Płyny do kąpieli

L'Occitane Fleurs de Cerisier, Mousse Douceur [Cherry Blossom, Bath & Shower Gel] Żel pod prysznic i do kąpieli

Loccitane Fleurs de Cerisier żel pod prysznic Cherry Blossom (Bath and Shower Gel) 250ml

emma-e4
    21 marca 2022 o 9:09
    drogi niewypał
    L`occitane choć najczęściej urzeka mnie zapachami, to zawodzi jakością. Ten żel jest niewypałem podwójnie, bo zapach nie należy do moich ulubionych. Werbena jest cudowna, lawenda też, kwiat wiśni to takie zwykłe, delikatne kwiatki. Choć muszę przyznać, że zapach oddany dobrze, kwitnące drzewa wiśni naprawdę tak pachną. Jednak nie jest mocny ani trwały. Żel jest rzadki, pieni się przeciętnie (mam wrażenie że jest rzadszy od innych i pieni się gorzej). Wymyślne opakowanie to kolejny minus - jak widać na zdjęciu produktu, większe pojemności dostępne są z pompką, mniejsze niestety znajdują się w ślicznym a niewygodnym opakowaniu. Butelka twarda, otwieranie zaprojektowane jakby tylko po to, żeby nie móc go otwierać mokrymi rękami. Do tego nie można odwrócić i postawić na głowie.
    Kaisja
    1 maja 2021 o 0:19
    Słabej jakości żel pod prysznic w pięknej i nieporęcznej butelce z logo narzucającym wyśrubowane ceny produktów
    Całkiem nie pogniewam się na razie na Markę, ponieważ Kobiety w mojej Rodzinie aż piszczą za obłędnym (i wychwalanym już nawet przeze mnie na Portalu Wizaż) migdałowym, rozświetlającym mleczkiem do ciała L'occitane – o naprawdę doskonałym działaniu i luksusowym w aplikacji, które ze względu na wysoka cenę, jedynie oszczędnie sobie dawkujemy od wielkiego dzwonu. Z uwagi na fakt, że raz na jakiś czas zaopatruję Je w prezencie w ten balsam, załapałam się kiedyś na opiniowany żel pod prysznic w promocji typu "produkt za grosik" do zakupów. W innym przypadku nigdy w życiu nie zakupiłabym kosmetyku tego typu w cenie ok. 60 zł za niedużą butelkę – piękną, choć nie całkiem wygodną, z nieporęcznie otwierającym się "dzióbkiem" nakrętki, nie pozwalającej też na postawienie butelki do góry dnem, aby wydobyć spływające resztki żelu. Minusy – za wysoką cenę i dyskomfort używania. W pozostałym zakresie aplikacja specyfiku też pozostawia wiele do życzenia. Żel jest trochę za rzadki, a zatem i niewydajny, i łatwo przecieka pomiędzy palcami dłoni, lub z podstawionej myjki, na które się go wylewa. Wąchany w buteleczce pachnie bardzo ładnie, delikatnie – kwiatami wiśni – jednak zbyt subtelnie, jak na specyfik do mycia, gdyż nie tylko nie utrzymuje się na skórze po umyciu, ale i nie pachnie w trakcie. Nie wytwarza bogatej piany, choć ta cecha akurat nie musi być wadą, gdyż jak zauważyłam, często nie pienią się zbyt obficie żele świetne i skuteczne, o bardzo dobrym – naturalnym składzie, więc przy pierwszym użyciu wstrzymywałam się ze sceptycznym wywracaniem oczami. Do czasu aż przekonałam się, że żel ani się obficie nie pieni, ani nie zapewnia efektu świeżej, skutecznie oczyszczonej skóry, a i nie ma chyba za dobrych walorów pielęgnacyjnych. Mam skórę normalną, więc jej nie przesuszył, ani nawet nie ściągnął, ale poczucie konieczności zastosowania balsamu jednak u mnie wywołał. No i ta regularna cena... Kilkadziesiąt złotych za butelkę żelu o całkiem przeciętnych parametrach, która wystarczyła mi na niecały tydzień, to przesada. Oceniam go jednak na naciągane dwie gwiazdki, a nie na jedną, bo nie mogę zaprzeczyć, że jednak – trochę myje. Trochę...
    Zalety:
    • zapach – ładny, delikatny – kwiatów wiśni – ale nietrwały,
    • opakowanie – bardzo ładne – z przejrzystego tworzywa sztucznego, imitującego szklany i zdobiony w wypukłe gałązki wiśni flakonik – może być ozdoba łazienki
