Szampony do włosów

Ziaja Szampony Rodzinne, Aloesowy szampon do włosów suchych

Nasi użytkownicy zostawili 114 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 sierpnia 2023 o 16:58
    Dobra tanioszka dla mocarnych skalpów
    Kupowałam ten szampon lata temu, ale zużyłam mnóstwo opakowań, więc dodaję recenzję mimo to. Szampon ma bardzo przyjemny zapach, jest lejący i pieni się fantastycznie. Jest bardzo tani i oczyszcza włosy naprawdę porządnie. Nie jest stworzony do samodzielnego mycia, ale szampon nie powinien być jedynym kosmetykiem, którego używamy do włosów (ew. do skóry głowy, a i to nie w każdym przypadku). W przypadku tego właśnie szamponu skóra swędzi po jego użyciu i jest sucha. Trzeba ją mocno nawilżać, by się nie przesuszała i nie występował suchy łupież. Pamiętajmy więc, że żaden szampon nie jest "do włosów suchych" i zastanówmy się, jak reaguje nasz skalp, a jeśli dobrze, to kupujmy śmiało. :) Ja teraz nie używam, ponieważ moja skóra już nie lubi się z SLS i za bardzo reaguje.
    Zalety:
    • Cena,
    • Polska marka,
    • Dość dobry skład,
    • Gigantyczna pojemność,
    • Wydajność,
    • Konsystencja,
    • Rozprowadzanie,
    • Piana
    Wady:
    • Przesusza skórę głowy,
    • Aż ZA wydajny!
  • 27 kwietnia 2023 o 21:06
    Lubię go, choć nie jest rewelacyjny.
    Aloesowy szampon do włosów suchych od marki Ziaja to produkt niezwykle wydajny, który wystarczy na parę dobrych miesięcy. Bardzo ładnie pachnie i dobrze się pieni. Włosy po jego użyciu są miękkie i lekkie, jednak puszą się, a ich świeżość nie trwa długo. Wieczorem włosy są już oklapnięte i przetłuszczają się u nasady. Bywały dni, że ciężko było mi je rozczesać. Mam wrażenie, że im dłużej go używałam, tym efekty jego stosowania były coraz gorsze.
  • 23 sierpnia 2019 o 21:36
    Aż za mocny(nawet dla mnie!)
    Bardzo polubiłam szampony Ziai z serii Intensywna Pielęgnacja-mimo kremowych formuł dobrze myją i jednocześnie nie obciążają, a włosy są po nich po prostu fajne. Postanowiłam wypróbować więc szampony rodzinne-duże butle, przejrzysta konsystencja i proste, myjące składy-wręcz dla mnie stworzone. Postanowiłam kupić aloesowy, bo pomyślałam sobie, że będzie fajnie koił moją skórę głowy(nieco wrażliwą). Mam zdrowe, naturalne włosy, które się przetłuszczają. Muszę je myć codziennie, inaczej nie tylko źle wyglądają, ale też skóra głowy się buntuje. Szampon ma dla mnie dobrze myć i nie robić krzywdy, od pielęgnacji mam inne kosmetyki. Początki z tym szamponem nie były łatwe. Miałam wrażenie, że oczyszcza aż za mocno, bo czułam, że moja skóra głowy jest podrażniona i wysuszona. Ogólnie to używam regularnie masek nawilżających na skórę głowy, zawsze dawały sobie radę przy innych szamponach, a przy tym czułam nieprzyjemności na skórze głowy. Co jest dosyć dziwne, bo nigdy nie miałam problemów z szamponami na SLeS, od dziecka myto mi głowę ziołowymi rypaczami i nigdy mi nie szkodziły. Odstawiłam go nawet na jakiś czas, ale że nie lubię marnować kosmetyków to zaczęłam go używać co któreś mycie, wtedy doceniałam, że naprawdę dobrze oczyszcza włosy, a i jakoś przestał mnie podrażniać. Nie plącze i nie wysusza włosów, choć ja zawsze nakładam na na końce jakiś olejek lub jedwab. Włosy po nim są świeże, lekkie i dosyć długo utrzymują świeżość. Szampon jest gęsty, ale lekki, żelowy. Dosyć średnio się pieni jak na swój skład-ja lubię dużo piany na głowie, więc musiałam go więcej wylać, aczkolwiek po jakimś czasie przywykłam do tego średniego spieniania i już nie wylewam go tonami na głowę. Łatwo się wypłukuje. Ten obiecywany świeży zapach jest ładny, taki słodkawo-soczysty, ale tylko podczas wylewania z butelki. Podczas spieniania staje się nieprzyjemny, gorzki, przypomina mi...płynne nawozy chemiczne stosowane w rolnictwie. Butelka byłaby fajna, gdyby: a) zatrzask dawał się otworzyć. Szczególnie gdy mamy mokre ręce. Bo na razie muszę o coś go podważać(ja jednak lubię swoje paznokcie). b)byłaby wykonana z nieco grubszego plastiku. Ten jest cienki, gnie się(wygląda to mało estetycznie) i przez tą miękkość butla nie jest stabilna podczas dozowania szamponu, ucieka z mokrych rąk.
  • 7 sierpnia 2018 o 19:04
    dobry, tani szampon
    Szampon ma przezroczysty kolor i żelową konsystencję. Przypadł mi do gustu jego zapach - jest taki świeży i leciutki. Szampon nie poprawił kondycji moich włosów, ale też ich nie przesuszył. Po jego użyciu włosy lepiej się układały i mniej puszyły. Ostatnio trudno go kupić - w sklepach koło mojego domu są tylko inne produkty z tej serii. W sumie, uważam, że jest to dobry produkt w bardzo korzystnej cenie.
  • 18 grudnia 2015 o 0:14
    Dla przetluszczajacych wlosow
    Szampon dobrze sie pieni, jest delikatny, wydajny. Slabo nawilza i pielegnuje wlosy. Jak to po ziolowych szamponach wlosy potrafią byc szorstkie i przesuszone. Dobry dla wlosow przetluszczajacych sie Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: jedno