenia jak właśnie nasączone esencją maski w płachcie. Ten produkt ma świetne recenzje, nie mogłam nie spróbować :) Wiedziałam, że serum stosuje się już po masce, natomiast nie doczytałam, że należy zdjąć warstwy ochronne z płachty. Stoję przy lustrze, formuję materiał na buzi i myślę " w życiu nie miałam tak niedopasowanej , źle skrojonej i sztywnej maski" :D Ale coś mi nie grało, doczytałam instrukcje i usunęłam warstwy ochronne. I nagle odczucia zmieniły się o 180 stopni! " Nigdy nie miałam tak ŚWIETNIE DOPASOWANEJ MASKI W PŁACHCIE :)" Serio! Płachta przylega jak druga skóra, nic nie odstaje : ) Świetnie nawilża, koi i chłodzi skórę potraktowaną wcześniej kwasami. Ja przetrzymałam maskę przed użyciem w lodówce, efekt chłodzenia niesamowity, ulga również. Przetrzymałam ok. 25 min i wklepałam serum, które znajduje się w oddzielnym pojemniczku, świetnym do przechowania i użycia na 2-3 dni. Serum jest genialne, ma taką bogatą, ale szybko wchłaniającą się konsystencję. Esencja z maski zostaje jeszcze w opakowaniu, ją również używam z serum przez 2-3 dni. Przez ten czas wygląd buzi się poprawia. To pewnie też zasługa zabiegów z kwasem glikolowym 50 % ( który wykonuję samodzielnie w domowym zaciszu). Ale oczywiście nie mniej ważną rzeczą jest pielęgnacja buzi po zabiegach. Trzeba zadbać o nawilżenie, odżywienie, ukojenie. Maska zdaje egzamin :)
    Zalety:
    • niesamowicie skrojona płachta, efekt drugiej skóry, niespotykany w innych maskach
    • świetny pomysł z serum , które jest uzupełnieniem zabiegu
    • nawilżenie, odżywienie i zdrowy blask

Zobacz także inne Maseczki w płachcie