Dezodoranty i antyperspiranty

Bioderma Sensibo Deo, Deodorant Fraicheur Delikatny dezodorant do skóry wrażliwej

• 20 czerwca 2020 o 19:40
    Nie jestem zadowolona
    Dezodorantu nie testowałam w warunkach ekstremalnych (podczas biegania czy upałów), a podczas codziennej aktywności - chodzenie do pracy, na spacer z psem, na zakupy. Produktu używałam wczesną zimą i wiosną. Dezodorant jest łagodny, nie podrażnia, można go stosować nawet tuż po goleniu pach i nie szczypie ani nie powoduje swędzenia. Przyjemnie pachnie, delikatnie, niezbyt intensywnie, powiedziałabym że neutralnie. Jednak nie spełnia swojej podstawowej funkcji - nie chroni przed potem ani przykrym zapachem. Po kilku godzinach koszulka nadawała się już do zmiany, a muszę nadmienić, że nie mam problemu z nadmiernym poceniem się. Cena też nie jest zbyt niska jak na taki efekt.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie chroni przed brzydkim zapachem
    • drogi
    okrysia
    28 lutego 2019 o 10:15
    Zadowolenie.
    Tak czytam opinie i różne są wnioski, ale w moim przypadku się sprawdził, może duży wpływ na jego działanie mają indywidualne cechy osób testujących. Mnie odpowiada, przestałam się drapać pod pachami tzn. że nie podrażnia mojej skóry, co nie mogę powiedzieć o innych. Ma subtelny zapach, czy zachowuje świeżość? tak! może nie aż 48h jak to inni producenci piszą, ale ten przez cały dzień był skuteczny, nie poczułam przykrego zapachu, więc wystarcza taka ochrona. Opakowanie estetyczne, można postawić odwrotnie, nie posiada glinu, alkoholu, nie brudzi ubrań. Ja jestem zadowolona. Być może Bioderma już ulepszyła, poprawiła jego skuteczność
    Zalety:
    • bez alkoholu i aluminium;
    • nie podrażnia;
    • utrzymuje świeżość;
    • nie brudzi ubrań;
    Wady:
    • Cena trochę wysoka, ale czasami można w promocji kupić znacznie taniej
    Ulka_95
    13 sierpnia 2018 o 16:05
    Rozczarowanie
    Zachęcona składem (bez aluminium i alkoholu) kupiłam w aptece. Nieskuteczny- nie chroni przed brzydkim zapachem. Nie mam problemów z potliwością ani nie używałam go w ekstremalnych warunkach (powyżej 25 stopni). Nie podrażnia skóry i szybko się wchłania.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie działa
  • 19 czerwca 2018 o 11:04
    Lepiej sprawdzi się zimą, na lato to może być za mało
    Poczułam się bardzo zachęcona do zakupu kiedy zobaczyłam, że antyperspirant nie zawiera glinu (soli aluminium). Dodatkowo drogeria Super-Pharm ostatnio wrzuciła promocję, gdzie 2 sztuki kosztowały 44,90zł, więc dogadałam się z siostrą i po 1 sztuce wyszło nam po 22,50zł - to dobry deal jak na zakup produktu Bioderma. Antyperspirant ma wygodne opakowanie i dobrze, że przy końcu zawartości da się postawić je do góry denkiem, aby wykorzystać go w 100%. Jeśli chodzi o sam płyn to ma lekko kremowy kolor, ale po wchłonięciu się w skórę staje się transparentny i nie zauważyłam, aby brudził ubrania. Co do działania to hmm.. mam mieszane uczucia, bo raz chroni naprawdę dobrze a raz kiepsko. Duży wpływ mają obecne temperatury, bo kiedy jest około 20 stopni, to produkt działa bez zarzutu, ale kiedy temperatura jest już wyższa to po około 8h od aplikacji potrafię już się czuć nieświeżo. Nie mam wielkich problemów z poceniem, ale przy 30 stopniach każdy się poci i jest to normalne, więc zależy mi na pewnej ochronie antyperspiracyjnej a ten w upałach sobie po prostu nie radzi. Antyperspirant ma delikatny zapach, bardzo przyjemny i szkoda, że przegrywa w walce z upałem. Niektóre dezodoranty tak mają, że zapach kosmetyku bardziej wybija się od tego nieświeżego a ten po prostu jest na tyle subtelny, że nie daje rady. Miałam nadzieję, że apteczny kosmetyk, tym bardziej marki, którą naprawdę lubię, spisze się nieco lepiej. Możliwe, że lepiej sprawdzi się w chłodniejszych porach roku lub po prostu takich, gdzie słońce tak nie smaży. Jeszcze jedna kwestia.. Producent opisuje kosmetyk jako delikatny. Czy on jest taki delikatny? Różnie z tym bywa. Czasami jest tak, że po depilacji nic złego mi nie robi a innego dnia, gdzie tej depilacji nie wykonywałam czuję lekkie pieczenie który. Co prawda mija po jakimś czasie, ale mimo wszystko z mianem ,,delikatny" to bym uważała. Nie wiem od czego to zależy, bo na pewno nie mam od dłuższego czasu przesuszonej skóry pod pachami i w tę stronę przyczyny bym nie szukała, Zaznaczam więc tylko, że u wrażliwców może coś takiego wystąpić. Z oceną końcową nie wiem co zrobić.. Bo z jednej strony lubię ten kosmetyk, ma bardziej wartościowy skład (bez alkoholu, bez glinu), natomiast z drugiej strony zdarza się, że w wyższej temperaturze nie spełnia podstawowej funkcji, do której został stworzony. Nie wiem więc czy do niego wrócę, bo szukam kosmetyku antyperspiracyjnego, który będzie moim pewniakiem w każdej sytuacji i niezależnie od pory roku.. czy to w tej stresującej czy w gorące dni a tutaj tego nie jestem pewna..
    Zalety:
    • nie zawiera w składzie glinu
    • nie ma alkoholu w składzie
    • ma delikatny, przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie
    • nie brudzi ubrań
    • nie wysusza skóry
    • z ochroną bywa różnie.. raz spisuje się ok, ale w gorące dni bądź stresujących sytuacjach nie daje rady, więc nie jest to kosmetyk na miarę ,,pewniaka"
    Wady:
    • czasami czuję podrażnienie skóry, więc nie jest taki delikatny
    • wysoka cena regularna
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 maja 2018 o 21:39
    Najgorszy jaki miałam
    Kupiłam dezodorant zachęcona innymi produktami tej marki, jednak okazał się totalną porażką. W ogóle nie zatrzymuje brzydkiego zapachu i według mnie jest nieużyteczny. Nie mam problemu z nadmierną potliwością, a miałam wrażenie jakbym nie użyła żadnego kosmetyku. Nie polecam, szczególnie za tą cenę.
    Zalety:
    • Przyjemny, delikatny zapach
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Nie działa
    • Wysoka cena w stosunku do jakości