    Wady:
    • konsystencja – zbyt rzadka – żel przecieka przez palce i przesiąka przez myjkę,
    • wydajność - słaba,
    • słabo się pieni,
    • nietrwałość zapachu,
    • pH – nie całkiem neutralne dla skóry – na mojej skórze normalnej pozostawiał poczucie nie tyle ściągnięcia, co potrzeby użycia mleczka do ciała, ale suchą – myślę, że może ściągać,
    • nieporęczne zamknięcie – nie pozwalające też na postawienie butelki do góry dnem, aby spłynęły resztki żelu,
    • cena – szokująco wysoka – biorąc pod uwagę raczej przeciętne parametry żelu (swój kupiłam w promocji jako dodatek dosłownie "za grosik" do zakupów)
  • 1 lutego 2020 o 12:21
    Piękny zapach, dobre oczyszczenie, ale czy jest to warte takich pieniędzy?
    Żel pod prysznic o zapachu kwiatu wiśni znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019. Lubię ten zapach i ogólnie całą markę, dlatego też spodziewałam się, że ów żel będzie nie tylko wspaniale pachniał, ale i pielęgnował skórę, jednocześnie skutecznie ją oczyszczając. Jak się miały moje nadzieje do rzeczywistości? Cóż, powiem tak: źle nie jest, ale bardzo dobrze też nie. ZALETY: +Ładne i poręczne opakowanie, plastik z którego je wykonano jest naprawdę porządny, do tego na bieżąco kontrolujemy zużycie produktu. +Konsystencja, żelowa, ale dosyć gęsta, świetnie się pieni (najlepiej na myjce sizalowej). +Wspaniały zapach kwiatu wiśni, orzeźwiający i pełen kwiatowo-owocowej słodyczy. Utrzymuje się na skórze po prysznicu. +Żel dobrze myje, skóra jest czysta i świeża. +Nie zaobserwowałam wysuszenia skóry. +Nie podrażnia i nie uczula. +Jest wydajny, ze względu na swoją gęstą konsystencję oraz pienienie - mojej miniaturki o poj. 35 ml używałam codziennie przez dwa tygodnie! WADY: -Jak napisałam, żel nie wysusza, ale też i nie nawilża - skóra jest neutralna w stronę leciutko ściągniętej, choć to zależy od dnia. -Niezbyt dobry skład, jedynym dobrym składnikiem jest ekstrakt z wiśni, na 7 miejscu w składzie - reszta to substancje myjące, zapachowe, konserwanty, stabilizatory itd. -Cena jest zdecydowanie za wysoka jak na produkt myjący, który poza myciem i pięknym zapachem nie robi nic więcej - i to, że to L'Occitane mnie nie przekonuje, mój ulubiony żel Nivea Care&Roses myje równie dobrze, pachnie równie pięknie, a pozostawia skórę nawilżoną, miękką i co istotne, kosztuje ułamek ceny żelu L'Occitane! Ogólnie powiem tak: nie powiem, by był to zły produkt. Prysznic z nim był przyjemny, mył tak jak myć powinien, bosko pachniał, był wydajny i nie robił krzywdy skórze wrażliwej i alergicznej. Jeśli komuś nie przeszkadza cena, to polecam, bo zapach naprawdę jest wspaniały. Ja wolę kupić żel z werbeną albo olejek migdałowy, zaś temu panu podziękuję ;)
  • 31 stycznia 2020 o 17:27
    trochę wiśnia, trochę rozczarowanie
    Marka L'occitane słynie ze swojej dobrej pielęgnacji, piękne zapachy tworzone w Prowansji zachwycają wszystkie nosy. Mimo wszystko uważam, że jak na, nie ukrywajmy, zwykły żel pod prysznic cena mocno wygórowana. Wady: -szybko mi się skończył -cena -nie daje efektu czystej i umytej skóry Zalety: -zapach -nie wysusza skóry -dobrze się pieni -ładne opakowanie
  • 1 lipca 2018 o 11:56
    Przepiękny zapach
    Zapach kwiatu wiśni jest piękny i uwielbiam go w okresie wiosenno-letnim. Ma przyjemną lekką konsystencję i bardzo dobrze się go rozprowadza na całym ciele. Przyjemnie się pieni i jest bardzo wygodny w użyciu. Ma dobry skład, dzięki czemu nie podrażnia skóry i pozostawia ją czystą i gładką. Nie powoduje swędzenia i zaczerwienień. Bardzo go lubię i chętnie do niego wracam.
    Wady:

Zobacz także inne Płyny do kąpieli