Maski do włosów

Be Natural by Cece Cosmetics Regenerująca maska do włosów

Najlina
    1 kwietnia 2023 o 15:31
    Warto wypróbować
    Regenerująca seria do włosów tej marki jest przeznaczona do włosów wysokoporowatych, zniszczonych, kręconych, szorstkich matowych, puszących się, przesuszonych. Maska ma bogaty skład i jest treściwa. Zawiera olej konopny, olej shea, ceramidy. Tu mniej znaczy więcej. Z początku za dużo jej nałożyłam i  ciężko się ją zmywało, miałam również wrażenie, że jest za ciężka i za tłusta. Jest wydajna, wystarczy niewielka ilość, by działała. Pozostawia włosy miękkie, błyszczące i nawilżone. Jest w wygodnym i lekkim opakowaniu. Ma dziwny zapach, nie umiem go określić. Jest świetna do włosów wysokoporowatych, suchych, potrzebujących regeneracji.
    vronov
    26 września 2022 o 19:16
    Bardzo przyzwoita
    Konsystencja maski jest gęsta i dzięki temu bardzo dobrze nakłada się ją na włosy. Nie ma problemu również z jej spłukiwaniem. Co do jej zapachu to jest naprawdę ładny - mój nos wyczuwa kwiaty w połączeniu z dosłownie szczyptą roślinnego (tzw. zielonego) aromatu. Jest to maska EH czyli emolientowo-humektantowa przeznaczona do włosów zniszczonych, po zabiegach fryzjerskich i kręconych. Ja jestem posiadaczką włosów wysokoporowatych. Stosuję ją według instrukcji na opakowaniu, ale czasem trzymam ją krócej (5 minut), gdy się śpieszę i też jest okej. Lubię jej używać również do emulgowania oleju. Produkt ładne dociąża włosy, jednocześnie nie sprawiając, że są one obciążone. Trochę bałam się dużej dawki humektantów zawartej w masce, jednak zawartość emolientów ładnie u mnie wszystko zrównoważyła. Włosy nie puszyły się po jej użyciu, były dobrze nawilżone, gładkie w dotyku i błyszczące. Na pewno ułatwiła też rozczesywanie (z tym niestety mam duży problem, gdy włosy są mokre). Muszę wspomnieć też o wydajności. Mam włosy do łopatek, a maska wystarczyła mi na 2,5 miesiąca. Stosowałam ją raz, czasem dwa razy w tygodniu. Uważam, że to świetny wynik. Myślę, że jest to pozycja godna wypróbowania i mam nadzieję, że produkty tej marki pojawią się na sklepowych półkach (na ten moment można je niestety tylko przez internet).
    Wady:
    • dostępność tylko przez internet
  • 13 kwietnia 2022 o 17:32
    Fajna maska na kruche włosy
    Moje włosy są bardzo w złej kondycji przez ciągłe farbowanie .Ta maseczkę znalazłam przypadkiem w sklepie na jakieś promocji. Maska znajduje się w małym opakowaniu ,ale jest bardzo wydajna . Nie uczula ,dobrze nakłada się na włosy . Włosy po niej są gładkie ,lśniące i łatwiej można je rozczesac .
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Nie uczula
    • Fajnie nawilża włosy
  • 13 kwietnia 2022 o 17:12
    Moje wysokoporowate włosy polubiły się z tą maską.
    Be Natural to marka, która ma w ofercie kilka linii kosmetyków do włosów, przeznaczonych do różnych rodzajów kosmyków. Ja od kilku miesięcy testuję serię regenerującą do wysokoporów, włosów poddawanych zabiegom fryzjerskim, zniszczonych i naturalnie kręconych. Maskę już zużyłam, więc to dobry moment, by podzielić się opinią. Moje włosy to wysokopory, w typie wurly. Z natury są suche, szorstkie, matowe. Mają tendencję do plątania i puszenia. Ciężko je dociążyć. Maska została zamknięta w słoiczku o pojemności 250 ml. Nie lubię tego rodzaju opakowania, wolę tubki lub butelki z pompką. Produkt ma dość gęstą konsystencję, ale dobrze się aplikuje i szybko spłukuje. Zapachu nie potrafię określić, to taki jakby roślinny aromat, dla mnie całkiem przyjemny. Jest to maska emolientowo-humektantowa. W jej składzie znajdują się m. in. gliceryna, olej kokosowy, masło shea, aloes, wiele ekstraktów. Odważne połączenie, bo zarówno gliceryna, jak i olej kokosowy mogą puszyć wysokoporowate włosy. Niemniej u mnie nic takiego nie miało miejsca. Maska ma dobrą wydajność, na moje długie włosy wystarczała niewielka ilość. Maska bardzo dobrze dociąża włosy, ale ich nie obciąża i nie wpływa niekorzystnie na skręt oraz objętość. Stosowana regularnie poprawia kondycję włosów – regeneruje je i odżywia. Po każdym użyciu maski włosy były miękkie i łatwiej się rozczesywały. Za jej największą zaletę uznaję możliwość stosowania w różnych konfiguracjach – jako pierwsze i drugie „O” w OMO, jako B/S, jako produkt do emulgowania oleju. W każdym przypadku dobrze się sprawdzała. Choć producent zaleca pozostawienie jej na włosach przez 30 minut, ja zazwyczaj nakładałam ją na 3-4 minuty. Z efektów byłam zadowolona, więc nie czułam potrzeby wydłużania tego czasu. Produkt jest obecnie dostępny jedynie online, na stronie producenta. Szkoda, wiele osób z tego powodu nie dowie się o istnieniu maski, a w mojej ocenie jest ona warta wypróbowania i to nie tylko przez posiadaczy włosów wysokoporowatych. Cena regularna 29,99 zł wydaje się adekwatna do jakości, pojemności i wydajności. Podsumowując, polecam tę maskę. Świetne działanie, bogaty skład, odpowiednia konsystencja, przyjemny zapach – czego chcieć więcej. No może lepszej dostępności. ;)
    Zalety:
    • dociąża włosy, ale ich nie obciąża
    • nie wpływa niekorzystnie na skręt, nie powoduje przyklapu
    • regeneruje, odżywia i zmiękcza włosy
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    • można ją stosować na różne sposoby
    • nie trzeba jej długo przetrzymywać na włosach