Bardzo lubię tę odżywkę.
Odżywki i maski do włosów to produkty, których regularnie używam i sporo ich już przetestowałam.
Co jakiś czas wracam do odżywek Garnier, więc jakiś czas temu podczas zakupów wybrałam tę z olejami przeznaczoną do włosów bardzo suchych.
Odżywka zamknięta jest w opakowaniu z zatrzaskiem o pojemności 200 ml. Szata graficzna jest dość prosta, podoba mi się. Z tyłu znajdziemy krótką informację o tym jak odżywka działa i jak ją stosować.
Ma biały kolor, konsystencję typowej odżywki i bardzo ładny, przyjemny zapach. Dobrze rozprowadza się ją na włosach i bez problemu wczesuje w mokre włosy.
Używałam jej na zakończenie pielęgnacji, jako drugie O w metodzie OMO. Zawiera silikony, które moje włosy lubią i właśnie na koniec mycia używam takich produktów.
Odżywka w składzie zawiera m.in. olej makadamia (przywraca blask włosom, odżywia), ekstrakt z trzciny cukrowej, ekstrakt z liści zielonej herbaty, olej jojoba (odżywia i wzmacnia), olej ze słodkich migdałów, olej kokosowy, ekstrakt z cytryny, ekstrakt z jabłka, masło shea, niacynamid.
Używałam tej odżywki zawsze wtedy, kiedy chciałam dociążyć włosy. Często po nią sięgałam, kiedy nie miałam czasu na dłuższą pielęgnację, bo to był taki mój pewniak.
Mam włosy wysokoporowate na długości, bliżej skóry głowy porowatość jest mniejsza.
Lubią się puszyć, przesuszać, a czasem plątać, dlatego szukam takich produktów, które je wygładzą.
Włosy po tej odżywce rzeczywiście były dobrze dociążone, a jednocześnie nie były przeciążone. Miały więcej blasku, lepiej się rozczesywały, były zdecydowanie bardziej miękkie i gładsze. Podoba mi efekt jaki daje ten produkt, włosy wyglądały naprawdę dobrze.
Na opakowaniu znalazłam informację, żeby trzymać odżywkę 2-3 minuty, ja jednak trzymałam ją dłużej i wtedy efekty były bardzo zadowalające.
Po zużyciu całego opakowania widzę, że włosy są odżywione i wyglądają lepiej.
Z miłą chęcią wrócę jeszcze do tej odżywki, bo bardzo dobrze sprawdziła się na moich włosach. Pozytywnie mnie zaskoczyła, bo kosztuje niewiele, a widać po niej fajne efekty.
Zalety:
- Ładny zapach.
- Dociąża włosy nie obciążając ich.
- Wygładza, włosy są bardziej miękkie.
- Dodaje włosom blasku i odżywia.
- Pomaga w rozczesywaniu.
- Dobra cena i wydajność.
- Sporo olei w składzie.