Kremy pod oczy

Avon Anew, Lifting Dual Eye System Protinol Podwójny program liftingujący okolice oczu z Protinolem™

• 2 kwietnia 2025 o 9:59
    Podrażnia
    Kosmetyk ma dwie części – pomarańczową, żelową oraz białą, kremową. Żelowa konsystencja jest lekka, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pod warunkiem, że nie nałoży się jej zbyt dużo. Kremowa część jest nieco gęstsza, dobrze nawilża i również bez problemu się aplikuje, pozostawiając delikatną warstwę na skórze. Obie części są bezzapachowe. Jeśli chodzi o efekty, poza nawilżeniem nie zauważyłam większych zmian – brak widocznej różnicy zarówno tuż po aplikacji, jak i po dwóch dniach czy nawet dwóch miesiącach stosowania. Lifting? Nic z tych rzeczy. Być może to kwestia wieku i moja skóra jeszcze tego nie potrzebuje. Słoiczek jest oryginalny i wygodny w użyciu, choć część z żelem mogłaby być szersza – wygodniej byłoby nabierać produkt. Gdyby obie części miały równy podział, aplikacja mogłaby być łatwiejsza, ale istniałoby też większe ryzyko pomyłki. Największy minus? Kosmetyk czasami podrażniał mi oczy – nie zawsze, ale zdarzało się, zwłaszcza gdy nałożyłam go za blisko oka lub użyłam zbyt dużej ilości. Podrażnienie nie było bardzo intensywne, bardziej przypominało zmęczenie oczu po długim dniu przed ekranem. Mam dość wrażliwe oczy, ale zazwyczaj kremy mi nie przeszkadzają. Po dwóch miesiącach stosowania oddałam produkt komuś innemu – było go jeszcze całkiem sporo, więc pod względem wydajności wypada dobrze. Jednak ponownego zakupu nie planuję.
  • 15 października 2024 o 22:23
    Ogólnie polecam
    Jak mam być szczera to bardziej spodobał mi się żel na powiekę niż krem pod oczy. Tutaj widziałam działanie ale pod oczami taki średniak, są lepsze. Ogólnie nadaje się i na dzień i na noc. I pod makijaż i solo. Szybko się wchłania i nawilża. A żel na powiekę naprawdę działa. Krem już gorzej.
    • żel super
    • nawilża
    • napina
    Wady:
    • są lepsze kremy pod oczy
    ALM007
    30 czerwca 2024 o 23:26
    Kompleksowa pielęgnacja okolic oczu
    Avon Anew Lifting Dual Eye System Protinol to innowacyjny krem do pielęgnacji okolic oczu, który został zaprojektowany, aby ujędrniać i liftingować zarówno górną, jak i dolną powiekę. Składa się z dwóch produktów w jednym opakowaniu, co czyni go kompleksowym rozwiązaniem do pielęgnacji oczu. Opakowanie i konsystencja Krem Avon Anew Lifting Dual Eye System Protinol jest zapakowany w elegancki, dwukomorowy słoiczek, który zawiera oddzielne formuły do górnej i dolnej powieki. Opakowanie jest praktyczne i estetyczne, a różne konsystencje produktów są łatwe do rozróżnienia. - Krem do górnej powieki – ma lekką, żelową konsystencję, która szybko się wchłania i daje uczucie liftingu. - Krem do dolnej powieki – ma bogatszą, kremową konsystencję, która intensywnie nawilża i odżywia skórę. Składniki aktywne Głównym składnikiem obu formuł jest Protinol™, który ma na celu stymulowanie produkcji kolagenu i elastyny, aby skóra była bardziej jędrna i elastyczna. Dodatkowo, oba produkty zawierają: - Hialuronian sodu – intensywnie nawilża i wiąże wilgoć w skórze. - Peptydy – wspomagają regenerację skóry i redukują zmarszczki. - Ekstrakt z alg – działa przeciwzapalnie i kojąco. Działanie Krem do górnej powieki Krem do górnej powieki działa błyskawicznie, unosząc skórę i nadając jej jędrność. Po aplikacji skóra jest bardziej napięta i wygląda na młodszą. Krem szybko się wchłania, co jest dużym plusem przy porannym makijażu. Krem do dolnej powieki Krem do dolnej powieki ma bogatszą formułę, która intensywnie odżywia skórę i redukuje widoczność cieni oraz drobnych linii. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam wyraźne wygładzenie skóry i poprawę jej elastyczności. Skóra pod oczami jest bardziej nawilżona i wygląda zdrowo. Wydajność Oba kremy są bardzo wydajne – niewielka ilość produktu wystarcza na pokrycie całej okolicy oczu. Opakowanie o pojemności 20 ml (po 10 ml na każdą formułę) starcza na długi czas, nawet przy codziennym stosowaniu. Cena Cena Avon Anew Lifting Dual Eye System Protinol jest umiarkowana, biorąc pod uwagę, że produkt zawiera dwa różne kremy. Uważam, że jest to dobra inwestycja w kompleksową pielęgnację okolic oczu, zwłaszcza dla osób poszukujących produktów z efektem liftingującym. Podsumowanie Avon Anew Lifting Dual Eye System Protinol to skuteczny krem do pielęgnacji okolic oczu, który spełnia swoje obietnice. Dzięki zawartości Protinolu™ i innych aktywnych składników, oba produkty zapewniają widoczne efekty w postaci ujędrnienia, nawilżenia i wygładzenia skóry. Jest to doskonały wybór dla osób poszukujących kompleksowego rozwiązania do pielęgnacji zarówno górnej, jak i dolnej powieki.
