Olejki do kąpieli i pod prysznic

Kneipp Gute Nacht Bade-Essenz Olejek do kąpieli `Dobranoc`

• 16 listopada 2024 o 20:20
    Świetny dla relaksacji podczas kąpieli
    Kąpiele stosuję dość rzadko. Jednak na co dzień preferuję szybkie, ciepłe prysznice. Natomiast w momentach bardziej stresujących, gdzie moje ciało ma spięte mięśnie, po treningach, lub gdy bierze mnie przeziębienie stosuję kąpiele. Czasem z pomocą przychodzą mi sole, ale zdecydowanie chętniej sięgam po olejki do kąpieli od Kneippa. Sama aromaterapia robi tutaj robotę. Zapach jest dość ciężki, ale też przyjemny dla zmysłów. Bardzo relaksujący, odprężający, wyciszający. Dla mnie to idealny produkt, tak jak to deklaruje producent, przed snem. Czuję, że z całego ciała znika napięcie. I potwierdzam - bardzo dobrze się po nim śpi. Uwielbiam to uczucie.
    Zalety:
    • wydajność produktu,
    • przyjemny zapach,
    • wyciszające działanie
    Wady:
    • przy większej ilości może barwić wannę
  • 2 kwietnia 2022 o 11:56
    Good night to drzewne doznanie które odpręża i pomaga zasnąć
    Bezsenne noce, dla wielu niewątpliwie brzmi to znajomo, ostatnio miałam spore problemy z zaśnięciem jak i budziłam się w nocy, postanowiłam zadziałać i spróbować olejku do kąpieli "dobranoc" Linia Good Night firmy Kneipp składa się w sumie z siedmiu produktów, wiec jest z czego wybierać. Buteleczka Gute Nacht Bade-Essenz jest standardowa, poza ciemną kolorystyką przypominającą noc. Po odkręceniu buteleczki odrazu jest wyczuwalny zapach, jest to relaksujący zapach wpadający nuty drzewne ze szczyptą świeżości sosnowej. Sam Kneipp opisuje go jako drzewne doznanie zapachowe sosny alpejskiej i amyrisa. Utrzymuje sie on w łazieńce jeszcze długi czas po kapieli, aż che sie do niej wracać ;) Wystarczy zaledwie kilka kropel do wanny by skóra stała się jedwabiście miękka. Olejek naprawdę nawilża, a zapach relaksuje. A teraz kwestia tej bezsenności, hmm czy naprawdę jest na dobry sen, tego nie wiem, bo w dalszym ciagu zdarzają mi sie noce bezsenne, ale napewno olejek odpręża i relaksuje, co sprawia że stres i napięcie z całego dnia schodzi i napewno to pomaga w zasypianiu, plus skóra jest bardziej nawilżona.