Mgiełki do ciała

Avon Naturals, Berry Cake Scented Spritz Pachnąca mgiełka do ciała `Ciasto jagodowe`

• 11 lutego 2023 o 10:47
    Bardziej tiramisu jak ciasto jagodowe
    To moja pierwsza mgiełka zamówiona przez konsultantkę AVON. Wcześniej cieszyłam się mgiełkami, które zostały mi podarowane przez kogoś. Kupiłam tę mgiełkę będąc zauroczona przepiękną świąteczną oprawą graficzną opakowania, jak i nietypowym zapachem, którego na próżno szukać w drogeriach. Mgiełkę mam już drugi rok. Używam ją codziennie po wieczornym prysznicu, lecz tylko w okresie świątecznym. Opakowanie 100 ml wystarcza na długo, zdecydowanie na dłużej, niż trwają święta. Samo opakowanie lekkie, sprawia, że dobrze transportuje się mgiełkę np. w torebce. Nie istnieje ryzyko przypadkowego stłuczenia buteleczki. Opakowanie bardzo poręczne. Ku mojemu zdziwieniu, zapach nie przypomina jagód, ani tym bardziej ciastka jagodowego. Natomiast jest intensywny, mocno spirytusowy i kojarzy mi się z tiramisu. Niezbyt przypomina mi święta. Zapach ten może być dla każdego, niezależnie od wieku. Niestety, nie tego się spodziewałam i nie urzekł mnie. Cena produktu była dość wysoka jak na mgiełki avonu - nabyłam go za 15 zł. Ubolewam nad tym, że niestety nie ma w zestawie żelu pod prysznic o podobnym zapachu. Lubię używać mgiełki jako przedłużenie zapachu żelu do kąpieli. Tutaj niestety nie mam takiej możliwości. Mgiełka pachnie długo, intensywnie, zapach na piżamie utrzymuje się przez całą noc. Nie próbowałam tym psikać pościeli bo uważam, że intensywność zapachu mogłaby spowodować problemy ze snem. Ogólnie mgiełkę oceniam dobrze, jednakże nie kupię jej ponownie, ponieważ nie jest to moja nuta zapachowa. Jednakowoż opakowanie zamierzam zużyć do końca, podczas tegorocznych świąt.
    Zalety:
    • opakowanie - grafika to mistrzostwo
    • wydajność - mam już dwa lata, może uda mi się zużyć podczas tegorocznych świąt
    • cena - niewielka cena jak za produkt, który mam kilka lat
    Wady:
    • zapach - niestety, to nie dla mnie. Ale jak już kupiłam zużyję. Ponadto, mam już go tak długo, że czas na zmianę :)
  • 17 kwietnia 2022 o 23:41
    Super
    Mgiełka ma piękny zapach, ciało pachnie jagodami. Jedt bardzo praktyczne w użyciu oraz wygodne. Mega to jest na plus. Cena jest niska. Zapach jest na wielki plus nie wietrzeje szybko
  • 17 kwietnia 2022 o 23:35
    Nie przypadła mi do gustu
    Mgiełkę kupiłam w grudniu, jednak dalej jej nie skończyłam. Podoba mi się poręczne opakowanie, które zmieści się w każdej torebce, nie trzeba się również obawiać o to, że się rozbije. Skusiłam się na ten produkt, gdyż lubię próbować nowości. Nie jest to mój zapach. Nieco przytłoczyła mnie słodkość. Wielbicielki takich aromatów będą zadowolone. Trwałość dosyć dobra - oczywiście jak na mgiełki. Można jej użyć jako odświeżacz powietrza, zapach do pościeli. Nie kupię ponownie, ale o gustach się nie dyskutuje.
    • trwałość
  • 12 kwietnia 2022 o 17:53
    Słodziak! ♥
    Mgiełki z Avon to coś fantastycznego! Utrzymują się dość długo, kosztują bardzo malutko, a są całkiem wydajne i idealnie sprawdzają się na co dzień. Przetestowałam już wiele z nich i jeszcze nie było takiej, która by mi się nie podobała. Ciasto jagodowe to kolejny zapach, który skradł moje serce. Pięknie pachnie, bardzo słodko, idealnie sprawdza się w okresie zimowym/świątecznym. Zapach jest intensywny i wyczuwalny nawet po całym dniu.
  • 25 marca 2022 o 10:16
    Słodka, dusząca
    Mgiełki Avon lubię, dlatego skusiłam się na tą o zapachu ciasta jagodowego. Ciężko mi ten zapach opisać, raczej nie jest to jagodowe ciasto. Jest bardzo słodki, owocowy, trochę wyczuwam lukier. Niestety jest duszący i nieco przytłacza. Trwałość jak na mgiełkę jest dosyć dobra, atomizer dobrze dozuje produkt, nie zacina się. Na plus przyjemna cena. Akurat ta propozycja od Avon średnio przypadła mi do gustu.
    • plastikowa buteleczka
    • atomizer
    • trwałość
    Wady:
    • duszacy zapach, przytłaczający
    U konsultantki

Zobacz także inne Mgiełki do ciała