WIZAŻ logo
Maski do włosów

so!flow Emolientowo-proteinowa maska do włosów średnioporowatych i z tendencją do puszenia

4,8 (147)
12 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 147 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 maja 2026 o 10:32
    Świetna maska, moje włosy ją uwielbiają!
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam włosy średnioporowate, które często się puszą. Ta maska to dla nich strzał w dziesiątkę. Ma przyjemną, budyniową konsystencję i nie spływa z włosów. Przepięknie, delikatnie pachnie. Po użyciu włosy są niesamowicie gładkie, sypkie i błyszczące. Maska świetnie dociąża, ale ich nie obciąża ani nie powoduje strączkowania. Łatwiej się rozczesują i wyglądają po prostu zdrowo. Na pewno kupię kolejne opakowanie!
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    26 maja 2026 o 11:14
    Jedna z moich ulubionych
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Maska do włosów o pięknym zapachu. Ma bardzo fajne wygładzajace działanie, po jej użyciu moje włosy nie tylko pięknie pachną, ale są też sypkie, gładkie i błyszczące. Wydajność bardzo dobra, starcza na długo. Konsystencja mogłaby być gęstsza, ale i tak mi nie przeszkadzała, bo nie spływała z włosów. To na pewno nie będzie moje ostatnie opakowanie.
  • 17 maja 2026 o 13:03
    Soczyste mango we włosach
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kiedy widzę na opakowaniu napis „do włosów średnioporowatych i puszących się”, jako posiadaczka długich, niskoporowatych pasm z odwieczną tendencją do oklapu zazwyczaj omijam taki produkt szerokim łukiem. Tym razem jednak marka so!flow skusiła mnie zapachem i postawiłam na totalny kosmetyczny eksperyment, który okazał się genialnym zaskoczeniem. Zacznijmy od absolutnego hitu, czyli zapachu soczystego mango, który jest tak nieziemsko autentyczny, że odmienia całe mycie w tropikalny rytuał SPA. Co najlepsze, ta owocowa, energetyzująca woń nie znika po spłukaniu, ale dyskretnie towarzyszy mi przez wiele godzin po wysuszeniu fryzury. Choć teoretycznie nie jest to produkt dedykowany moim włosom, moje niskoporowate włosy wręcz bezpamiętnie pokochały tę bogatą formułę. Zamiast obaw o przeciążenie i strączkowanie, maska podarowała moim pasmom niesamowitą sypkość, lekkość i sprężystość od samych nasad. Efekt wizualny przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo na mojej głowie w końcu zagościła spektakularna, lśniąca tafla wody odbijająca światło. Włosy stały się jedwabiście miękkie, mięsiste i tak niesamowicie przyjemne w dotyku, że mam ochotę bez przerwy przeczesywać je palcami. Dodatkowo produkt genialnie wygładza łuski naskórka, dzięki czemu szczotka dosłownie sunie po pasmach bez bolesnego szarpania i kołtunów. Trudno mi obiektywnie ocenić obietnice producenta dotyczące okiełznania puchu, ponieważ moje włosy z natury są gładkie i po prostu się nie puszą. Zerknijmy jednak pod lupę na to, co tak naprawdę kryje w sobie to opakowanie. W składzie znajdziemy między innymi dobroczynny olej ze słodkich migdałów oraz masło avocado, które tworzą silną bazę ochronną. Towarzyszą im proteiny roślinne (z ryżu i warzyw) oraz aminokwasy, które mają za zadanie odbudować mikrouszkodzenia struktury włosa. Analizując układ INCI, jest to zdecydowanie kompozycja o wyraźnej przewadze emolientów, które idealnie dociążają pasma bez ryzyka ich przeproteinowania. Te nieliczne proteiny działają tu jedynie jako świetne rusztowanie dodające objętości, co ratuje moją fryzurę przed grawitacją.
    Zalety:
    • lekkość i miękkość włosów
    • nie obciąża, nie powoduje strączkowania
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 15 maja 2026 o 7:02
    Do mojego zestawu średnioporowatego mango
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    No więc moje włosy miały już odżywkę, szampon i olej z tej linii, zatem możecie się domyślać, że so!flow skradło moje serduszko i ta maska również. Dostałam ją w prezencie i było to bardzo trafione! Zacznijmy od opakowania, które jest zakręcane i skrywa aż 400 ml maski. Po otwarciu od razu czuć mango! Konsystencja tu nie jest taka bardzo zbita, raczej troszkę gestsza odżywka - co jest na plus, bo rozprowadzanie jest przez to łatwiejsze. Podobnie zmywanie jest bezproblemowe. W składzie mamy: - hydrolizat protein ryżu - olej z pestek śliwki - betaina - olej z awokado - hydrolizat protein roślinnych - skwalan - hydrolizat skrobi kukurydzianej - olej makadamia - inulina - pantenol - adaptogeny - sok z aloesu - korzeń maca Także w sumie jest to emolientowo-proteinowa maska ale humektanty (jak pantenol czy betaina) też znajdziemy. Czy maska sprawdziła się na moich średnioporach. Otóż tak, wprawdzie moje nie są jakoś ogromnie spuszone, ale już trafiłam na produkty po których nagle miałam siano, więc wiem, że jest to możliwe. Tutaj maska, gdy tylko widzę, że włosy jakby straciły sprężystość (jakby utraciły wilgoć) to po jednorazowym użyciu ma się wrażenie, że to wraca do normy. Po takiej masce są znowu sypkie, błyszczące i miękkie. Cena tej maski (choc jej nie kupowałam) nie jest wygórowana. Dlatego śmiało mogę polecić
    Zalety:
    • skład
    • przyzwoita cena
    • działanie
  • 6 września 2025 o 22:12
    Fajna jest
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Na wstępie zaznaczę, że mam włosy wysokoporowate, a nie średnioporowate. Ocenianą tutaj maskę wygrałam - razem z innymi kosmetykami soflow w pewnym konkursie. Grzechem więc byłoby jej nie przetestować. I dobrze, bo maska jest naprawdę fajna. Tak naprawdę, to najmniej spodobał mi się zapach. Niby jest świeży, niby jest owocowy, ale wyczuwam w nim chemiczną nutę. Natomiast konsystencja maski jest mega fajna. Kremową, smakowita, aksamitna i przyjemna w stosowaniu. Maska nie spływa z włosów podczas aplikacji. Łatwo się też spłukuje. Przede wszystkim jednak działa. Nawet moje wysokoporowate sianko polubiło się z nią. Maska wygładza włosy, nadaje im fajną miękkość i niweluje puszenie. Ujarzmia niesforne padma, nadając im ładny wygląd. Sprawia, że włosy zyskują jedwabistość i lepiej się układają. Opakowanie to plastikowy słoiczek w fajnym, energetycznym kolorze Maska jest łatwo dostępna ( Rossmann) i nie odstrasza ceną. Cieszę się, że ja poznałam i myślę, że polubie się z nią na długo.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

szukaj