Dobra cena, spora ilość płatków pod oczy.
Maskę pod oczy z kwasem hialuronowym kupiłam w Biedronce na promocji 1+1. Byłam ciekawa jak takie płatki pod oczy mogą się sprawdzić w szczególności, że ich jest dość dużo w opakowaniu i są w mega korzystnej cenie.
Maski pod oczy zamknięte są w niebieskim opakowaniu, zamykanym ponownie, z ładną, typową szata graficzną dla produktów koreańskich. Kobieta na opakowaniu, która pielęgnuje swoją okolicę pod oczami i informacje na temat stosowania płatków pod oczy - szata jest ładna, wpada w oczy, ale wydaje mi się , że stwarza wrażenie, że będzie to kosmetyczny bubel. W opakowaniu zawiera się 30 płatków za cenę 9.99 zł. Jest to moim zdaniem bardzo dużo w porównaniu do innych takich produktów na rynku. Takie opakowanie wystarcza na 15 użyć. Płatki w opakowaniu nie wysychają, jeżeli je dobrze zamkniemy, w środku jest duża ilość płynu, która pozwala zachować płatkom odpowiednie nasączenie. Producent obiecuje, że maska zawiera hydrolizowany kolagen i sześć typów kwasu hialuronowego.
Płatki mają fajny kształt, który idealnie dopasuje się pod oko, są na tyle spore, że pokrywają całą powierzchnie o którą chcemy zadbać. Kształt jest typowy dla płatków pod oczy. Płatki zostawiam na oczach do momentu aż cała esencja się wchłonie w skórę. Płatki nie spadają ze skóry, dobrze się trzymają więc nie musimy leżeć podczas tego zabiegu. Esencja się dobrze wchłania, produkt nie podrażnia, nie uczula, ani nie szczypie. Efektem stosowania tego produktu jest fakt, że skóra pod oczami jest bardziej napięta, mniej wygląda na zmęczoną, jest rozjaśniona, myślę, że nawilżenie jest niewielkie, ale dają one radę. Ciężko odnieść się do obietnic producenta o zapobieganiu starzenia i tak dalej, bo jednak stosuje je pierwszy raz, a w tym przypadku konieczna byłaby długofalowe użytkowanie.
Myślę, że jest to produkt wart uwagi, dobrze przygotowuje skórę pod oczami pod dalszą pielęgnację, która przynosi zauważalne efekty. Wydaje mi się, że nawet mniej widoczne jest zmęczenie na skórze po kilku zastosowaniach. Cena i wydajność na mega plus, skuteczność również oceniam pozytywnie. Jest to fajny, tani produkt i dający jakiekolwiek efekty. Mam jeszcze jedno opakowanie, w różowym opakowaniu i już nie mogę się doczekać jakie efekty ono przyniesie.
Zalety:
- rozświetlona skóra,
- mniej widoczne zmęczenie,
- dobre przygotowanie pod dalszą pielęgnację,
- wydajność,
- niska cena,
- niewysychające płatki,
- dobra wchłanialność,
- dostępny w sklepie spożywczym, który prawie każdy ma pod ręką.