    Zalety:
    • Dwukomorowe opakowanie – praktyczne i wygodne w użyciu.
    • Efekty liftingujące – widoczne ujędrnienie i wygładzenie skóry.
    • Skuteczne składniki – Protinol™, hialuronian sodu, peptydy, ekstrakt z alg.
    • Lekka konsystencja do górnej powieki – szybkie wchłanianie i efekt liftingu.
    • Bogata konsystencja do dolnej powieki – intensywne nawilżenie i redukcja cieni.
    Wady:
    • Cena – może być wyższa w porównaniu do standardowych kremów do oczu, ale adekwatna do jakości.
    • Dostępność – dostępność może być ograniczona w niektórych stacjonarnych sklepach, głównie dostępny online lub u konsultantek Avon.
  • 22 maja 2024 o 10:01
    Gdyby mnie nie podrażniał, to byłby średniakiem.
    Jakiś czas temu wróciłam do Avonu zapominając, że ich produkty do pielęgnacji zazwyczaj były słabe i byłam z nich niezadowolona. No to sobie przypomniałam co nieco. Podwójny krem pod oczy zamówiłam za 17 zł. Nigdy nie miałam żadnego takiego kremu, a ten nie widzieć czemu skusił mnie do zakupu. Nie mam problemowej okolicy oczu. Pomimo trzydziestki nie mam zmarszczek, sińców, ale czasem mam podpuchnięte oczy z niewyspania. Nawet moje opadające, tłuste powieki jakoś nie wyglądają źle, tak jak dawniej. Pomarańczowa część kosmetyku jest przyjemnie żelowa, łatwo nakłada się na skórę i dość szybko wchłania, o ile nie przesadzi się z ilością. Kremowa jest troszkę bardziej gęsta, fajnie nawilża i również bezproblemowo się nakłada. Zostawia niewielką warstewkę. W żadnej z połówek nie wyczuwam zapachu. Jeżeli chodzi o efekty na mojej skórze to oprócz nawilżenia nie widzę nic innego. Żadnej wizualnej różnicy przed i po użyciu, ani po 2 dniach, ani po 2 miesiącach stosowania. Lifting? Niee... Może znowu jestem jeszcze za młoda...? Słoiczek jest ciekawy i całkiem poręczny, choć część na pomarańczowy żel jest troszkę wąska. Wolałam nabierać produkt małym palcem. Lepiej by było, gdyby części były równe, a nie w kształcie oka i powieki, choć z drugiej strony łatwiej byłoby wówczas o odruchowe pomylenie się. Mogłabym więc kremik uznać za zwyczajny nawilżacz, gdyby nie jeden znaczny minus - podrażnia mi oczy, ale nie zawsze. Na pewno działo się tak, gdy dałam zbyt dużą ilość, zbyt blisko oka, albo gdy zupełnie nie wiedziałam dlaczego. Nie było to jakieś bardzo mocne uczucie, raczej porównałabym je do zmęczonych oczu, gdy np. cały dzień siedzi się przed monitorem w suchym pomieszczeniu. Oczywiście bywały też dni, że nic się nie działo. Fakt, mam wrażliwe oczy, ale z kremami w większości nie mam problemów. Wytrzymałam dwa miesiące, po czym oddałam krem w inne ręce. Zostało go całkiem sporo, więc wydajność jak najbardziej na plus. Nie kupię ponownie.
    U konsultantki
  • 13 września 2022 o 13:28
    Bardzo dobry produkt
    Według mnie ten produkt jest wręcz doskonały. Sprawdził się u mnie znakomicie, po kilku dniach stosowania zauważyłam wyraźną poprawę kondycji i kolorytu okolicy pod oczami. Produkt ma dobry stopień wchłaniania. Nie spodziewałam się po nim spektakularnych efektów, ale widocznie zmniejszył kurze łapki - wiadomo, że one nie znikną całkiem, ten produkt to w końcu nie magiczne żelazko , ale dobre i to :) Ani krem ani żel nie podrażniają skóry. Początkowo stosowałam go na noc, ale po tygodniu zaczęłam używać również na dzień. Sprawdza się pod makijaż. Seria Anew od Avon jakoś nigdy nie kojarzyła mi się dobrze, natomiast ten krem-żel odmienił moje spojrzenie. Na pewno znów po niego sięgnę i z całą pewnością wypróbuję coś jeszcze z tej serii.
    Zalety:
    • działanie,
    • podwójna formuła,
    • dostępność,
    • nie podrażnia,
    Wady:

Zobacz także inne Kremy pod oczy