Szampony do włosów

Himalaya Herbals Anti - Dandruff Shampoo Soothing & Moisturising with 5 Proteins Szampon przeciwłupieżowy łagodząco nawilżający

• 20 maja 2023 o 10:45
    Sprawdził się
    ✔️Szampon znajduje się w całkiem sporej buteleczce plastikowej o pojemności 400 ml. Ma również zamknięcie typu klik. ✔️Konsystencja szamponu jest dość gęsta a do tego bardzo dobrze pieni się. Jest kolorku białego i ma bardzo ładny delikatny zapach. ✔️Szampon świetnie sprawdził się u mnie. Idealnie oczyszcza włosy, tylko czasami po nim plączą się włosy i czasem szorstkie w dotyku są. Podsumowując, szampon całkiem ok, fajnie oczyszcza a do tego kosztował groszowe sprawy.
  • 4 maja 2022 o 17:59
    Szorstkie włosy
    Opakowanie duże, ladne i praktyczne. Zapach przyjemny i świeży. konsystencja jest gęsta i dobrze się pieni. Bardzo dobrze oczyszcza włosy! Moje włosy są blond po długotrwałych chemicznych zabiegach. Stosuje ten szampon gdy chce oczyścić włosy z olejowania. Przyznam szczerze, ze moje włosy nie polubiły tego szamponu, po umyciu płaczą się i są sztywne. Jednak wspaniałe radzi sobie z oczyszczaniem włosów!
    Zalety:
    • Super oczyszcza
    Wady:
    • Płacze włosy
  • 11 listopada 2021 o 12:47
    Nie dla każdego ....rodzaju włosa ;)
    Moje włosy bardzo lubią się z szamponami proteinowymi oraz oliwkowymi,będąc w pewnym sklepie stacjonarnym moje oko powędrowało w stronę owego szamponu, o ile u mnie łupież zdarza się dość rzadko to już syn ma z tym problemy. Stwierdziłam o ile mi nie podpasuje to zużyją go inni domownicy… i tak się stało ;) Moje włosy: suche,cienkie,delikatne,regularnie farbowane,wysokoporowate,mają tendencje do kruszenia,łamania i rozdwajania końcówek, Włosy syna:cienkie,krótkie,delikatne ale gęste,przetłuszczające się a czasem normalne. Opakowanie szamponu to plastikowa biała butelka o pojemności 400 ml oklejona etykietą na której widnieje przekrojony aloes,na odwrocie opakowania podano skład oraz właściwości szamponu,klapka w kolorze zielonym która jest moim zdaniem niewygodna w używaniu,data zużycia od otwarcia to 12 miesięcy. Konsystencja szamponu jest gęsta,biała z perłową poświatą,zapach przyjemny taki aloesowy pieni się dość przyzwoicie ale na moich włosach niestety powoduje plątaninę,włosy zaczynają się kołtunić,nie mogę ich przeczesać palcami co także utrudniało mi wypłukanie resztek szamponu,powoduje że moje piórka są szorstkie i niemiłe w dotyku. Jednak u syna szampon sprawdził się bardzo dobrze w tej roli,włosy po myciu zawsze wyglądały na świeże,odbite u nasady,ładnie się układały bez żadnych produktów do utrwalenia czy stylizacji fryzury,łupież został zwalczony,łagodny zapach też utrzymywał się przez jakiś czas na włosach. Podsumowując, gdy spytałam czy kupić kolejne opakowanie to otrzymałam odpowiedź że Garnier z ekstraktem z zielonej herbaty był lepszy czyli nie jest to szampon dla każdego rodzaju włosa,przynajmniej nie mojego ;).
    Zalety:
    • nie podrażnił,nie uczulił
    • cena zapłaciłam 7 lub 9 zł.
    • mimo codziennego stosowania na włosach normalnych nie powoduje szybszego przetłuszczania się ani przesuszania
    • zwalcza łupież
    Wady:
    • niewygodne zamknięcie szamponu którego nie można postawić “na głowie”
    • skład,na drugim miejscu sls oraz kontrowersyjne disodium EDTA a dopiero po nim śladowe ilości protein