WIZAŻ logo
Maseczki pod oczy

Kimoco Beauty Collagen Eye Mask Ujędrniająco-rozświetlające płatki pod oczy z kolaganem i złotem

4,3 (40)
2 hity!

allegro

• Wczoraj o 10:57
    Nie wymazują zmarszczek, ale poranki ratują
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Po płatki pod oczy sięgam przede wszystkim wtedy, gdy rano lustro bezlitośnie pokazuje zbyt krótką noc. Te od Kimoco trzymam w lodówce, dzięki czemu po nałożeniu działają jak przyjemny, chłodny kompres. Po około 15 minutach opuchlizna jest mniejsza, skóra wygląda na bardziej wypoczętą, jest dobrze nawilżona i wyraźnie gładsza. Drobne linie wynikające z przesuszenia stają się mniej widoczne, a korektor nakłada się później znacznie lepiej. Płatki są zanurzone w sporej ilości esencji i pozostają dobrze nasączone aż do końca opakowania. Na początku potrafią trochę zsuwać się w stronę policzków, dlatego po wyjęciu delikatnie odsączam nadmiar płynu i przez pierwsze minuty staram się nie chodzić po domu. Później trzymają się już znacznie lepiej. Dołączona szpatułka ułatwia higieniczne wyjmowanie płatków, a 60 sztuk wystarcza na 30 aplikacji, więc produkt jest naprawdę wydajny. Nie zauważyłam natomiast trwałego rozjaśnienia cieni ani wyraźnego działania na zmarszczki. Efekt jest przede wszystkim doraźny i utrzymuje się przez kilka godzin. Traktuję je więc jako szybki sposób na odświeżenie spojrzenia, a nie kurację przeciwstarzeniową. I właśnie w tej roli sprawdzają się u mnie najlepiej. Złote płatki wyglądają efektownie, ale ich największą zaletą jest dla mnie zwyczajne, konkretne działanie: chłodzenie, nawilżenie, wygładzenie i zmniejszenie porannej opuchlizny. Za tę cenę i przy tak dużym opakowaniu zdecydowanie warto je wypróbować.
    Zalety:
    • zmniejszają poranną opuchliznę
    • dobrze nawilżają i wygładzają skórę
    • dają szybki efekt bardziej wypoczętego spojrzenia
    • aż 30 aplikacji w opakowaniu
    • długo pozostają dobrze nasączone
    • higieniczna szpatułka
    • korzystny stosunek ceny do wydajności
    Wady:
    • przez pierwsze minuty mogą się zsuwać
    • efekt na cienie i drobne linie jest krótkotrwały
  • 3 sierpnia 2026 o 21:29
    Płatki pod oczy
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    To przyjemne płatki pod oczy, które świetnie sprawdzają się jako szybki zabieg pielęgnacyjny dla delikatnej skóry wokół oczu. Po zastosowaniu okolica pod oczami wygląda na bardziej rozświetloną, wygładzoną i wypoczętą. Płatki mają wygodną formę, dobrze przylegają do skóry i zapewniają przyjemne uczucie odświeżenia. Dzięki zawartości kolagenu i złota skóra zyskuje bardziej zadbany wygląd, a drobne oznaki zmęczenia są mniej widoczne.
  • 5 lipca 2026 o 21:05
    Podrażnienie i schodząca skóra
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Bardzo lubię płatki pod oczy i używałam tych konkretnych od jakiegoś czasu. Po nałożeniu na skórę trochę szczypały, ale nie zwróciło to z początku mojej uwagi. Wprowadziłam wtedy też kilka innych nowych kosmetyków do mojej pielęgnacji, więc gdy coś zaczęło się dziać to nie powiązałam tego z płatkami pod oczy. Usunęłam wszystkie nowe kosmetyki pielęgnacyjne i rejony pod oczami doszły do siebie. Potem znów użyłam płatków pod oczy, skóra mnie szczypała, na drugi dzień była opuchnięta i pojawiło się kilka przezroczystych krostek, a na trzeci skóra pod oczami zaczęła się łuszczyć i schodzić. Niestety to płatki mnie podrażniły, więc muszę usunąć je na stałe z mojej pielęgnacji. Może z innymi się polubię.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Wygodne opakowanie i łyżeczka do podważania płatków.
    • Nawet po dłuższym czasie w opakowaniu płatki są dobrze nawilżone.
    Wady:
    • Podrażniły mi mocno skórę pod oczami - skóra szczypała, pojawiły się krostki a następnie skóra zaczęła się łuszczyć i schodzić. Wyglądało to okropnie :(
    • Poprawiłabym kształt płatków, po nałożeniu ich takich jakie są, końcówka płatka byłaby w środku mojego oka. Musiałam je podocinać nożyczkami kosmetycznymi, żeby zmieściły się pod oczami.
    • Płatki strasznie zsuwały się spod oczu. Na pewno nie jest to "model" w którym można chodzić po domu i coś robić, ja dałam radę tylko leżeć, a i tak się zsuwały dość mocno.
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    5 czerwca 2026 o 20:16
    Bardzo dobre rozswietlenie
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Płatki Kimoco z colagenem i złotem ujędrniajaco-rozswietlające kupiłam z ciekawości, ponieważ były na promocji, a kilka produktów już miała z tej marki I byłam bardzo zadowolona . Platki zaraz po nałożeniu trochę pieką, ale ten efekt z biegiem czasu mija i nie ma to wpływu na działanie produktu. Produkt bardzo dobrze wycisza skórę i rozswietla oraz nawilża. Platki są bardzo dobrym produktem jedynym mankamentem jest zjeżdżanie płatków dlatego w tym czasie najlepiej nic nie robić tylko oddać się relaksowi.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Rozswietla
    • Wycisza
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Trochę zjeżdżają
    • Pieką na początku
  • 4 czerwca 2026 o 11:14
    Płatki pod oczy
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    + wygodne opakowanie z aplikatorem + bezproblemowa aplikacja + dobrze nasączone esencją + nawilżenie + efekt rozświetlenia + korzystna cena + wydajność + dostępność w dorogeriach

szukaj